Εγώ και εκείνος

36 5 0
                                    

Απόψε είπα να θυμηθώ την παλιά μου ύπαρξη. Να νοιώσω πως είναι να μην σε γεμίζει τίποτα. Πως είναι να πονάς. Πως είναι η μοναξιά.
Και απόψε και πάλι πονάω...

Πονάω για όλα εκείνα που άφησα πίσω. Πονάω που δεν μπόρεσα να είμαι ειλικρινής με εμένα πρώτα και μετά με τους γύρω μου. Πονάω μόνο μια λέξη με χίλια αισθήματα, κτυπήματα στο σώμα απο το κεφάλι εώς τα πόδια.. Αύτο είμαι απόψε και δεν μου αρέσω. Μια πονεμένη ύπαρξη και ψυχή..

Τελικά δεν αλλάζει ο άνθρωπος, όσο σκληρή και να δείχνω άλλο τόσο ευάλωτη είμαι. Ήθελες να μείνεις μόνη σου κορίτσι μου τώρα τι ζητάς και τα ρέστα;; Ρωτάω εμένα μήπως και καταλάβω που ζώ..

Δεν ζώ εδώ, ζώ σε ένα άλλο κόσμο και καταλάθος τον έφτιαξα εγώ μόνη μου απο αστείο στην αρχή μόνο για να τον βλέπω της ώρες που θέλω να ξεχνιέμε και καταλάθος με τράβηξε κοντά του.. Μου έδειξε τα υπάρχοντα του, με πλάνεψε με την ομορφιά του και την ηρεμία του, με άφησε να τον δώ κατάματα και έγινε δικός μου και έγινα δικιά του..

Και τώρα που κατάλαβα πως όλη αυτή η ηρεμία, η μοναξιά δεν μου ταιριάζει με εγκατέλειψε τόσο εύκολα και αυτός πριν κάν τον εγκαταλείψω και εγώ. Δεν με έμαθε καλά όμως και δεν ήξερε πως δεν μπορώ να αποχωρίζομε άτομα απο την ζωή μου. Γιατί ο κόσμος αυτός ένα άτομο έμοιαζε για εμένα... Και πονάω πανάθεμαμε.. Πάλι πονάω.

Δεν θέλω να γυρίσω πίσω σε αυτό τον κόσμο, θέλω να μάθω τον κόσμο που ζώ τώρα.  Αυτόν τον άσχημο, τον απάνθρωπο, τον σκληρό.. Λές να τα καταφέρω σαν πονεμένη ψυχή που είμαι; Φοβάμε να κάνω το βήμα.. Θα το κάνω και ας πονέσω και άλλο.. Ξέρεις πόνεσα ήδη περισσότερος πόνος τι θα μου κάνει;

Δεν σε φοβάμαι μοναξιά φωνάζω και τρέχω και πέφτω και ξανά τρέχω και συνεχίζω.. Ως πότε όμως; Δεν έφυγε ο πόνος δεν βλέπω φώς στο τούνελ αυτού του άχαρου κόσμου που ζώ.. και φοβάμε και πονάω και ρωτάω γιατί; Κλείνω τα μάτια, ακούω την θάλασσα και ηρεμώ.. Απόψε κοιμάμε εδώ σε μια άλλη ηρεμία, σε ένα άλλο κόσμο.. Σε μια παραλία.. Βρήκα κάτι να μην με πονάει άλλα να μου θυμήζει στιγμές.. Ας κοιμηθώ πριν θυμηθώ..

** Πονάω αλλά κλείνω τα μάτια, ακούω το κύμα, ηρεμώ και κοιμάμε  ... **

Ο Προορισμός μαςWhere stories live. Discover now