Καλοκαιρινές διακοπές

27 5 0
                                    

Καλοκαίρι σημαίνει ποτό, σεξ και θάλασσα!

Όλα ξεκινάνε όταν αρχίζει να μεγαλώνει η μέρα, τότε, τις πρώτες ανοιξιάτικες μέρες. Όταν πας για καφέ μεσημεράκι, βγάζεις ζακέτα, ανάβεις τσιγάρο και ξάφνου αρχίζεις να αναπολείς. «Παρέα, πότε θα πάμε θάλασσα;». Και κάπως έτσι προϋπαντείς και καλωσορίζεις το καλοκαίρι μέσα σου. Οι «παρέα», μπορεί να ήταν το κολλητάρι σου, η σχέση σου, δεν έχει σημασία. Σημασία έχει ότι κι οι δυο, κάνατε τον ίδιο συνειρμό. Θάλασσα, ποτό και σεξ. Κι όλα πολύ.

Πώς θα περιέγραφες την πιο ωραία σου μέρα; Το 99,9% σε κάποια παραλία, με ένα ποτάκι στο χέρι, πολλά στο στομάχι και μια αναπάντεχη γνωριμία που δεν ξέρεις πώς θα εξελιχθεί κι ίσως να μη μάθεις και ποτέ αν δε σηκωθείς απ’ τη μουσκεμένη και γεμάτη άμμο ξαπλώστρα σου! Αν πάλι ανήκεις στο 0,1% ίσως αλλάξεις γούστα.

Η περίοδος των διακοπών σου, έστω κι αν πρόκειται για χαλάρωση αυθημερόν, θα ήταν καλό να αποκτήσει το μότο «σε όλα ναι». Μην ξυπνάς στις δώδεκα το μεσημέρι. Ξύπνα στις εννιά. Μη ρίχνεις κανένα χαλαρό υπνάκο στην παραλία, το πιο πιθανό είναι να σε ξυπνήσει το πρώτο απογευματινό κουνούπι.

Σήκω παίξε εκείνες τις αδέξιες ρακέτες που ξέρεις, σε παρακαλάει μισή ώρα ο άνθρωπος! Μπορεί να χρειαστεί να πεις και κανένα «με συγχωρείτε, ήταν τυχαίο», πού ξέρεις; Βέβαια, αν πεις κάτι τέτοιο μην περιμένεις απάντηση, καλύτερα φύγε. Είναι συνώνυμο του «έχω και κότερο πάμε μια βόλτα;».

Όχι, μην πας για μπάνιο στο δωμάτιο και στολιστείς για να βγεις σαν άνθρωπος έξω. Αν είσαι κομπλεξικός να καθόσουν στην πόλη, να την έβγαζες στο χλώριο – αν είσαι σε πόλη που έχει θάλασσα, να καθόσουν σπίτι. Κάνε ένα ντους στην παραλία και πήγενε πιες ένα τσιπουράκι με το βρεγμένο σου μαγιό και την πετσέτα στην πλάτη. Στο είπε κι η παρέα σου. Τσίπουρο connecting people. Φάε το καλαμαράκι σου, το χταπόδι σου και κέρασε ένα ποτηράκι σε έναν άγνωστο. Αντάλλαξε μια κουβέντα με το πρόσωπο που σου γυάλισε στο απέναντι τραπέζι. Έστω ένα χαμόγελο!

Ξέχνα το ξενοδοχείο επιτέλους. Πήγενε για μια μπίρα. Για σβήσιμο, που λέμε, πριν ανάψεις τη μεγάλη φλόγα. Ήδη έχει αρχίσει να σου αρέσει. Σκέφτεσαι να πάτε και στο beach bar που δεν πήγατε το πρωί γιατί δεν είχε κόσμο. Τώρα όμως έχει. Ποιος θα πάει σε bar όταν έχει δίπλα του τη θάλασσα; Παντού υπάρχει κόσμος.

Κόσμος που διασκεδάζει που πίνει, που χορεύει, που φιλιέται. Που ξεφεύγει καμιά φορά όμως δε νοιάζει κανένα. Είναι όλοι τόσο απασχολημένοι με τη δική τους πάρτη που μόνο να κοιτάξουν στιγμιαία δίνουν στον εαυτό τους το περιθώριο.

Γι’ αυτό μη σε νοιάζει κι εσένα. Αφού το είδες το πρόσωπο που χαμογέλασε στο ταβερνάκι, πήγενε κέρασε ένα ποτό. Κι αν αυτό ήταν το άτομο δίπλα σου όλη μέρα, μην περιμένεις άλλο. Πάρ’ το από το χέρι και πηγαίνετε λίγο πιο πέρα στην παραλία. Ήταν-δεν ήταν αυτό το άτομο, όποιο κι αν είναι να το εκπλήσσεις. Και θα εκπλαγείς και εσύ.

Κι αν τα βρίσκεις ρηχά τα παραπάνω, κολύμπα πιο βαθιά, πιες πιο πολύ και κάνε λίγο σεξ παραπάνω. Η θάλασσα και το σεξ καίνε τα λίπη. Μα εσύ φοβάσαι πως θα σου βγει το όνομα ή το μάτι! Φοβάσαι γιατί ξεχνάς πως μπορείς να τα κάνεις αυτά με το όνομα που σου βγάζει ήδη τα μάτια. Όλα από πολύ. Κι ας μην είναι με πολλούς. Καλό καλοκαίρι!

Ο Προορισμός μαςWhere stories live. Discover now