Κάθε αρχή έχει και ένα τέλος

21 3 0
                                    

Κάθε αρχή έχει και ένα τέλος. Κάθε τέλος ανοίγει την πόρτα μιας νέας αρχής και η ζωή συνεχίζει το όμορφο και συνάμμα παράξενο ταξίδι της. Ένα ταξίδι γεμάτο λιακάδες, φουρτούνες, ξαστεριές και καταιγίδες, γεμάτο χαρές αλλά και λύπες, γεμάτο με μεγάλες αγάπες αλλά και σκληρούς χωρισμούς.

Όλοι έχουμε κάνει λάθος εκτίμηση μίας σχέσης. Όλοι θεωρήσαμε έστω και μία φορά στην ζωή μας πως αυτή η σχέση που μόλις έχουμε μπει είναι ξεχωριστή, είναι μοναδική. Θεωρήσαμε πως είμαστε κάτι παραπάνω από τυχεροί που αυτή η σχέση ήρθε την στιγμή που νοιώθαμε μισοί, νοιώθαμε άδειοι, νοιώθαμε και ήμασταν απελπισμένοι.

Το χαμόγελο, η φωνή, το σώμα, μα πάνω από όλα η ματιά, μάς ταξίδευαν όλο και πιο γρήγορα στο μοναδικό μέρος που νοιώθαμε ανύμποροι να αντιδράσουμε, τον έρωτα. Όλα στην αρχή μοιάζουν και είναι μοναδικά και όμορφα. Κάθε στιγμή μοιάζει ξεχωριστή και το χαμόγελο αρχίζει και διαγράφεται όχι μόνο στο πρόσωπο αλλά και στην ψυχή και αυτό φαίνεται. Νοιώθεις ασφάλεια και πως όλα, επιτέλους, πάνε καλά, αλλά...είπαμε, κάθε αρχή έχει σχεδόν πάντα και ένα τέλος, προδιαγεγραμμένο.

Ο χωρισμός έφτασε. Σου φώναζε καιρό τώρα, στο έλεγε, σε προειδοποιούσε πως έρχεται, αλλά εσύ μέσα στην ευτυχία σου δεν τον άκουγες, δεν του έδινες σημασία. Έλεγες «όλα θα αλλάξουν, όλα θα πάνε καλά. Δεν είναι παρά μία ακόμη δυσκολία. Μαζί θα τα περάσουμε όλα».
Όχι, δεν θα αλλάξουν, δεν θα πάνε καλά, δεν είναι μία ακόμη δυσκολία και δεν θα τα περάσετε όλα μαζί. Ο χωρισμός φίλε μου δεν φτάνει ποτέ απρόσκλητος σε μία σχέση. Ποτέ. πάντα ένας από τους 2 αφήνει άθελά του (;), την πόρτα μισάνοιχτη και εκείνος δεν χάνει την ευκαιρία, μπαίνει και αρχίζει σιγά σιγά το δικό του έργο.

Πλέον οι ώρες που περνούσατε μαζί λιγοστεύουν, γιατί δεν είναι πλέον ώρες χαράς και έρωτα. Αντιθέτως, είναι ώρες που νοιώθεις πίεση, νοιώθεις ότι η φωτιά έχει σβήσει αλλά προσπαθείς. Γιατί όμως; Γιατί προσπαθείς να κρατήσεις ζωντανό κάτι που η πορεία του είναι ήδη προδιαγεγραμμένη; Γιατί παλεύεις να κρατηθείς πάνω σε κάτι που σε τραβάει πίσω;

Θαρρείς ότι όταν πεις το «τελειώσαμε» έχετε πραγματικά τελειώσει; Όχι φυσικά, δεν τελειώνει μία σχέση έτσι. Αυτός που μένει να προσπαθεί, ακόμη και όταν ο έρωτας πεθάνει, είναι αυτός που θα πονέσει και θα γονατίσει για να τον σβήσει. Όταν όμως το καταφέρει θα είναι μόνιμο. Γι αυτόν θα έχεις τελειώσει ερωτικά και την θέση του έρωτα θα πάρουν άλλα συναισθήματα ανάλογα με την πορεία της σχέσης.

Μην μένεις σε κάτι που σε τραβάει πίσω και σε πονά. Γύρισε και κοίτα την πόρτα. Αν είναι μισάνοιχτη να ξέρεις πως ο χωρισμός έχει ξεκινήσει τα «παιχνίδια» του. Ετοιμάσου και ποτέ μην ξεχνάς πως κάποιες φορές πονά περισσότερο όταν προσπαθείς να κρατήσεις κάτι από το να το αφήσεις να φύγει...

Ο Προορισμός μαςWhere stories live. Discover now