Hoofdstuk 42

9.5K 344 42
                                    

'Oke jongens als iedereen zijn koffer heeft gaan we de kamersleutels uitdelen.' Meneer van den boze staat wat zenuwachtig rond te kijken tot iedereen zijn koffer heeft gepakt. Ik loop samen met Esmee richting de koffers. Jake moet ik voorlopig niet meer zien. Met een hevige ruk heb ik mijn koffer in de hand en sta ik te wachten op Esmee. Mijn ogen dwalen rond door de menigte mensen die staan aan te schuiven om hun sleutel in ontvangst te nemen. Samen met Esmee stappen we naar de leerkracht om de sleutel en gaan het hotel binnen.

***

'Dat is echt een mooi bloesje!' Esmee rent naar mijn koffer die open in de kamer ligt. Ze pakt het bloesje en houdt het voor haar uit, Ondertussen ben ik mijn andere kleren in de kast aan het steken.
'Ik mag dat wel eens aandoen toch ? Pliesss?' Ik draai me om en zie een smekende Esmee op haar knieën.
'Ja hoor.' Ik pak opnieuw wat kleren, draai me om en leg ze in de kast.

'Zo ik ben klaar.' Ik draai me om en zie Esmee aan haar kast staan.
'Ik ook.'
'Wat zullen we doen?'
'Nou, ja ik had eigenlijk met David afgesproken om even naar het strand te gaan, we hebben toch een namiddagje vrij en het strand is van hier 10 minuutjes stappen. '
'Oh oke.'
'Je kan mee als je wilt... Met jake ofso?'
'Nee dankje.. Is goed, ik hou me hier wel bezig.' Op het moment dat ik deze zin zeg wordt er geklopt op de deur. Esmee opent haastig de deur en 2 jongens in een korte broek en strandslippers staan voor de deur.
'Ben je klaar schat?' Hoor ik David zeggen. Jake zijn ogen zijn direct op mij gericht en uit woede draai ik me om naar het raam en doe alsof ik iets belangrijks te doen heb.
'Ge ja mee René?' Hoor ik een lage stem achter me zeggen.
'Nee ik eh, ik moet nog wat doen.'
'Oke Doeii.' Hoor ik Esmee zeggen en vervolgens luidt er een deur die toevalt. Ik draai me om met de overtuiging dat iedereen weg is maar 1 persoon staat nog in de kamer. Jake.

'Ga je niet naar het strand?' Ik stap naar mijn kast en leg enkele kleren wat netter.
'Neih, ik blijf liever bij jou.'
'Ik wil dat je liever bij iemand anders blijft.'
'Stop met mokken mop.'
'Stop me me mop te noemen klootzak.'
'Moppie.'
'Nee dat ook niet.'
'Schatje.'
Ik werp een boze blik naar hem toe.
'Prinses.'
'Jake ga weg.'
'Duifje'
'Jake, nu!'
'Darling.'
Binnen enkele stappen sta ik bij hem om hem uit de kamer te duwen.
'Je bent net een engel.' Jake staart in men ogen.
'Angel.' Zegt hij stil.

'Weg.' Is mijn botte reactie.
'Waarom.'
'Ik ga om drinken in de stad, ik wil niet dat een mongool achter me aanloopt.'
'Wh...' Ik stap de kamer uit net zoals hem en sluit de deur. Via de trap ga ik naar beneden en met een opgeluchte zucht zie ik dat Jake me niet meer volgt.

***

'Een bananen milkshake alstublieft.' Ik sta aan een smoothie kraampje dat enkele gebouwen verder is dan ons hotel. Ik zet me rustig neer op een bankje met mijn milkshake en staar in het rond. Een schaduw staat in het straatje recht over me en verdwijnt als ik die richting kijk. Uit nieuwsgierigheid ga ik toch maar even kijken. Met mijn milkshake stel ik me recht en ga richting de straat. Niemand te zien of te vinden, een lege straat die verder loopt naar een kleiner wijkje. Wanneer ik me omdraai wordt mijn arm vastgepakt door een stevige hand die koel en sterk aanvoelt.

Kostschool met een badboy {voltooid}Waar verhalen tot leven komen. Ontdek het nu