Hoofdstuk 19

12.2K 414 54
                                    

René
Ik stap door de gangen van het schoolgebouw. Enkele blikken kijken me bekeurend aan, ik ben natuurlijk een week niet naar school geweest en heb heel wat in te halen. Gisteren heeft Esmee me verteld dat zij en Thomas een koppel zijn. Ze was zo gelukkig. Ik kon haar dag niet verpesten door te zeggen wat er was gebeurt.
'René !' Esmee staat achter me te zwaaien. Ze staat naast Thomas, zou ik? Ik stap hun richting uit.
'Heey, kom je bij ons zitten deze middag?' Esmee is zo vriendelijk , zo blij. Verschrikkelijk dat dat door Thomas komt.
'Nja oke.'  Ik twijfel, Thomas zijn blik is me al een hele tijd aan het scannen en ik vind het maar niks.

2 sterke handen raken mijn heupen en duwen me tegen de kluisjes aan.
'Jake.' Ik slik, Thomas zijn waarschuwing.
'Hey mop.' Hij leunt wat meer voor over om me een kus te geven.
'PETS' Jake zijn lippen zijn 1 centimeter verwijdert van de mijne. We kijken allebei naar de kant waar de klap vandaag kwam. Tho... Thomas? Wat? Thomas heeft zojuist Esmee geslagen! Watefu... Esmee staart met grote ogen Thomas aan.
'Sorry ik kon me zelf niet onder controle houden.' Bij die zin kijkt Thomas mij aan. Het klinkt zelf niet eens als een verontschuldiging, het klinkt eerder als een waarschuwing. Ik heb het begrepen en duw Jake van me af. Na die beweging zie ik Thomas een kus op Esmee haar kaak geven waar hij zojuist had geslaan.
'Is niet erg, het was niet zo hard.' Esmee reageert dolverliefd. Alsof het niet erg is als je vriendje je recht in het gezicht slaat? Ik staar naar de grond. Wat wil Thomas hier mee bereiken?

'René , je zei toch dat je eens naar de stad wou gaan he?' Jake zet zijn aandacht weer op mij na deze rare gebeurtenis. Ik knik, mijn woorden heb ik allemaal doorgeslikt toen ik zag dat Esmee geslaan werd door Thomas.
'Wel, ik heb er voor gezorgd dat alle 4des op een excursie kunnen gaan naar de stad, die excursie zal zich over 2 weken plaatsvinden.' Ik knik nog eens.
'Leuk.' Oke, ik weet het , ik ben droog, maar ik wil niet dat Mijn vriendin haar andere kaak ook rood begint te branden door een klootzak dat zich even met mijn liefdesleven wilt bemoeien.
'Daar krijg ik toch een bedankingskus voor.' Jake grijnst naar me.
'Ik bedoel, wie wilt dit gezicht niet kussen.' Hij wijst naar zijn eigen gezicht.
Ik kijk Thomas uit mijn ooghoek aan, hij houdt zijn hand klaar maar deze keer in een vuist.
'Een andere keer misschien .' Zijn hand wordt losser en een kwaadaardige grijns verschijnt op zijn gezicht. Jake gelooft niet wat ik zeg, ik bedoel, ik heb hem al afgewezen, maar ik denk niet dat hij dat zou verwachten. Zeker niet nu onze relatie een soort stand begint te hebben. Als ik het "relatie" mag noemen. Hij kijkt me eens nadenkend aan en stapt dan zonder woorden weg. Ik kijk met een dodende blik Thomas aan. Dit is wat hij wil, ik haat het als mensen hun zin krijgen.

***

Ik heb al een hele week geen zinnen meer gezegd, niet tegen Esmee, niet tegen Jake en al zeker niet tegen Thomas. Woorden, dat ging net nog. Jake heb ik ook altijd afgewezen, volgens mij begint hij door te hebben dat iets niet klopt want iedere keer dwaalt zijn blik over me heen. Alsof ik een camera draag voor een nieuw televisie programma, " Geef De Badboy Geen Liefde" en hij die zoekt. Esmee en Thomas hebben zelf soms niet eens door dat ik bij hun loop en beginnen dan voor mijn ogen te kussen. Verschrikkelijk.

Als het laatste lesuur begint ben ik tevreden. Het einde van de dag, het begin van een nieuw weekend. Ehbo, een kwelling, als ik maar iets verkeerd doe... Ik wil het me niet voorstellen. De 2 tortelduifjes voor me hebben niet eens door dat ik achter hun loop. Ik voel een dunne hand mij wegtrekken, de wc's in.
'Olivia?' Ik schrik, ik had haar hier niet verwacht.
'Hey bitch.' Zegt ze met een gruwelijke toon.
'Wat?' Ze laat me niet uitspreken.
'Ben je door je nieuwe badboyliefje weggeraakt van de kappersbeurt joch?' Haar duivelse ogen staren mee aan. Als ik het goed doorheb zie ik haar korte haren langs haar gezicht vallen, die trouwens heel ongelijk zijn.
'Ik ..' Geen idee wat ik kan zeggen, bij een ja klinkt het erg gemeen en bij een nee lieg ik.
'Olivia, ik moet naar mijn laatste lesuur.' Ik zucht.
'Als jij eerst op die stoel zat had ik misschien nog mijn lange mooie lokken, je keek maar toe en zei niks... Niets, je stopte haar niet eens!' Woede klinkt uit haar stem. Vervolgens zet ze haar rugzak neer in de wasbak en begint ze te roffelen.
'Jij moet..' Hoor ik haar mompelen.
O, ow, dit is het moment om weg te glippen, met mijn verstand op 0 glip ik langs haar en ren ik de meisjestoiletten uit. Als ik de meisjestoiletten uit ben zie ik Jake met Brandon en David op het einde van de gang praten, Esmee en Thomas zijn ondertussen doorgestapt. Alsof zij doorhebben dat ik weg ben.

In een vlug tempo ren ik naar Jake en omhels hem.
'Ik mis je zo.' Fluister ik hem met tranen in mijn ogen. Ze rollen er net niet uit. Een beetje geschokt omhelst Jake me terug. Olivia stormt met een schaar de meisjeswc uit.
'René !' Een hoog kapotte en woedende stem roept mijn naam. Ik kijk Jake nog even aan in zijn ogen maar voor hij wat kan zeggen ren ik terug naar buiten. Die zee-blauwe ogen moest ik nog 1 maal zien voor ik echt vaarwel kon zeggen, als ik meer tijd had had ik ook zijn liefdevolle lippen gekust. Ik geloof dat ik voor een lange tijd niet meer zijn warmte bij me zal voelen.

Kostschool met een badboy {voltooid}Waar verhalen tot leven komen. Ontdek het nu