Hoofdstuk 39

10.2K 352 11
                                    

Tringggg

De luide bel ontwaakt me uit mijn slaap, wat gemompel en gekreun komt uit mijn mond.

'De kinderen uit het vierde jaar moeten zich binnen de 15 minuten op de parking van de school begeven voor de excursie.'

Mijn oren spitsen open en al snel trek ik men warme deken dat over me lag van me af. Op de kostschool heb ik geleerd dat warme dekens risicovol zijn , nou ja, je wil blijven liggen omdat het zo lekker warm is en als je uiteindelijk uit je bed stapt heb je 5 minuten om klaar te zijn. 

'Klaar voor vandaag?' Esmee klinkt van achter me terwijl ik me sta om te kleden.
'Helemaal..' Zeg ik met een schorre keel terug.
Mijn koffer pak ik vast, Esmee staat ook klaar en weg zijn we. Enthousiast met de koffers in de handen lopen we door de hallen die lichtjes beginnen te vullen met 4de jaars. Vele meiden hebben grote Wallen onder hun ogen, anderen zijn dan zo opgewekt dat ze niet kunnen stoppen met praten.

Eenmaal op de parking aangekomen mogen we onze koffers inleveren bij de buschauffeur en vervolgens kunnen we op een bus een plaatsje gaan kiezen. Esmee en David plaatsen zich voor mij en ik ga achter hun zitten. Best zielig dat ik zo alleen zit. Maar ook vredevol, ik heb nu niet iemand nodig dat me een hele dag en nacht gaat vragen stellen of bezig houden met nutteloze dingen. Ja, de stad ligt zeer ver van onze kostschool, wij liggen gewoon afgelegen en soms zie je in de verte de wolkenkrabbers die even door de klare lucht tevoorschijn komen. De bus loopt aardig vol en al snel hoor ik een stem aan de micro vooraan.

'Gelieve iedereen te zitten, we vertrekken binnen 5 minuten. Vergeet niet de gordels vast te doen en te genieten van de mooie landschappen die we voorbij rijden.'

Waar is dat ding waar de gordel in moet? Met mijn gedachten op de gordel gericht voel ik plots een hand op men schouder.
'Hey mop.'
'Wha?' Mompel ik.
'Jake?!' Oke de hele bus heeft nu dus door dat Jake ook op het feestje komt opdagen. Enkele gesprekken vallen stil en kijken ons aan.
'Ik neem deze plaats wel.' Jake ploft neer op de stoel naast me en gaat best nonchalant zitten.
'Zoek een andere plaats.' Na dat ik men gordel heb vastgeklikt kijk ik hem dreigend aan.
'Ik zit hier goed..'
'Zit je niet..'
'Zit ik wel..' Jake zijn grijns kijkt me uitdagend aan.
'Mevrouw?!' Mijn hand schiet de lucht in in de hoop dat de leerkracht die rond loopt even deze kant uitkomt.
'Probeer maar..' Mompelt Jake waarbij zijn grijns dubbel zo breed wordt.
De leerkracht stapt onze richting uit.

'Is er nog een ander plaatsje op deze bus voor Jake? Ik ben niet graag in zijn omgeving.'
'Nee sorry, de bus is vol. Jake klik je gordel vast.' De leerkracht waggelt weer weg en stapt vooraan naar de bus.

'Kutwijf..' Mompel ik.
'Zeg je wel..' Mompelt Jake terug.
Een vragende blik van mij doet hem weer grijnzen. De Jake die me vond is helemaal anders dan de Jake hier. En tot slot, ik haat hem dus waarom zou ik vriendelijk beginnen doen tegen hem.

'De ontbijtpakketjes worden uitgedeeld en de bus zal ieder moment vertrekken.'

'Ik heb honger man...' Jake trekt zen t-shirt omhoog en klopt even op zijn buik die verstopt zit onder een laag spieren , beter gezegd, een six-pack laag.
'Ik ook ...' Even kijkend naar zen spieren en daarna gefocust op het raam antwoord ik droogjes. Als ik terug omkijk zie ik Jake zijn onbegrijpelijke blik me aankijken, voor de eerste keer in zen leven is er een meisje dat niet voor zijn verleidingstrucje is gevallen, zielig zeg.

De leerkracht van net legt een zakje in onze handen en stapt weer verder.
'He René, wat heb j..' Esmee kijkt om en stopt in het midden van haar zin als ze ziet dat Jake naast me zit.
'Wat doet hij hier?'
'Ook een goedemorgen voor jou..'
'Hij kwam gewoon naast me zitten.' Een beetje verstomd staar ik voor me uit richting Esmee.
'Ik zag niet eens dat hij hier binnenliep?'
'Je was ook te druk bezig met het gezicht van David af te likken.' Jake zijn geniepige lach is er weer en David kijkt ook om.
'Jake?'
'Yo bro!' Een rare handdruk wordt uitgewisseld tussen de jongens maar al snel zijn ze weer stil. Als ik Esmee haar richting uitkijk zie ik een rood kokend hoofd van schaamte naar me staren. Ik schud even men hoofd om aan te geven dat Jake een klootzak is en al snel staar ik terug naar buiten.

'Nogsteeds geen honger?' Het is al 10 uur gepasseerd en nog geen woord heb ik tegen Jake gezegd. Ik hoorde wel wat eetgeluiden van achter me maar veel werd er niet gezegd of gedaan.
'Nou, geen idee.' Zeg ik kort. Ik kijk zijn richting uit en een paar blauwe ogen staren me aan. Jake zijn haar ligt perfect warrig en zijn mouwen van zijn donkerblauwe gilet zijn lichtjes opgerold.
'Eet dan.' Jake duwt het zakje dat voor me lag tussen men handen met het bevel even te kijken wat er in zit. Rollend met mijn ogen haal ik er een flesje water en een chocoladekoek uit. Met mijn dunne handjes probeer ik het flesje te openen maar het werkt niet mee. Jake zijn grijns geeft aan dat hij het door heeft en al snel wordt het flesje water uit men handen gehaald.

Ik volg het flesje met mijn ogen en zie dat Jake zijn volle macht gebruikt om het flesje te openen. Het flesje is open en ....omg, een deel van het water is op Jake zijn shirt beland omdat de bus onverwachts stopte.
'Jake Uh ..'
'Ja ik weet het..' Hij wrijft even op zen shirt en geeft het flesje aan mij.
Met mijn hand voor mijn mond probeer ik me in te houden om te gaan lachen. Jake kijkt me even geïrriteerd aan maar krijgt al snel een grijns op zen gezicht.
'Dan moet ik maar men t-shirt uitdoen...' Zegt hij grijnzend

Kostschool met een badboy {voltooid}Waar verhalen tot leven komen. Ontdek het nu