Hoofdstuk 2

18.9K 531 137
                                    

René
Tringggggggg
Een luide bel klinkt door de gangen om 6:00 s'ochtends. Ik wrijf in men ogen en kijk Esmee aan die al recht zit in haar bed. Ik zet me snel recht en trek het uniform uit de kast.
Daarna chek ik of men rokje net over men knieën komt, men haar in een laag dotje zit, men das goed zit op men bloesje en men hoge sokken in die kotslelijke schoenen goed zitten.
'Ik ben klaar'
'Ik ook'
We stappen beiden op de gang en blijven in een rijtje staan. Een leerkracht komt om 6:30 kijken of iedereen correct gekleed is. Wanneer de leerkracht langs mij komt kijkt ze me eens bekeurend aan en stapt verder.

Als de bel om 7:00 weer gaat, stappen we naar de eetzaal, daar eten we een somber ontbijtje, ik pak een boterham en een beetje confituur en volg daarna Esmee naar een plaatsje.
'Wat hadden we nu weer het eerste lesuur?'
'Fysica' antwoord Esmee droog. Ze is niet zo een ochtendmens geloof ik.
Ik knik en neem een hap van men boterham. Op dat moment zie ik een heleboel jongens binnenstromen in de eetzaal, en op het einde enkele jongens die zo te zien helemaal niet geïnteresseerd zijn in het nieuwe schooljaar, ze zien er ongelofelijk moe maar toch weer zo mooi uit. Ik kijk even, als ik me omdraai zie ik dat de helft van alle meisjes in de eetzaal aan het kwijlen zijn bij wijze van spreken, die jongens zijn toch niet zoooo knap?

***

In fysica krijgen we een plaatsje voor de rest van het semester, ik krijg een plaats naast een verlegen jongen. Hij heeft dit hele lesuur nog geen woord tegen me gezegd. Ben ik zo afgrijselijk ofso? Ik begin dan maar het gesprek.
'Hey'
'O, hallo'
'Ik ben René'
'Thomas'

Daar eindigde het gesprek.
Tringgggg
Gelukkig gered door de bel, die akward stilte kon ik niet lang volhouden. Ik kijk naar Esmee die ondertussen nogsteeds aan het praten is met haar buurvrouw. Ik stel me recht en ga richting Esmee.
'Kom wiskunde' zeg ik snel.
Ze kijkt me vragen aan.
'Oh juist, wij hebben geen wiskunde samen, tot zo?'
'Ja tot zoo !' Roept ze me toe en ze zwaait nog eens even.
Ik kijk om me heen opzoek naar het juiste lokaal, hier is het , lokaal 82. Ik stap binnen en neem een plaatsje helemaal achteraan in de klas, iedereen was er al en ik was zoals elke nieuweling een klein beetje te laat in de les. Ik zet me neer en kijk naar het bord als de leerkracht begint met zich voor te stellen.

Tot plots die deur openzwaait en een zeer egoïstisch persoon het lokaal binnenloopt, ik zag gewoon aan de manier hoe hij binnenliep dat hij een egoïst was. Je kon het egoïsme door heel de klas ruiken, of was dat gewoon die parfum? Nou ja, hij had gewoon zo een ego!

'Te laat meneer Peterson' klinkt de stem van de geïrriteerde leerkracht.
Hij haalt zen schouders op.
'Daar naast dat meisje met blond haar is nog een plaats' de leerkracht wees naar de stoel naast me.

Hell no! Ik wil niet zijn egoïstische stank in mijn leefruimte! Hij stapt naar me toe en zette zich neer op de stoel naast me. Hij keek me even aan.

'Heey moppie'
'Uh hallo?'
' hallo Jake, zeg je dan'

Ik kijk hem geïrriteerd aan en probeer weer de les te volgen. De leerkracht stelde voor om elkaar allemaal beter te leren kennen door wat meer over zichzelf te vertellen.
Iedereen stelde zich voor, zei zen naam en hobby's.

'Ik ben jake, iedereen kent me wel, ik ben de beste in voetbal en in alles eigenlijk, als je weet wat ik bedoel *knipoog*'

Enkele meisjes werden helemaal rood en konden hun ogen niet van hem afhouden.Hij was zo vol van zichzelf, urgh.

'Nu jij' de leerkracht wees naar mij

'Ik ben René, ik vind dat ik best oke kan dansen en ik ben best zorgzaam.'

Jake begon te staren zodra ik klaar was met men uitleg, voor de rest van de les voelde ik zen ogen om de zoveel tijd over me heen gaan.

In de pauze ging ik even bij Esmee.

'En, bij wie zit je allemaal in de klas?'
'Nou ja, ik ken niemand echt behalve een of andere jake?'
Esmee haar ogen werden groot en ze bleef me aanstaren, ze leek net effe van de wereldbol te zijn, alsof ze zweefde in de atmosfeer en even niet meer realistisch kon nadenken. Dus ik zwaaide even voor haar ogen.
'Welkom terug op aarde!'
Esmee lachte niet.
'Voorzichtig zijn met jake, het is een badboy. Zorg dat je gewoon hem niet te veel toelaat.'
'Hoez'
triinngggggg
Weeral werd ik onderbroken door de bel. We stapten dan maar naar de lokalen. Niks speciaals gebeurde verder die dag. Buiten dat we echt een verschrikkelijke maaltijd voorgeschoteld kregen s'middags. Het waren aardappelen die veel te hard gekookt waren met kip dat ik niet kip zou noemen, het had een eigenaardig smaakje, En rauwe wortels.
***
Ik kom onze kamer binnen, neem snel men handdoek en shampoo en volg daarna Esmee naar de douches. Het waren douches waar ieder zen eigen deurtje heeft. Ik stap men deurtje binnen en kleed me uit, dan begin ik nog even te sukkelen met warm en koud water tot ik de gepaste temperatuur heb . Als ik de kraan toedraai hoor ik plots geen enkele douche meer. Oh no! De jongens komen er zo aan! Ik neem snel men handdoek en droog me af. Met men haren in de handdoek gewikkeld pak ik men ondergoed en bh en trek die aan.

Tot plots men deur openzwaait en ik een gil laat ontsnappen van de schrik. Er stapt een jongen binnen met perfect blond haar en van die diepzeeblauwe ogen, waar je zo in kan verdrinken, hij had de perfecte spieren en was zo geweldig mo.... Wacht is, ik sta hier half naakt en iemand loopt hier zomaar binnen. Snel pak ik men handdoek en doe die om me heen. Nu pas heb ik door wie hier staat, jake! Zonder het door te hebben sta ik dus al een minuutje ofso te staren naar hem.

'Bevalt het uitzicht je?'
Welkom op aarde zeg ik tegen mezelf als ik doorheb dat dat tegen mij was.
'W-wat doe j-jij hier?' Zeg ik nog half in schok.
'Douchen? Duhh.'
Ik grijp naar men horloge en zie dat het 17:55 is.
'Ik heb nog 5 minuten, rot op.'
'Neihh, ik blijf hier wel staan.' Hij grijnsde .
'Ik moet me nog omkleden, rot op!'
'Daar heb ik geen zin in moppie'
'Oke dan'

ik pakte men handdoek vast en liet die een beetje loskomen. Ik zag dat zen gezicht van een  lichte grijns naar een grotere grijns ging. Snel smijt ik die handdoek over zen gezicht en duw hem buiten. Ondertussen sta ik tegen de deur als ik op een ongelofelijk snel tempo me begin om te kleden. Ondertussen hoor ik allemaal lachende stemmen van jongens die binnenkomen. Als ik ben aangekleed stap ik buiten en zie dat jake op de grond ligt, met een handdoek over zen hoofd, ik buk me, pak de handdoek van zen hoofd en ren snel naar men kamer.

Kostschool met een badboy {voltooid}Where stories live. Discover now