30.

3.2K 225 23
                                    

Nezapomeňte si přečíst má slova na konci, jsou důležitá :D

„Mami? Nemohl bych zítra přespat u Zayna?" zeptal jsem se opatrně, když jsem jí po večeři pomáhal odnášet nádobí do kuchyně. Michael se totiž zase někam vypařil. Jsem sice rád, že ho nemusím mít na očích, ale mamce by snad pomoct mohl.

„A nespal jsi u něj minule taky? Co kdyby jste teď spali u nás. Aby jste se trochu vystřídali." usmála se a dávala špinavé talíře do myčky.

„Ale notak mami, už to máme domluvené. Zaynova mamka to schválila. Prosím." položil jsem jí ruce na ramena a zatvářil se do nejvíce prosebně.

„No tak dobře, ale kdy tam chceš jít?" usmála se a odešla umývat zbytek nádoby, které se nevlezlo do myčky.

„Já nevím. Tak kolem třetí? Abych se stihl nachystat?" usmál jsem se a začal jí pomáhat tím, že jsem utíral mokré nádobí a příbory.

„Ve tři? Tak brzo? Co tam budeš tak dlouho otravovat?" zasmála se. Chtěl jsem jí říct, že Liama bych neotravoval. Teda snad.

„Nebudu otravovat. Můžu teda?" naléhám. „No tak dobře, ale až budeš u Zayna, tak mi zavolej. Abych se o tebe nebála." pohladila mě po vlasech. Možná chtěla ještě něco říct, ale to už jsem s nadšením běžel po schodech do svého pokoje.

Rychle jsem vzal do rukou mobil a začal psát zprávu:

Li, platí pořád, že u tebe můžu přespat? Mám to totiž povolený. ;)

Odeslal jsem ji a skočil na postel. V mysli jsem si představoval, jak by asi mohl dnešní večer vypadat. Mohlo by se mi konečně poštěstit. Liam by nemusel být tak starostlivý, co by se mi s ním mohlo stát.

Musím ho nějak přesvědčit, ale nenápadně, aby si toho nevšiml. Protože pak by to nevyšlo.

Pár minut jsem ještě přemýšlel nad dnešním dnem, než se pokojem rozezněl zvuk, oznamující příchod nové SMS zprávy.

Přetočil jsem se na stranu a co nejrychleji otevřel zprávu od Liama.

Jasně že přespání platí. se na tebe teším zlato ;) jen mi řekni kdy příjdeš. Nebo mám vyzvednout?

Usmíval jsem se jak sluníčko na hnoji. Vstal jsem u postele a začal se prohrabovat s myšlenkami na to, co si obléknu a co si vezmu s sebou. Najednou jsem si ale uvědomil, že jsem mu neodepsal.

Vyvalil jsem oči nad svou hloupostí a dlaní jsem se praskl do čela. Potom jsem vzal mobil a konečně odepsal.

Co se sejít u cukrárny? Před našim domem se sejít nemůžeme, mamka vidí všechno, ale to víš :)
Mamce jsem řekl, že půjdu o třech, tak napiš kdy ti to vyhovuje ;)

Usmál jsem se a vytáhl si z pod postele batůžek, do kterého hodlám dávat věci k Liamovi. Problém byl v tom, že vůbec nevím co si vzít.

Po necelé hodině pobíhání po pokoji a koupelně jsem naházel do batohu vše co mi přišlo důležité. Bylo toho ale strašně moc a tak jsem se to rozhodl přebrat.

„Hřeben potřebuji. Kartáček taky, tepláky, boxerky a triko? Jo. Mikina? Ne, Liam mě zahřeje." zastavil jsem se nad představou mě a Liama, jal společně jdeme tmavou ulicí a on mě přitom drží kolem ramen, aby mi nebyla zima. Ach, krása.

Nicméně jsem musel pokračovat ve vyřazování. „Ponožky, jo. Ručník ne. Co tu sakra děla mámin krém?" nechápavě nakrčím obočí a odhodím bílou lahvičku na postel. Hned vedle mikiny.

Když už šel batoh lehce zavřít, uklidil jsem zbylé věci a sám se oblékl. Mezitím jsem si přečetl Liamovu zprávu, ve které psal, že se teda ve tři sejdeme u cukrárny.

Podíval jsem se na hodiny, abych zjistil kolik mám ještě času.

14:37

Fajn. Nějaký ten čas ještě mám. Můžu se tedy ještě v klidu rozloučit s mamkou a bez zbytečného spěchání  jít k domluvenému místu. Nebude to jako vždy předtím, žádné spěchání na poslední chvíli.

Sešel schody, tentokrát pomalu. Rozhlédl jsem se po domě, ale mamka nikde. Našel jsem ji až na zahradě, kde se společně s Michaelem opalovali. 

,,Tak já teda jdu k Zaynovi? Ano?" zavolám raději už z povzdálí, aby si mě všimli. Kdo ví, co by mohli dělat nebo co budou dělat až tady nebudu? Ne Nialle, nepředstavuj si to, nepředstavuj si to!

,,To už jsou tři?" mamka se koukla na své hodinky. ,,Ten čas ale letí. Nechceš se ještě najíst?" šel jsem k ní a objal ji. ,,Ne, to je dobrý. Nemám hlad." dal jsem jí pusu na rozloučenou a vstal jsem. Mávl jsem na Michaela, aby si mamka nemyslela, že ho ignoruji a zašel jsem zpět do domu.

Před odchodem jsem se ještě stavil pro batoh a potom už mi nic nebránilo vyjít ven a sejít se s mým přítelem. 

**********

,,Dej si ten batoh ke mně do auta, půjdeme se ještě projít." oznámil mi Liam, zatím co jsem ho objímal na přivítanou. Neviděli jsme se sice jen den, ale mačkal jsem se na něj, jako bychom se neviděli roky.

,,Dobře, kam půjdeme?" usmál jsem se a nenápadně ho políbil na tvář. Jsme přeci na ulici.

,,No, naplánoval jsem to tak, že nejdříve půjdeme do parku, pak na zmrzlinu a nakonec se vrátíme k autu a pojedeme do kina." spráskl rukama a ukázal své nádherně čisté zuby. ,,To zní výborně, až na to kino. Víš jak to dopadlo minule." zahanbeně sklopím pohled, při vzpomínce na to, že jsem ze strachu neviděl ani půlku filmu.

,,Neboj, tentokrát jsem si s výběrem filmu dal opravdu záležet." na rameni se mi objevila Liamova svalnatá ruka. Nenápadně jsem se k němu přiblížil a usmál se. Dneska musím být okouzlující a taky musím působit dospěle. Prostě potřebuji, aby mi to večer s Liamem klaplo.

****************************************************

Tak co? Líbí? 

Myslíte, že se Liam nechá přesvědčit a konečně dojde vaše chvíle? :D

Kromě provokace jsem vám chtěla strašně poděkovat na 20K přečtení!!! Jste dokonalý!!!!

U svého minulého příběhu jsem za překročení hranice psala jednodílovku, chtěla jsem i teď, ale při mém nynějším stavu by to trvalo nejmíň půl roku :D takže jsem se vás chtěla zeptat co by jste navrhovali vy ;)


Age Difference |Niam|Where stories live. Discover now