Hoofdstuk 1

31K 657 166
                                    

René
'Dankjewel!' Roep ik de man nog toe. Hij heeft me net afgezet aan een grote school, dat ik een beetje vind lijken op een kasteel dat al enkele jaren verlaten is. Snel kijk ik op de brochure van de kostschool en zie dat het verzamelpunt op een grasveld is. Maar waar is dat verdomde grasveld?! Ik pak men koffers op en trek slepend de koffers mee over de betonnen grond. Als ik eindelijk een wegwijzer tegenkom hoor ik een fluitsignaal. Ik spurt, met die geladen koffers, naar het fluitsignaal toe en zie dat er vrij veel kinderen op een grasveld staan. Ik vlucht naar het grasveld en zet men koffers neer. Net op tijd want een leerkracht stapt op en neemt het woord.

'Voor we de dag beginnen en uitleg geven over alle orders ga ik jullie jullie kamers toewijzen, we beginnen natuurlijk met de meisjes!'
' Uhum(kuchje).. '
'Al deze kamers liggen dus in de westvleugel van het pantenon!'
'Kamer 01 daar liggen manon en Olivia, kamer 02, lien en dite,...'

Ik kijk rond op zoek of ik iemand zou herkennen maar die kans gaf ik al snel op. Niemand kent een meisje van de hele andere kant van het land. Ik zag heel veel meisjes die stonden te knuffelen of meisjes die elkaar hun o zo boeiende zomerverhalen vertelden omdat ze zo blij waren elkaar terug te zien. Jongens die elkaar een ruige boks gaven of die al snel begonnen op te scheppen over de uren die ze aan computerspelletjes hebben verloren deze zomer. En ik, die helemaal alleen stond te leunen tegen men koffers. Iedereen kende iedereen, en dan had je mij.

'Kamer 32 op de derde verdieping, René en Esmee,...'

O, een Esmee, is dat van Esmeeralda of is dat eerder gewoon van Esme maar die naam is een jongensnaam dus hebben ze die vervrouwelijkt door een e achter te zetten. Goh, waar maak ik me druk om. Effe rustig doen en zo naar men kamer gaan en die Esmee leren kennen. Dat best een speciale naam heeft.

'De dames mogen vertrekken naar de kamers!'

Ik pak men koffers tesamen, en ook een beetje men moed, en stap de drukte achterna richting het gebouw. Al snel word ik aan de kant geduwd door meisjes die me niet zien staan en zo vlug mogelijk bij hun kamergenootje willen gaan. Eenmaal het gebouw binnen is de drukte ongelofelijk groot, meer dan 80 meisjes die allemaal naar hun kamer en hun nieuwe kamergenootje willen gaan en ze zijn allemaal aan het zeuren over de drukte en de zware koffers. Zaagtrientjes... Ik stap de laatste trap op want ik heb weer het grote geluk dat ik op de hoogste verdieping van het gebouw lig... Niet dus. Hier is het al veel minder druk en is er al wat rust te bespeuren. Met volle moed wil ik kamer 31 binnen stappen, tot ik zie dat daar men naam niet op de deur hangt. Snel doe ik de deur die ik al op een kiertje had opengetrokken terug toe. Typisch een René actie dit. Stel je voor dat ik daar binnen was gegaan, dan had ik al direct een sticker met privacyschender er op.

Kamer 32, hier moet ik dus zijn. Ik zwaai de deur open en zie een meisje enthousiast naar me kijken, ze zit op het Linkerbed met haar koffer voor zich uitgestald. Ze heeft losse krullen die een licht blonde gloed hebben en die tot net aan haar onderrug vallen, groene doorborende ogen, Een fijn neusje en enkele sproetjes op haar bolle wangetjes. Ze draagt een bloesje met blauwe bloemen en haar kraagje is helemaal toe. Daaronder draagt ze een simpele jeans. Naast haar liggen 2 witte bloesjes,2 donker blauwe rokjes, een grijze sweater, 2 paar witte lange sokken, een das en van die ouderwetse schoenen die zwart zijn en net porseleinen muiltjes zijn, maar zonder hakjes en 100 keer lelijker.

'Hey' breng ik er voorzichtig uit.
'Hey ! Ik ben esmee! Wat is jouw naam? Zit je hier al lang op school? Ik heb je nog nooit gezien! Ik neem dit bed als je het goed vind?'

Ik staar haar aan en weet niet goed op welke vraag eerst te antwoorden.

' Nou ja ik ben René en ik ben nieuw hier.'
'Dat is jouw bed'

Ze wijst naar het bed dat naast de hare staat maar toch enkele meters verwijdert is van haar bed. Ik sleur men koffer de kamer in en zie dat ik net zoals Esmee een eigen kleerkastje heb. Oh god, ik heb ook een lelijke set kleren gekregen.

'Ja hoor dit bed is goed!'
'Super! Ik ben blij dat je geen sletje bent! Zoveel sletjes op deze school die al allemaal met de badboys zijn geweest, ik kan die wijven niet af!,

Ik lach met haar opmerking en tegelijkertijd staar ik naar die lelijke kleren die op men bed liggen.

'Oh ja, we hebben een uniform, je moet ook iedere dag dat uniform dragen. Echt verschrikkelijk! Zo trek je toch geen jongens aan! Zo schrik je ze af met die oude wijven kledij, we moeten ook iedere dag vlechtjes aan of een laag dotje, eenmaal je haar langer dan 50 cm moet het altijd in een dot. Zoals bij mij, en als je dat niet doet knippen ze het af! Dus mijn levensmotto is, dotjes is dolletjes. Ik weet het , het rijmt niet. En het is slecht maar ik verander dat ooit wel eens. Het zelfde met de sokken en de rokken. De rokken moeten onder de knie komen, anders gaan ze je een mannenbroek geven en de sokken helemaal opgetrokken of je mag de rest van de dag op blote voeten lopen.'

Knikkend bij haar uitleg leg ik de kleren in de kast net zoals men andere kleren. Ook men verzorginsgerief leg ik in men kastje. Daarna schuif ik men lege koffers onder men bed. Ik zet me neer en kijk hoe Esmee haar gerief weglegt.

'Waar kan ik men lessenrooster halen?' Zeg ik plots.

Ik zie Esmee geschrokken opkijken, ik doorbrak de kalme stilte in onze kamer. Die er 1 minuutje was toen Esmee was uitgepraat.

'Die gaan ze nog onder de deur schuiven.'
'En waar douchen we ons? Ik denk niet dat we hier aan deze wastafel ons kunnen douchen Haha.'
'Nou er is een regeling, het zijn gedeelde douches in het midden van de oost- en westvleugel van dit gebouw, de meisjes mogen douchen van 17-18 u iedere dag en de jongens van 18-19 ,als de meisjes douchen eten de jongens en als de jongens douchen eten de meisjes.'
'Oh,z'
Ik word onderbroken door 2 papiertjes die onder de deur schuiven.
We rennen allebei naar de deur en lachen ons tepletter als we met onze hoofden tegen elkaar botsen om de papiertjes op te rapen. Esmee neemt de papieren vast en leest luidop.

'Keuzevakken voor vrijdag 6de lesuur : muziek, pottenbakken, ehbo, wiskunde verdieping, chemie proeven, toerisme en naaien.'
'Ik ga voor ehbo denk ik.' Antwoord ik
'Ik ga dat ook doen!' Gilt Esmee. We proesten het uit van het lachen omdat ze bij dat gilletje een raar sprongetje maakt. Ik neem men lessenrooster en vergelijk met het gene van Esmee.
'O we hebben alle vakken samen behalve wiskunde. '
'kei leuk! Dit wordt een super schooljaar!' Antwoord Esmee.

De lichten vielen op dat moment allemaal uit en we hoorde een stem op de gang via de luidsprekers:
'Allemaal slapen, morgen wordt een lange dag!'
'René, hier een zaklamp, nou ja, we gaan toch nog niet slapen om 21u Haha, niet op de eerste dag.' Fluisterde Esmee me toe.
Ik nam de zaklamp en Esmee zette zich op men bed, we hebben nog gepraat voor uren.

Kostschool met een badboy {voltooid}Waar verhalen tot leven komen. Ontdek het nu