Hoofdstuk 1 - Fantasy Girl

2.8K 67 22
                                    

"ik heb het helemaal gehad met jongens."

Charlotte

"Ik denk dat we beter vrienden kunnen zijn Charlotte." Galmde zijn stem door het lege park. We zaten naast elkaar op het bankje, maar na zijn woorden stond ik op. "Maak je het uit?" Het was een hele prestatie voor mij om niet te stotteren. Hij knikte, "ik voel simpel weg niks meer voor je." Mijn ogen werden groot en ik balde mijn handen tot vuisten, "en dat besluit je na 2 jaar?!" Hij was stil, ook hij stond op. Hij pakte mijn schouders beet, "ik heb iemand anders gevonden Charlotte." Toen liep hij weg, zonder om te kijken en liet hij bij hopeloos achter.

Ik schudde de gedachte weg, het is bijna twee maanden nadat Thomas het uit maakte. Van Inge hoorde ik dat hij een nieuwe vriendin heeft gevonden genaamd Lilly. Nog steeds mis ik hem, ik heb hem nodig. Ik was zo slecht in alleen zijn. Inge is sinds die dag bijna niet weg te denken uit mijn leven. Elke dag, na haar werk, kwam ze naar mijn appartement. Ze kwam zelfs naar de koffie shop, waar ik werk, koffie drinken, omdat ze mij niet alleen wou laten. Maar nu was het bijna twaalf uur 's avonds en nog is ze er niet. Ik kon het haar eigenlijk kwalijk nemen, maar toch miste ik haar. Inge is al mijn beste vriendin sinds ik klein was, al sinds de peuterschool. Ze is nog steeds in mijn leven wat erg veel voor mij betekent. Precies op het moment dat ik de moed had opgeven hoorde ik de bel. Ik stormde naar de deur, waardoor ik een paar keer struikelde over mijn eigen voeten. Toen ik, wonder boven wonder, zonder blauwen plekken de deur openen deed stond Inge daar inderdaad.

Ik omhelsde haar en liet haar binnen. Toen ik eenmaal de deur dicht had gedaan sprong ik lachend op haar af. "Inge waar bleef je?" Gilde ik. Inge kroop met moeite onder mij vandaan, "ik moest iets bedenken." Ze ging op de bank zitten en ik bleef op de vloer in kleermakers zit, "wat bedoel je?" Inge schoot in de lach, waarschijnlijk om mijn verbaasde gezichtsuitdrukking. "Ik bedoel dat ik iets bedacht hoe ik je van dit pad kan af helpen."

"Welk pad? Wat bedoel je? Inge ik heb geen idee waar je het over hebt, heb je gedronken?" Inge Rolde met haar ogen, "Charlotte het is tijd op door te gaan je leven." Ik kreeg een knoop in mijn maag. Ik wist waar ze het over had, na twee maanden gehuil is het tijd om door te gaan en niet meer aan Thomas te denken. Niet meer aan onze tijd, niet meer aan zijn bedrog. Ik wou dit heel graag, maar wist niet hoe. Maar Inge heeft gelijk, ik moet zonder haar kunnen, ik moet alleen kunnen zijn zonder aan hem te denken. "Je hebt gelijk." Gaf ik toe.

Inge zuchtte opgelucht, ze had waarschijnlijk verwacht dat ik in huilen uit zo barsten. Wat ik ook zou hebben gedaan als ik niet eerst goed had nagedacht. "Wat is je plan?" Inge grijnsde en als Inge grijnst is het nooit goed. "We gaan naar de discotheek Charlotte." Mijn ogen werden groot van ongeloof, "ben je niet goed bij je hoofd ofzo?!" Schreeuwde ik. Inge suste mij tijdens mijn woede uitbarsting. "Stel je niet aan Charlotte, ik ga mee. Er is niks om bang voor te zijn."

"Hoe vaak kom jij in een disco Inge?" Vroeg ik haar. "T-twee keer in het half jaar?" Zei ze twijfelend. "Dat bedoel ik." Zei ik half lachend half serieus. Inge verwachte toch niet dat ik zonder 'maar' naar een disco ging. Zeker niet nu ik er zo bij loop als ik verdrietige aardappel.

"Kom op Charlotte, alsjeblieft voor mij." Ze smeekte en zette haar puppy ogen op. "Nee, stop met die ogen Inge. Inge ik vermoord je." Maar ze stopte niet en liet een traantje vallen. "Oké!" Zei ik snel. Ik kan er echt niet tegen als Inge gaat huilen, nep of niet. Inge sprong een gat in de lucht en sleepte me mee naar mijn kamer, "oké ik ga je haar krullen en-" maar ik luisterde al niet meer. Inge was losgeslagen.

+++

Ik had een zwarte skinny jeans en een zwart topje aangetrokken, misschien zou ik hierdoor minder opvallen? Inge probeerde me zelfs nog over te halen voor hakken, maar ik trok de grens al bij de krullen in mijn haar. Hakken zaten er niet in. Inplaats daarvan had ik zwarte platte schoenen aangetrokken.
Inge wou perse rijden, ze had net haar rijbewijs gehaald en wou nu alleen nog maar in haar auto zitten. Ze ging zelfs naar de supermarkt in de auto en die was een een straat verderop. Ik vond het goed, want ik had toch geen zin om te rijden. Inge vroeg wel of ik de terug weg wou rijden, zodat zij kon drinken. Die meid krijgt nog eens een alcohol verslaving. Als we niet uit gaan drinkt ze nooit, maar als we een keer op stap zijn drinkt ze teveel en zit ik met een dronken Inge opgescheept. Maar zoals ik wel vaker deed, ik ja zeggen zonder er eigenlijk over na te denken. 

Inge parkeerde de auto een straat verderop en we liepen naar de ingang. De rij was kort, maar ik wist dat dat kwam omdat de meesten al binnen waren. We waren namelijk een beetje laat, omdat Inge zonodig vlak voor vertrek cola over haar heen liet vallen. Dat is echt weer iets voor haar. Ik liet mijn ID zien en liep samen met Inge naar binnen. Ik deed mijn tasje bij Inge in de kluis en ging de dansvloer op.
De muziek stond erg luid en er waren nu al aangeschoten tieners aan het dansen. Inge en ik hebben bijna ons hele leven op dansles gezeten, dus konden gelukkig dansen. Maar als je rond de dansvloer keek leek niemand te kunnen dansen, dus het grote voordeel dat we hadden viel weg. Na een paar minuten op de dansvloer gestaan te hebben gebaarde ik naar Inge dat ik naar de bar ging. Inge rende me achterna en leunde tegen de bar aan.

"Wat is er," vroeg ze verward. Wat is er? Had ze nou echt veracht dat ik dit kei leuk zou vinden? Dat ik Thomas helemaal zou vergeten door naar een club te gaan?

"Je denk teveel na." Schreeuwde ze over de muziek heen. "Je trekt je teveel aan van anderen." Daar had ze een punt, maar dat was niet het probleem wat ik nu had. "Ik weet niet wat ik moet doen." Gaf ik toe. Inge haar wenkbrauw schoot verbaast omhoog, "ik ben hier om te dansen. Jij bent hier om een leuke jongen te versieren, zodat je 'hij wiens naam we niet uitspreken' vergeet."

Ik zuchtte, "ik heb het helemaal gehad met jongens."

Inge haar ogen lichtte op, "ga dan voor de meisjes."

-----------------------------------------
Hoofdstuk 1 - Fantasy Girl
Woorden: 1259

Zo het begin van mijn nieuwe boek wat (wonder boven wonder) geen fanfiction is. Het is mijn eerst gxg dus wees niet te hard voor mij 😌 In volgende hoofdstuk gebeurt veel meer, dus blijf vooral doorlezen en zet dit verhaal in je bibliotheek.

Wees alsjeblieft ook niet te hard op mijn spelling/taalgebruik. Soms kunnen er rare woorden opduiken in de zin, wat (meestal) door de autocorrect komt. Ik typ namelijk veel te snel en daardoor komt er een brij uit.

Ik probeer het volgende hoofdstuk zo snel mogelijk af te hebben!

Xx Romy

Fantasy Girl | gxgWhere stories live. Discover now