Hoofdstuk 13

11.6K 443 17
                                    

René

Ik volg de leerkracht, er loopt ook een meisje naast me, ze heeft tranen in haar ogen, ze had zich overslapen en had net niet genoeg tijd om haar haar vast te steken. We lopen door de gangen van de gebouwen richting de directrice.
De directrice opent haar deur zodra de leerkracht op de deur geklopt heeft.

'Dag mevrouw de Gelder, Olivia en ...René? Wat doe jij hier?'
Ze kijkt naar mijn uit elkaar gevallen knot.
'Ze heeft straf, ze is niet in orde met haar haar. Net zoals de andere.' Die leerkracht, dat dus mevrouw de Gelder noemt, antwoord in mijn plaats. Ze is heel bot maar zet nu een fake lachje op. De directrice laat haar ogen over Olivia gaan.
'Oh oke, ja, je kent de straf.'
De directrice kijkt teleurgesteld mijn richting uit. Ik staar naar de grond, ik zink in diepe schaamte. Tuurlijk ken ik de straf, Esmee heeft die me dit begin van het schooljaar gezegd.

Mevrouw de Gelder knikt en leidt ons naar buiten. We lopen opnieuw door de gangen, ik herken deze gangen, ze zijn hoog, je hoort iedere voetstap in een echo . Als we het hoekje omlopen herken ik ze nog beter. De gangen van het consultatiegebouw. Maar... Dit klopt toch niet?

'Hier is de kamer, zet je maar neer op die stoel.' Mevrouw de Gelder wijst de kamer aan met een stoel een tafel en op die tafel een doos. Oh dus daarom zijn er zo kamers. Ik en Olivia kijken elkaar aan.
'Meisjes niet moeilijk doen, kom Olivia zet jij je dan neer.'
Olivia loopt met gezakken hoofd de richting van de stoel uit en zet zich er op neer. Ik ga op de grond zitten voor de stoel en leun tegen de muur. Olivia is een mooie meid met bruine ogen en lang zwart haar dat loshangt over haar schouders, het komt ongeveer tot het midden van haar rug. Voor de rest is ze helemaal in orde kwa uiterlijk. Maar ze ziet er verdrietig uit. De leerkracht sluit de deur en gaat achter de stoel staan, ze gaat met haar handen in de doos en haalt er 4 papiertjes, een kam en een keukenschaar uit.

'Oke jullie haar wordt afgeknipt omdat jullie niet in orde zijn en je moet een papiertje trekken waarop staat hoeveel.' Heel ongeïnteresseerd en spelend met de keukenschaar doet ze de uitleg. Ik en Olivia knikken.
'Wat staat er allemaal op de papiertjes?' Breng ik er voorzichtig uit.
Mevrouw de Gelder geeft me een dodelijke blik ,kijkt vervolgens naar de papiertjes en leest luidop.
'5 cm af ,schouderlengte , Bob (kinlengte) en keuze leerkracht.'
Wat staat die keuze leerkracht daar te doen? Mevrouw de Gelder is echt verschrikkelijk, alsof ik wil dat zij kiest hoe mijn haar wordt geknipt. Oliva trekt een papiertje en haar ogen vullen met tranen.
'Bob.' Leest de leerkracht in haar plaats. De leerkracht neemt de schaar goed vast en knipt even langs haar oor, nog niet in haar haar, ze wilt Olivia afschrikken. Het lukt, Olivia schrikt en springt een beetje naar voor.
'Je moet wel blijven zitten.' Ze neemt de schouder van Olivia en trekt haar terug.
Deze keer knipt ze wel echt in haar haar, ze begint gewoon ergens in het midden aan de achterkant en maakt dan haar weg naar voor. De lange zwarte lokken vallen op de grond, tranen rollen over Olivia's wangen, ik kan dit niet aanzien.

'Mevrouw?' Ik onderbreek haar binnenpretje, haar lach draait om in een boze blik en kijkt me verbittert aan.
'Wat?'
'Zou ik even naar toilet mogen?' Ik wil hier eerlijk gezegd gewoon weg.
'Ja, kom terug binnen 5 minuten. Anders een zware sanctie.' Ik knik en grabbel me recht. Olivia kijkt even op maar kijkt al snel terug naar de grond waar al haar lange zwarte lokken liggen. Een knoop vormt zich in mijn maag, de zenuwen beginnen toch een beetje te knagen aan mij.

Ik stap de kamer uit en ga richting de uitgang die ik de vorige keer ook was gevolgd. Dit is mijn kans om te ontsnappen, ik wil dit echt niet, ik moet dit niet. Ik vond gewoon nergens mijn rekkertjes meer en... Ijsberend stap ik richting de deur. Plots vult een stem de lege gang.
'René.' De stem is koel en mijn naam klinkt als een nachtegaal. Als een wesp gestoken draai ik me om en zie ik Jake op zo een 2 meter achter me staan. Hij komt naar me toegelopen en duwt me tegen de muur aan.

'Ik had je met een ander kapsel verwacht.' Hij grijnst
Het besef komt tot me en ik weet nu zeker dat dit Jake zijn payback was. Ik kijk om me heen en vooral naar de deur.
'Probeer jij nu te vluchten?' Die woorden kwamen oprecht uit zijn mond. Hij staart me doordenken aan. Een beetje zenuwachtig ga ik van zijn ogen naar de grond en opnieuw naar de deur.
'Misschien.' Fluister ik uit mijn mond. Een diepe zucht ontsnapt ook bij die woorden. Jake  trekt zijn wenkbrauwen op .Hij ziet men knot die loshangt en staart er even naar. Ik kijk weer op als ik voel dat er 2 handen voorzichtig de rekker uit mijn knot nemen. Mijn haar valt los en komt tot mijn middel. De blonde lokken zijn net kristallen ze weerkaatsen de zonnestralen die op mijn haar vallen. Hij pakt mijn punten vast in zijn ene hand en zijn andere hand leunt opnieuw tegen de muur waar ik tegen gedrukt sta.

'Heb jij er voor gezorgd da ik ?' Ik kijk hem nu met een meen-je-dat-serieus blik aan.
Hij laat mijn punten los en kijkt me in de ogen.
'Wat als ik ja zeg?'
'Dan ben je een grote lafaard.'
'Dan ja, ik heb dat gedaan.' Een grijns verschijnt weer. Typisch badboy-gedrag. Ik rol met mijn ogen en kijk weer richting de deur.
'Je bent niet van plan om terug te keren he?' Hij volgt de richting die ik kijk en komt met zijn blik ook uit op de deur. Ik hou me stil.
'Ik heb een voorstel.' Ik kijk hem aan en zie een kleine lach rond zijn mondhoeken, niet een ambetante grijns, nee een lachje.
'Wat wil je?'

Kostschool met een badboy {voltooid}Waar verhalen tot leven komen. Ontdek het nu