Hoofdstuk 26

11.8K 369 16
                                    

'BOE.' Een pop op wielen valt naar voor en keert dan terug. Door de schrik spring ik een halve meter omhoog en val dan bijna naar achter. Op dat moment grijpt Jake men hand vast en trekt me dicht tegen hem aan.
'Jij bent echt snel bang.' Een grijns verschijnt op zijn gezicht.
'Hou je bek.' Hij wil me loslaten vanonder zijn arm maar ik blijf er onder lopen, ik wil hem niet loslaten, ik kan niet.

Enkele geschrokken momenten later.

De muziek van de zaal komt dichter en dichter. De deur naar de zaal komt in zicht.
'Jake, ik mag niet in je buurt zijn...' Ik stop met stappen en kijk hem aan.
'Wie kan jou dat zeggen.'
'De persoon dat me in levensgevaar heeft gebracht en ik praat nu over die coma.' Ik Flip een beetje.

'Wie?' Jake zijn ogen worden groot, een spikkeltje vuur zie ik er in voorbijgaan.
'Uh .. Ik .. Ik kan het niet .. Als ik het zeg dan ..' Een rilling van spanning en schrik gaat over me heen. Jake pakt men hand en begeleidt me naar een muur.
'Je kan alles zeggen tegen mij.' Zijn hand streelt over mijn gezicht, een tinteling op mijn kaak blijft achter van de plaats waar hij zojuist me heeft aangeraakt.
'Je moet me beloven dat je niks zegt tegen hem of doet met hem ..' Ik steek mijn pink uit voor een pinky-promise maar daar doet Jake blijkbaar niet aan mee.
'Een pinky-promise? Denk je dat ik gay ben ofso?' Een lach verschijnt op mijn gezicht door zijn reactie en zijn gezicht weerkaatst de mijne, er ontstaat ook een lachje op. Een echt warme lach waar je zo verliefd op kan worden.
'T.. Th.. ' mijn lach verdwijnt en een rilling gaat over lijn lippen.'thomas.' Ik zucht en kijk hem aan.
'Thomas?' Herhaalt hij nadenkend.
'Je gaat niks zeggen of doen, toch? Je hebt het me belooft.' Ik ontvang een knikje als antwoord. Een schaduw stapt weg van de deur en ik schrik.
'De gebouwen hebben oren en ogen.' Mijn ademhaling versnelt en mijn handen beginnen hevig te beven. Jake kijkt me verward aan en volgt mijn blik tot aan de deur. Zijn handen pakken de mijne vast om ze te laten stoppen met beven. Het werkt niet.

'Niemand gaat je pijn doen. Ik zal je in het oog houden, het komt goed.' Ik knik zachtjes en als bevestiging van hem krijg ik nog een zachte kus op mijn lippen.
'Ga maar.' Zijn blik geeft me wat moed en hij laat me dan los. Ik stap door de deur maar niemand kijkt me aan, net zoals ik wil, geen aandacht, geen Jake die achter me staat.
Esmee gespot, ze staat aan een tafeltje alleen, Thomas moet haar waarschijnlijk hebben achtergelaten om bij zijn vrienden te gaan. Ik stap richting de tafel.

'Heey esmee. Waar is Thomas?'
'Oh bij zijn vrienden, een betere vraag, waar was jij?!'
'Ik moest naar toilet en daarna vond ik jullie niet meer.' Ik lieg, ik weet het, maar ik kan moeilijk zeggen tegen haar dat ik met Jake door de griezeltocht ben geweest want ze kan het misschien doorvertellen aan Thomas en dat wil ik niet.
'Oh, hoe ben je dan hier geraakt?' Ze kijkt me bekeurend aan alsof ik in het midden van een interview zit, zij is de reporter en de camera's zijn de blikken die ik voel branden op mijn rug.
'Ik ben gewoon er door gerend ..' Gelooft ze me?
'Haha, typisch jij.' Ja, ze gelooft me. Een fakelachje komt op mijn gezicht en ik kijk even rond opzoek naar Jake. Die is intussen al aan de bar gaan zitten met een flesje bier in zijn handen.

2 handen komen voor mijn ogen zodat ik niets meer zie.
'Wie ben ik?' De bekende stem die mijn oren vult is natuurlijk ..
'Caleb.' Ik draai me om en geef hem een knuffel. Zijn warme lichaam verwarmt de mijne en zijn lieve lach laat me glimlachen.
'Wat zie je er leuk uit.' Hij scant even over mijn lichaam terwijl ik het zelfde doe bij hem.
Hij draagt een soort kostuum waar zijn schouders en armen zijn vanaf gescheurd. Ik zou het kostuum eerder beschrijven als een echt kostuum, zo dat wat de mannen dragen naar chique dinges enzo. Zijn sterke spieren zijn gespannen en zijn gouden knoopjes op zijn vest zijn toe. Als schoenen draagt hij gewoon een paar all-stars.

'Jij ook.' Ik lach naar hem en ontvang een glimlach terug.
'Mag ik René even alleen spreken?' Zijn vraag luidt naar Esmee die al de hele tijd aandachtig het gesprek aan het volgen was. Ze geeft hem een knikje en stapt weg.
'René, ik heb een plan hoe we in die aparte kamer van het bio-lokaal kunnen geraken. Iedereen is hier, onderandere ook Thomas.' Ik knik bij zijn uitleg en dwaal met mijn ogen over de zaal opzoek naar Thomas. Mijn ogen stoppen bij Jake die ondertussen met een cocktail naast hem zit en 2 meisjes om hem heen.

Sterre is 1 van de 2, ze is een echte slet, je kan het ook zien aan het kostuum dat ze draagt , een soort donkerrood koninginnen pak dat is afgewerkt met de kleinste frienseltjes. En het toppunt van het pak, het valt maar net over haar gat dus de jongens verleiden zal ook wel niet moeilijk zijn. Er is nog een meisje dat bij Jake zit, ik kan niet direct haar gezicht zien maar wel wat ze draagt. Een konijnenkostuum van het merk playboy, het is een kort kleedje dat net over haar gat valt met een soort pak en strik aan haar buik en nek. Ze draagt nog zwarte handschoenen en een aantrekkelijke donkere nylonkous met daaronder de hoogste zwarte pumps die ik in mijn leven al heb gezien. Maar het meisje , wie is .... O ... My .....God . OLIVIA?! ik heb zin om op hen af te storen en enkele luide klappen te verdelen maar daardoor ga ik de situatie erger maken.

'René? Ben je oke? Je bloost een beetje.' Ik wordt uit mijn gedachten gehaald door Caleb.

Kostschool met een badboy {voltooid}Waar verhalen tot leven komen. Ontdek het nu