13. Luku

155 24 0
                                    

Hyvästit ovat raskaita. Hyvästit niin iloisille ja mukaville seuralaisille kuin Jimmylle ja Joshille olivat kuin hyvästien jättö auringolle ja kesälle.

Koko perhe oli kokoontunut pihalle kaksikon lähtiessä. He eivät asuneet samassa paikassa, mutta logistiikkasyistä oli käytännöllisintä lähteä yhtä matkaa.

Vivienissä oli viikkojen kuluessa itänyt pieni ihastumisen poikanen hauskaan poikaan, mutta ollessaan kolme vuotta tätä nuorempi ja asuessaan lähes toisella puolella saarivaltiota, hän ei aikonut tehdä asian eteen muuta kuin jäljitti pojan sosiaalisessa mediassa ja pyysi kaverikseen.

Siihen Jimmy oli suostunut mielellään, mutta jos romanttinen sivustaseuraaja toivoi pitkiä katseita auton takaikkunassa tai viimehetken tunnustuksia ja lupauksia, sellaisia ei tapahtunut. Pojalla oli oma elämä, omat kaverit, ehkä oma ihastus. Vivien ei tehnyt sillä kertaa häneen lähtemätöntä vaikutusta. Mutta mitä tulevaisuudesta tietää?

Valitettavasti Miss Eaton huomasi saaneensa kilpailijattaren toisesta Miss Eatonista. Camilla nauroi ja pyöritteli silmiään Joshin kiusotteluille, muttei kieltänyt, etteikö hänen sydämessään olisi pientä pehmeää, Jimmy Edisonille omistettua kohtaa.

Camillalla oli luonnollisesti paljon paremmat asetelmat pojan suhteen. Hän oli samaa ikää, jo valmiiksi paljon tekemisissä - kiitos veljensä, fiksu ja pitkä, naisellinen brunette. Huokaisten Viv nosti peukut pystyyn pikkuserkullensa. Megan olisi sanonut, että meressä riittää kyllä kalaa. Ehkä Vivienkin jonain päivänä löytäisi oman Jimmynsä.

Perhe sai kokonaisen päivän aikaa palautua vieraiden jäljiltä ennen kuin markiisi pudotti pommin.

Koko perhe Georgea myöten oli määrätty kirjastoon. Määräys koski myös Vivieniä tämän kummastukseksi. Huoneeseen meno ei ollut helppoa kenellekään heistä. Painajaistensa ansiosta Vivienin oli vaikea katsoa lattiaa tai ylätasanteita miettiessään, mistä kaima oli pudonnut.

Vanessan silmistä paistoi huolestuneisuus, kaksoset olivat totisia ja Samin olemusta saattoi kuvata parhaiten sanalla eloton. Hän oli täysin passiivinen, eikä ottanut katsekontaktia kehenkään. George oli oma tyyni itsensä. Markiisi itse näkyvästi levoton ja ahdistunut.

Kaikkien muiden asetuttua istumaan Mr Eaton käveli edelleen edestakaisin ja haroi jatkuvasti hiuksiaan. Viv ei ollut nähnyt häntä vielä koskaan sellaisena.

- Ehkä jotkut teistä ovat tietoisia löydöstä, jonka filmiryhmä teki raunioilta, mies aloitti ja pysähtyi. Välittömästi hänen vaimonsa oli hänen vierellään ja vei kätensä lohduttavasti puolisonsa olkapäälle.

Andrew hymyili laimeasti ja pyysi pienellä päänliikkeellä Vanessaa istumaan. Tämä totteli.

- Kyseessä oli antiikkisormus, joka on ollut sukuni hallussa satoja vuosia. Valitettavasti se on ollut kadoksissa viimeiset kymmenen vuotta.

Mies lähti jälleen liikkeelle ja veti syvään henkeä.
- Viimeksi se oli toisen vaimoni, Vivienin hallussa toimien vihkisormuksena, ja hänen yllään tiettävästi hänen katoamiseensa saakka.

Kuului erilaisia, yllättyneitä ääniä. Vivien yllättyi sanasta 'katoamiseensa'. Hänen ymmärryksen mukaan kuolema oli varsin yksinkertainen.

- Aikanaan Vivienin kuolemaan liittyi tiettyjä kysymyksiä, joihin ei ikinä saatu vastauksia. Epäselvyyksiä oli joidenkin fyysisten todisteiden suhteen muunmuuassa. Hänen ruumiissaan oli joitakin ruhjeita, jotka eivät selittyneet putoamisella. Sormus puuttui. Ja hän katosi jo edellisenä iltapäivänä, itse asiassa serkkuni perheen vielä ollessa täällä.
Mies lopetti vilkaisten merkitsevästi nuorta vierasta.

Viv kuunteli silmät suurina. Vivien oli kuollut siis heti seuraavana päivänä, mahdollisesti jopa samana, kuin hän oli joutunut onnettomuuteen.

Oakwood CourtWhere stories live. Discover now