Hoofdstuk 15

12.3K 437 26
                                    

René
'Hebben jullie hier ook een zwembad?' Mijn eerste reactie als ik op het dak kom.
'Njuah.' Jake doet alsof het de doodnormaalste zaak van de wereld is. Ik knik en volg hem naar een klein kamertje op het dak. Het is nieuwbouw, je kan het zien aan de tegels die er gloednieuw uitzien.
'Dit kamertje is hier vorige week gezet, dat is voor wat extra privacy.' Hij knipoogt naar me. Ik draai met men ogen en volg hem de kamer in. Het kamertje is leeg, ik zie wel een stoel en een wasbak en een kast maar de eerste indruk die ik heb is leeg.
'Wacht even, ik ga even om een schaartje.'

Als ik uit het raampje kijk zie ik dat hij een sauna binnengaat. Hij komt buiten met een schaartje en stapt mijn richting uit. Wat doe ik hier? Ik zit in het huis van de duivel.
Zonder na te denken stap ik buiten. Jake stopt voor me en houdt zijn hoofd schuin. Hij kijkt me bedenkelijk aan.
'Wat ga je doen?'
'Even frisse lucht, ik voel me niet zo goed.' Ik stap enkele stappen verder naast het grote zwembad en kijk erin. Even voel ik mijn voeten van de grond gaan. Er klopt iets niet.  Alles wordt plots benauwd, ik begin vlekken te zien, met een snel tempo begin ik te ademen, ik wil me neer zetten maar... Alles is zwart, ik voel nog water om me heen stromen. Mijn longen vullen zich met water. Weg ben ik, weg gevoel, weg zicht, weg adem. Alles is weg.

***
Als ik wakker word lig ik in het midden van een bed op mijn zij. Ik draag een donkerrode sweater, een zwarte joggingsbroek en een handdoek om mijn natte haar. Ik lig in een 2 persoonsbed en kijk de kamer rond. Ik zie een best moderne kamer met houten details. De muren hebben een beige kleur, de zelfde kleur als de lakens waar ik op lig. De houten kasten geven een warm gevoel net als het zwart lederen zeteltje in de hoek van de kamer. Het nachtlampje naast me dat op een nachtkastje staat, brandt net zoals het gene aan de andere kant van het bed. Ik beef maar heb helemaal geen kou. Mijn onderlip bibbert het meest . Ik heb stekende koppijn en ben ongelofelijk moe.

De deur gaat zachtjes open, ik haal mijn hand voor men gezicht om het felle licht af te dekken voor mijn ogen.
'Ben je wakker?' Een rustige en liefdevolle stem klinkt in mijn oren. Als ik opkijk kan ik amper geloven dat Jake daar staat. Hij stapt naar me toe en zet zich naast me neer. Ik zet me recht en adem diep. Mijn hand gaat naar mijn hoofd, in de hoop dat de koppijn zou verminderen maar dat doet het niet.

'Ben je wel oke?' Jake klinkt oprecht bezorgt.
'Ja.. Denk ik..juist wat koppijn.'
'Weet je wat er is gebeurt?'
Ik schud mijn hoofd.
'Je bent flauwgevallen, in het water.'
'Ik wat?' Ik heb niet genoeg macht om mijn stem te verheffen dus zeg ik het maar stil.
'Ja, ik zwom direct het water in maar toen ik je boven haalde was je buiten bewustzijn. Ik heb je gereanimeerd.'
'Je hebt jouw lucht in mijn longen geblazen?!' Deze keer lukt het wel om mijn stem krachtiger te laten lijken. Jake negeert mijn opmerking en gaat verder.
'Je werd even wakker en hoestte water uit. Vervolgens viel je in slaap en ik heb je in mijn kamer gelegd.'
'En mijn kleren?'
'Ow ja.' Een grijns verschijnt op zijn gezicht.
'Ik heb je mijn kleren aangedaan, je was kletsnat.'
'Dus jij hebt mij.. ' ik wil me dit zelf niet eens voorstellen.
Hij knikt en grijnst tegelijk.
Ik maak een diepe zucht en staar naar de grond.
'Heb je koud?' Jake tilt mijn hoofd met zijn duim op en gaat vervolgens met zijn wijsvinger onder mijn kin en met zijn duim over mijn lippen.
'Je lippen zijn blauw' ik haal snel mijn handen voor mijn mond. Hij pakt mijn ijskoude handen vast en houd ze in zijn warme handen. Hij kijkt me bezorgt aan, net men moeder toen ik klein was.
Mijn blote voeten zijn net ijsklontjes die ieder moment er af kunnen vallen. Ik word lichtjes duizelig en ga met mijn rug tegen de muur leunen.

'Ik zal even een aspirine voor je halen.' Het leek alsof hij mijn gedachten kon lezen. Jake laat mijn handen los en stapt de kamer uit. Ik blijf alleen achter. Om mijn voeten wat op te warmen leg ik mijn handen op mijn voeten en ga als een bolletje zitten. Jake komt terug de kamer binnen met de aspirine en een glas water, hij zet zich naast me neer op het bed en overhandigt me de aspirine, als ik die in men mond heb gedaan geeft hij me ook het glas water waar ik voorzichtig een slokje van neem. Hij pakt het glas water terug en zet het neer op het nachtkastje. Ik kijk hem afwachtend aan, wat gaat hij doen? Zal hij me alleen laten? Ik wil niet alleen zijn nu. Ik ben eerlijk gezegd wel blij dat hij bij me is. Wacht ... Wat zeg ik? Nee René ! Hij is niet goed, maar nu even mag het, omdat ik zo wanhopig ben.
'Heb je het zo koud? Ik heb je men warmste kledingstukken gegeven.' Ik knik voorzichtig.

Jake legt zich neer, doet zijn rechterarm open en kijk me afwachtend aan. Nou ja, de keuze was bevriezen of bij iemand liggen ,die er helemaal niet verkeerd uit zag, waar ik het lekker warm had. Keuze snel gemaakt. Ik leg me neer naast hem op mijn zij en voel de warme huid van hem mijn bevroren huid laten smelten. Mijn voeten leg ik tegen zijn benen aan en mijn handen tegen zijn six-pack. Hij zit net iets rechter dan mij zodat ik perfect tegen hem aan kan leunen zonder dat hij wegzakt. Ik val al snel in een lichte slaap. Als ik nog even slaapdronken mijn ogen open zie ik een wazig beeld van Jake die zijn t-shirt uitdoet en terug bij mij komt liggen.
'Slaapwel mijn meisje' Hoor ik hem nog zeggen. Ik voel me veilig.

Kostschool met een badboy {voltooid}Waar verhalen tot leven komen. Ontdek het nu