Hoofdstuk 25

13.6K 398 30
                                    

OP FOTO MOET DAVID THOMAS ZIJN. FOUTJE VAN DE FIRMA, ONZE EXCUSES.

Esmee en ik staan voor de spiegel. Waarom hebben we nu weer een veel te moeilijke ooglook uitgekozen? Oh ja, omdat ze die domme catalogus in onze handen duwden. Ik ben net klaar met mijn ogen en gelukkig heb ik een nude lipkleurtje gekozen, dat duurt niet lang om aan te brengen. Esmee daarintegen... Ik hoop dat we op tijd naar de tocht kunnen gaan. En dat we ook snel kunnen terug keren, ik doe dit enkel voor Esmee hoor. Mijn haren zijn gekruld, ze hangen los over mijn schouders en zijn zijden zacht. Mijn kleed valt perfect rond mijn lichaam en mijn make-up maakt de look af. Wat vergeet ik ... Oh ja ! De schoenen! Ik grijp snel een paar zwarte pumps uit mijn kast en ben dan klaar om te gaan. Esmee legt nog snel haar haar goed en staat dan ook aan de deur.

We komen aan voor het schoolgebouw met de klaslokalen. Een lange rij vol met kinderen die staan aan te schuiven staan voor ons. Fijn, we zijn weer bijna de laatsten. Oh Jeej, het wordt nog leuker..
'Thomas!' Esmee onderbreekt mijn gedacht waar ik juist in ging vertellen hoe erg ik wel niet walg van Thomas en zeker welk kostuum hij aanheeft.

Een sportkostuum waar je zijn spieren goed door kan zien, airkind. De zwarte t-shirt die erg spant rond zijn lijf heeft het nummer 69 er op staan. Typisch. Die. Vuile. jongens. Onder zijn shirt draagt hij een witte broek dat ook vrij wel erg aanspant. Veel te nijg naar mijn zin. Op zijn linkerbeen zie je een witte een zwarte en een rode streep staan. Tot slot heeft hij nog 2 zwarte strepen op zijn kaken zoals de echte football ( van Amerika ) spelers hebben.
'Dag schat.' Hij kust Esmee vurig en ik kijk de andere kant op omdat ik dit waterspektakel niet wil zien. Eenmaal de kus-geluiden klaar zijn kijk ik terug en zie ik weer het normale plaatje. Esmee loopt met de arm van Thomas om zich heen en ik loop achter hun aan.
'Ik ga even naar toilet houden jullie..' Wat boeit het zelf of ik vraag of ze een plaatsje bijhouden, ze horen me toch niet. En ik ben al zeker niet van plan om te blijven, wat dacht ik nu, dat ik het leuk kon hebben met Esmee op een feest waar Thomas ook was? Nee dus.
Ik stap uit de rij, eenmaal als ik de hoek om ben om richting het pantenon te gaan voel ik een sterke arm me tegen de muur duwen.

'Dag mop, dat is al even geleden.' Jake.
'Jake .. Ik .. Uh..' Ik kijk richting het pantenon en dan terug naar Jake. Plots valt het me op dat hij een piratenkostuum draagt waarbij hij geen t-shirt aanheeft waardoor je zijn sixpack goed kan zien. Hij draagt wel een soort vestje zonder mouwen en zonder knoopjes of rits. Een soort rode riem ,dat eerder lijkt op een stuk doek,is rond zijn heupen geknoopt en onder zijn riem draagt hij een donkerbruine broek met een zwaard in.
'Ging je nu weg gaan? De avond is nog niet begonnen..' Hij kijkt me met een beetje een teleurgesteld gezicht aan.
'Nee hoor, ik bedoel, eigenlijk , ja ..' Ik stotter. Zijn ogen doorboren de mijne en ik heb echt zin om hem nu te vragen waarom hij met dat andere meisje heeft gekust en tegelijkertijd wil ik hem zelf kussen en te zeggen hoeveel ik van hem hou, maar ik kan niet, Thomas heeft me in zijn macht en bij iedere verkeerde beweging die ik maak word ik gestraft.
'Waarom?' Hij leunt een beetje naar achter en laat me nu niet meer opgesloten in zijn armen tegen de muur leunen.
'Nou , ja, Thomas en Esmee en .. Ja ik ben 3de wiel , en Thomas heeft me in die c...' Ik stop mijn zin, als ik dit zeg gaat hij Thomas afslaan of gaat Thomas nog ergere fouten maken.

'Dan ga je toch gewoon met mij in die griezeltocht?'Een grijns verschijnt op zijn gezicht.
'Met jou? Ha, laat me niet lachen.' Mijn zenuwachtige stem verraad me. Ik leun tegen de muur waar ik net ben van af gekomen om aan te tonen dat ik niet bepaalt met hem die gangen in wil.
'Ben je bang?' De spottende toon daagt me lichtjes uit.
'Neej..' Ik rol met mijn ogen en kijk hem daarna terug aan. Als ik hem aankijk zie ik een Jake die weer over me heen gebogen staat. De spanning in zijn lichaam zie je direct door zijn sixpack dat plots heel erg zichtbaar is geworden. Zijn parfum ruikt ongelofelijk lekker, ik gok dat het van het merk Axe is, het vult mijn neusgaten. Zijn mond komt dichter tegen de mijne en staat enkele centimeters verwijdert van de mijne.
'Je hebt geen keuze, ga in de gangen samen met mij of ... Ga alleen. Het pantenon is afgesloten.' Zijn stem ruikt naar munt, de frisse wind van zijn adem gaat over mijn lippen en streelt ze met liefde. Ik hou dit niet langer.

'Jake, Ga maar met de meid die je nog vorige weer hebt zitten kussen naar de tocht.' Ik kijk hem verraden aan.
'Watefuk?! Meid gekust? Wie de duck heeft je die zever nu wijsgemaakt?' Zijn stem verheft zich en hij leunt terug naar achter.
'Dat boeit niet, je gaat toch van de ene meid naar de ander, je bent een badboy.' Ik kijk betreurend naar de grond
'Wie zei je dit?' Hij duwt mijn kin omhoog met zijn duim en kijkt me diep in de ogen aan.
'Esmee zei dat Thomas..' Ik stop mijn zin en zie voor een seconde in zijn ogen verdriet, verdriet dat hij me zou kunnen kwijtraken? Of verdriet dat het waar is?
'René, ik hou van jou. Ik wil geen ander meisje dan jou, geloof me. Ik dacht dat je zoals de rest was maar jij hebt iets in mij ontwaakt waardoor ik zeker weet dat jij de enige bent waarvan ik zal houden.' Duidelijk verdriet daarnet ! Zijn zinnen zijn zo vol, zo liefdevol, zo schattig, ik wil er van huilen, hem kussen en hem knuffelen tegelijk. Tot mijn verbazing blijf ik staan en kijk ik rond. Jake merkt het.
'Waarom zo zenuwachtig?' Hij kijkt ook rond.
'Er zijn ogen overal' fluister ik
'Nee, iedereen zit in de tocht, we zijn zelf al een kwartier te laat.'
Mijn ogen springen open.' Te laat?!'
'Kom mop' zijn hand grijpt de mijne en trekt me mee via een andere weg in het gebouw.

Op een bepaald moment opent hij een deur en komen we terecht in een gang waar geen enkele andere persoon nog loopt, de gang is bekleed met poppen en enge schrikmachines die dus zomaar iets naar je toe gooien of voor je komen. Ik laat de hand van Jake los en volg hem door de gangen.

Kostschool met een badboy {voltooid}Waar verhalen tot leven komen. Ontdek het nu