Bölüm 13 : Arkadaşın değilim

4.6K 354 17
                                    

17.5 yıllık hayatımda uyuduğum en huzurlu uykucan kapının alacaklılar gibi tekmelenmesi sonucu uyandım. Ne olurdu sanki biraz daha uyusaydım.

- Hifaaa (!)

Yatakdan debelenerek düşen Kuzey ' i görünce gülmeden edemedim. Kapının tekmelenmesi ve annemin "Hifaaa" üç a ile bağırması devam ederken Kuzey fısıldayarak " Sessiz olsana kızım " dedi. Bu daha çok gülme isteğimi uyandırsana Kuzey tarafından darp edilmemek için ağzıma yalancı fermuar çekerek sustum. Ayakkabılarını aceleyle ayaklarına geçiren telaşlı Kuzey tam ısırmalıktı.

- Hifaaa ! Açsana kızım kapıyı !

Annemin ardından gelen babamın sesiyle beynim durmuş gibi oldu. Yatakdan fırladığım gibi Kuzeyi tutup dolaba sokmaya çalıştım. Ama sadece çalıştım çünkü yerinden bile oynatamamıştım.

- Ne yapıyosun Hifa Nur ?

" İyidir be napim ayı ittiriyorum " demiş bulunduğumu Kuzey ' in çenesinde ki kasın seğirmesiyle fark ettim. Acilen iç sesimim dışarı fırlamasını tedavi ettirmeliyim. Kapının bir tekme daha almasıyla Kuzey dudağıma çok yakın bir şekilde yanağıma öpücük kondurup pencereyi açtığı gibi aşagıya atladı. Öpücüğün sarhoşluğu ve Kuzey ' in camdan uçması beynime error verdirmişti.

Kapımın önünde ki babamı hatırlayınca uçarak kapıyı açtım. Yalandan esneyerek ;

- Efendim ?

- Kızım kış uykusunua mı yattın yarım saattir kapındayım açmıyorsun.

Annemin bu cümlesi üzerine gözlerimi babamdan kacırmaya çalışarak annemle göz teması kurdum.

- Özür dilerim annecim , dün çok yorulmuştum biraz derin uyumuşum.

- Biraz derin uyumuşmuş (!)

Oopss (!) babamın fena sinirlendirmiştim. Ama neyse ki annem sakinlik ve sinir yatıştırmak da mastır yapmıştı.

- Hadi bitanem biz kahvaltıya inelim. Güzel kızımız da üzerini değiştirip gelsin.

Annem babamın koluna girip mutfağa doğru ilerlerken babamı yatıştırmaya devam ediyordu " Dün çok yorgun geldi eve canım ondan böyle oldu bir daha olmaz " diyerek.

Bu sıra da bende kahvaltıya geç kalıp babamı sinir zirvesine ulaştırmamak adına dolapdan okul formalarımı çıkardım. Şortlu gecelik takımı çıkartıp okul kıyafetlerimi üzerime geçirdim. Banyoya ilerleyip elimi yüzümü yıkadım. Dislerimi de fırçaladıktan sonra saçlarımı tarayıp banyodan ayrıldım.

* * *

- Babaların en yakışıklısı , en karizması

Babamım yumuşak yanaklarına öpücükler kondurdum. Gülümseyerek " Yağcılar da inecek var " diyen babamın yanakları sıkarak sandalyeye oturdum.

- Aa hiç olur mu öyle şey babacım. Ben hiç yaparmıyım öyle şeyler. Aa bide ben yani.

Krepleri masaya koyarken " Hıhı hiç yapar mı öyle şey " diyen anneme sinsi bir bakış attım ve babama dönerek göz kırptım.

- Kıskananlar çatlasın , kıskananlar çatlasın.

* * *

Kuzey ' den

- Hifaaa ! Açsana kızım kapıyı !

Kapıdan gelen yüksek ve muhtemel Hifa Nur ' un babasının sesi ile Hifa Nur yatakdan fırlayıp beni çekiştirmeye başladı.

- Ne yapıyorsun Hifa Nur

- İyidir be napim ayı ittiriyorum

Acaba bu kız gerizekalı mı yoksa gerizekalı taklidi mi yapıyor diye düşünmeden edemedim. Bir de bana ayı diyor , bunun hesabını sorarım kızım sana.

VİMALAWhere stories live. Discover now