Απογοήτευση

39 6 0
                                    

Κάθε είδους απογοήτευση είτε από φίλους είτε από τη δουλειά , είτε ερωτική είναι οδυνηρή.

Αρχικά βρίσκεσαι σε άρνηση είσαι σοκαρισμένος και δυσκολεύεσαι να αποδεχτείς το γεγονός.  Κάνεις όνειρα και ξαφνικά νιώθεις ότι σου κόβονται τα φτερά δεν μπορείς να πετάξεις πέφτεις στο κενό και προσγειώνεσαι άσχημα.

Ο κόσμος γύρω σου καταρρέει νιώθεις ότι δεν μπορείς να αναπνεύσεις. Έχεις ένα κόμπο στο λαιμό σου και στο στήθος  το κεφάλι σου πάει να σπάσει τα μάτια σου πλημυρίζουν δάκρυα  το στομάχι σου είναι σφιγμένο. Χάνεις τη διάθεση σου, την όρεξη σου και την ενέργεια σου και βυθίζεσαι στη θλίψη.

Αισθάνεσαι άκεφη, παραλυμένη, μουδιασμένη και εξουθενωμένη. Οποιαδήποτε ώρα της ημέρας οι σκέψεις σου γυρίζουν γύρω από αυτό που σου προκάλεσε την απογοήτευση.  Όλα σου φαίνονται χωρίς νόημα, το ίδιο και η ζωή σου. Η καρδιά σου και η ψυχή σου πονάνε έχουν γίνει κομμάτια. Τότε καμία φιλική κουβέντα δεν μπορεί να σε παρηγορήσει.

Η θλίψη σου οφείλεται ότι έχασες κάτι που ήθελες πολύ. Και αν η απογοήτευση σου είναι ερωτική τότε ουσιαστικά θρηνείς τον άνθρωπο που δεν μπορείς να έχεις πια. Ξέρεις ότι αυτός ο άνθρωπος ζει, υπάρχει συναναστρέφεται με άλλους ανθρώπους αλλά για σένα αυτό δεν είναι καθόλου παρήγορο. Ίσα ίσα σου λείπει η συντροφιά του γιατί έχεις συνηθίσει να είσαι αποκλειστικά μαζί του.

Φυσικά υπάρχει και ο φόβος της μοναξιάς. Αρχίζεις να σκέφτεσαι πως θα είναι η ζωής σου χωρίς το πρόσωπο αυτό και φοβάσαι γιατί νομίζεις ότι θα είναι πολύ μοναχική και άδεια.

Επίσης είναι και το αίσθημα της απόρριψης που σε κάνει να νιώθεις ότι δε σε αποδέχεται ο άλλος. Αυτό μπορούμε να το πούμε και «πληγωμένος εγωισμός».  Στον πληγωμένο εγωισμό πέρα από τη θλίψη και την αυτολύπηση νιώθεις θυμό και οργή επειδή σε μείωσαν και δεν αναγνώρισαν την αξία σου. Ο θυμός και η οργή συνήθως δε σε στρέφουν αντιμέτωπη με το πρόσωπο που σε έκανε να πονέσεις, γιατί αυτό το πρόσωπο το αγαπάς.  Έτσι πολλές φορές κατηγορείς και υποτιμάς τον εαυτό σου.

Κάθε άνθρωπος βέβαια αντιδράει διαφορετικά σε μία ερωτική απογοήτευση ο πόνος δεν αλλάζει αλλά από την εμπειρία που έχει ο καθένας από χωρισμούς και ερωτικές απογοητεύσεις αναπτύσσει άμυνες. Όποιος έχει καλή σχέση με τα κοντινά του πρόσωπα και αισθάνεται ασφάλεια, εμπιστοσύνη, δε θα παραιτηθεί και δε θα πέσει σε κατάθλιψη θα ψάξει τρόπους να βοηθηθεί.

Πρέπει να βρεις τρόπο να μαζέψεις τα κομμάτια σου είτε με βοήθεια φίλων και οικογένειας είτε μόνη σου. Ενίσχυσε την αυτοεκτίμηση σου και αγάπησε τον εαυτό σου. Οι άλλοι θα ανταποκριθούν αμέσως στη χαρά που θα εκπέμπεις όταν αγαπάς τον εαυτό σου.

Η απόρριψη και η απογοήτευση είναι μια πολύ δυσάρεστη και ενοχλητική κατάσταση αλλά δεν θα έρθει και το τέλος του κόσμου.

Ο Προορισμός μαςTahanan ng mga kuwento. Tumuklas ngayon