Hoofdstuk 2 - Fantasy Girl

2.1K 70 44
                                    

Herhaling:

Ik zuchtte, "ik heb het helemaal gehad met jongens."

Inge haar ogen lichtte op, "ga dan voor de meisjes"

+++

"Mijn naam is Nora," stelde ze haarzelf voor.

Charlotte

Ik keek rond of ik Inge kon vinden, ze was na ons gesprek er vandoor gegaan. "Ga dan voor de meisjes." Haar woorden bleven in mijn hoofd rond spoken. Bedoelde ze het als een grap? Maar ik zag haar blik, ze was serieus. Ik wist niet wat ik er van moet vinden, de meisjes? Het was mij altijd verteld dat ik een leuke jongen moest vinden. Maar eigenlijk hoefde dat helemaal niet. Ik had 2 jaar lang relatie met een jongen, betekende dat dat ik hetero was? Ik had letterlijk nul procent ervaring met meiden. Ik wist niet wat ik moet vinden of denken. Ik wist niet eens wat ik wou, maar eigenlijk sprak het me heel erg aan.

Op een gegeven moment vond ik Inge, ze was met een jongen aan het kletsen bij de bar. Inplaats van naar haar toe lopen en te vertellen dat ik weg wou, liet ik haar met rust. Ik kon het niet over mijn hart krijgen haar te storen. Ik ging alleen op de dansvloer staan, te onzeker om iets te doen. Mijn ogen speurde de dansvloer af en bleven staan bij iemand die naar mij lachte met de meeste schattige lach die ik ooit had gezien.

Haar ogen straalden, ik bleef er gewoon naar staren. Haar bruine lokken lagen losjes op haar schouders, maar die glimlach was het aller het mooiste. Ik bleef haar met open mond aanstaren tot ze het doorkreeg en mij een knipoog gaf. Met rode wangen draaide ik me om, hopend dat het niet op zou vallen. Toen ik me weer omdraaide was ze weg. Een gevoel van teleurstelling schoot door mijn lichaam, waar was ze zo snel naar toe gegaan?

"Zocht je mij?" Ik draaide me voor een tweede keer om en zag haar achter me staan. Ze leunde tegen de bar aan en grijnsde. Alsof ze blij was dat ik haar zocht.

"I-ik-" stotterde ik. Wat moest ik zeggen? Ik was niet goed met mensen, het enige mens waarmee ik omga zit te flirten met een jongen bij het bankje achter ons. Ik liep van de dansvloer af naar haar toe en leunde met mijn elleboog tegen de bar tafel. 

"Mijn naam is Nora," stelde ze haarzelf voor. Ik schudde verbijsterd haar hand, door al haar zelfverzekerdheid schrok ik een beetje. "Charlotte," fluisterde ik. "Ben je alleen?" Vroeg ze. Ze bleef recht in mijn ogen kijken, een normaal mens zou zich geïntimideerd voelen, maar ik vond het op een rare manier wel fijn. "Nee, mijn vriendin is daar ergens." Ik gebaarde achter de bar. Ze keek om me heen om te kijken waar ik naar toe wees. "Dat meisje die met die jongen?" Gokte ze. Ik knikte, "ja."

"Waarom ben je hier?" Vroeg ze opeens uit het niets. Ik schrok van de vraag en stapte achteruit. "W-wat?" Meteen pakte ze mijn hand, zodat ik niet weg zou gaan. "Ik bedoel, je lijkt me niet het feestbeest type. Rustig Charlotte." Ik ademde diep in en uit. Ik heb geen idee wat ik ineens had. Deze meid blies me helemaal weg. "Ik moest van Inge." Mompelde ik. Nora trok haar wenkbrauw op, "mijn vriendin." Legde ik uit.

"En jij gaat daar zonder tegenstribbelingen gewoon in mee?" Zei ze lachend. "Ze zette haar puppy ogen op!" Lachte ik nu ook verdedigend. "Ik kan niet tegen puppy ogen."

"Nou dan zou ik mijn puppy ogen maar gebruiken om je de dansvloer op te smeken?" Zei Nora. Haar ogen twinkelden in het licht. "Ik zou ook wel zonder smeken gaan."

Ze trok me mee de dansvloer op, "kom dan!"

+++

Het dansen ging voor mijn gevoel veel te snel voorbij. Ik liet een paar danspassen zien en zij probeerde die weer stuntelend na te doen. We lachten, en dat was iets wat ik in een lange tijd niet had gedaan. Ik vergat al mijn problemen, ik vergat mijn hele wereld. Ik focuste alleen om haar. Tot iemand naar ons toe kwam.

Het was een jonge man die net wat ouder als Nora leek. Hij droeg, net als ik, alleen maar zwart. Zijn normale gezichtsuitdrukking leek wat nors, maar nu leek hij in paniek. "Nora," schreeuwde hij. Hij pakte haar pols vast. "Pelle?" Vroeg Nora. Ze keek hem vragend aan en de jongen, die kennelijk Pelle heette, zei iets terug wat ik niet kon verstaan. Nora maakte een verontschuldigend gezicht naar me toe, "sorry ik moet gaan." Samen met de jongen rende ze de dansvloer af, mij achterlatend.

Meteen kwamen mijn voeten in beweging. Ik rende naar Inge toe en sleepte haar zonder iets te zeggen mee. Ze was half dronken, dus ging gelukkig zonder slag of stoot mee. Ik stopte haar in de auto en reed weg van de disco.

"W-was het n-niet leuk?" Zei ze lachend. Ze giechelde en zat aan mijn haar. Ik gaf geen antwoord en toen ik eenmaal bij mijn appartement was liet ik Inge in mijn bed slapen. Ik was te moe om haar ook nog naar huis te rijden. Ze zou morgen wel laat wakker worden. Ik moest alweer vroeg werken, dus ik besloot om een briefje op de tafel neer te leggen. Maar morgen heeft ze een kater, dus zou ze die hoogstwaarschijnlijk niet lezen.

Ik kleedde me om en stapte naast Inge in mijn bed, gelukkig was het een twee persoons bed, anders moest ik waarschijnlijk op de bank. "Tyler," mompelde ze. Lachend rolde ik met mijn ogen en viel als tweede in slaap.

+++

De volgende middag kreeg ik pas een telefoontje van Inge, ze was wakker geworden en had met moeite mijn briefje kunnen lezen. Ze vroeg of ze nog een nacht kon blijven, ze was te bezopen om naar haar huis te gaan. Ik stemde toe en ging daarna al snel weer verder met mijn werk.

Ik werkte in een koffie shop wat midden in het centrum stond. Rond de middag was het altijd de drukst, dus hadden ze me hard nodig. Ik werkte daar, totdat ik een fatsoenlijke baan kan krijgen. Ik solliciteer bij verschillende bedrijven, voor radio en televisie journaliste, maar vaak wouden ze iemand anders. Dus ik werkte nog wel even in deze koffie shop, gelukkig was hier genoeg werk.

Ik liep met mijn blocnote rond het café om de bestellingen op te nemen tot ik bij haar aankwam. Ze staarde me voor een seconde aan en schoot in de lach, "waarom brengt het universum ons weer bij elkaar?" Nora. Mijn hart begon sneller te kloppen en ik lachte nerveus. Na gister had ik gedacht haar nooit meer te zien, dat ze eenmalig was. Dat ze maar een droom was. Maar haar zijnde in deze koffie shop bewijst het tegen deel

"Het lot misschien?" Opperde ik. Ze schoot weer in de lach, "ik mag jou wel." Zei ze zacht. Toen herinnerde ik die jongen die haar mee trok gisteravond. Haar vriendje waarschijnlijk. Haar vriend.

"Zo waar is je vriendje?" Subtiel Charlotte. Erg subtiel. Nora schoot voor de derde keer in de lach, was ik zo grappig? "Vriendje?! Liever niet, ik heb geen vriend. Wat deed je denken dat ik een vriend had?"

"D-die jongen-" gaf ik toe. "Van gisteravond die je meetrok." Ze bleef even stil en veegde wat tranen van het lachen van haar wang. "Dat is mijn broer Pelle. Hij was zijn vriendin kwijt in de disco en was in paniek. Sorry dat ik zomaar wegging, maar hij wou dat ik hielp zoeken."

"Hebben jullie haar gevonden?" Nora knikte, "ze zat gewoon op het toilet." Het is even stil. Ik had me weer druk lopen maken om niks. Maar waarom maakte ik me druk over dat een vreemd meisje een vriendje zou hebben? Waarom zou dat mij iets aan gaan?

"Ik ben je nog gaan zoek." Zei ze zacht. Ik keek op, "wat?"

"Ik ben je nog gaan zoeken," herhaalde ze. "Nadat we haar hadden gevonden zocht ik je nog, maar je was al vertrokken."

"Oh." Oh? Is dat het enige wat ik kon bedenken? Ik stond stijf stil. "W-wil je nog wat bestellen?" Nora knikte, "een Latte, alsjeblieft." Ik schreef het op en wou net weggaan, tot ze nog wat zei. "Ik een vriend?! Had je nog niet door dat ik niet op jongens val?" Ik draaide me om. Nora grijnsde, "ja, dat verstond je goed. Ik ben gay."

Op een een of andere manier voelde ik me nu een stuk lichter...

---------------------------------------------
Hoofdstuk 2 - Fantasy Girl
1485 woorden

Het tweede hoofdstuk is af en hoofdstuk drie komt alweer bijna. Hij is in de maak. Hoe vonden jullie dit hoofdstuk? En hoe vinden jullie het verhaal tot nu toe?

Wees geen stille lezer xx

Tot het volgende hoofdstuk

Xx Romy

Fantasy Girl | gxgWhere stories live. Discover now