Bölüm 18 : Kırmızı

5.4K 280 17
                                    

Bugün 30.04.2017 ve bugün benim doğum günüm 😻

19 oldum 🎉😍💃🏼

Doğum günü şerefine yeni bölüm 🤗😍

Vücudumda ki bütün kan çekilmiş gibiydi. Ellerim buz kesmişti ve kontrolsüzce titriyordu. Kuzey ' in abisi için sarf ettiği güzel cümlelerle abisinin kurduğu cümleler çok tezattı. " Çabalarıma dönüt vermiyor " demişti Kuzey , haklıydı.  Abisinin iyileşmek gibi bir niyeti yoktu. Bataklığından memnundu. Kuzey abisinin söylediklerini duysa yıkılırdı sanırım. Ama neyse ki Kuzey odaya dönerken hemşire onu kapının önünde durdurmuş ve bir şeyler söylemişti. Bu sırada da abisi beni bırakıp yatakta uyuyormuş gibi yaptığı pozisyona dönmüştü.

Düşüncelerimden Kuzey  ' in  bedenimi saran kolları hareletlenince kurtuldum. Gözlerimi Kuzey ' e çevirdiğim de gözyaşlarımın etkisiyle yüzünü net göremiyordum , ama üzgün olduğu belliydi.

- Seni oraya hiç götürmemeliydim.

Kuzey ' e hastane ortamının beni kötü yaptığı yalanını uydurmuştum. Bu nedenle kötü olduğumu düşünüp kendini suçluyordu.

- Hayır , hayır beni abinle tanıştırmak isteyerek beni çok mutlu ettin. Keşke uyansaydı da tanışma şansımız olsaydı.

Kuzey yalan söylemek içimde buruk acılar bırakıyordu. Ama ona olanları anlatıp üzemezdim , zaten abisi için yeterince üzülüyordu. Kuzey ' in  az önce kurduğum cümle ile birlikte gözlerinin içi parlamıştı. Bayram sabahını dört gözle bekleyen çocuk gibi gülümseyip " O zaman yakın zamanda tekrar gideriz olur mu ? " dedi. Yeniden o odaya girmek istemeyen içimde ki sesi zor bastırdım o anda.

- Olur tabi gideriz.

Kuzey yeniden kollarını bedenime sarıp , beni kendine iyice yaklaştırdı. Kafamı kalbinin üzerine koydum ve kalbinin atış sesini dinlemeye başladım. Bu ses  çok huzur vericiydi.. Bu sese zarar gelmemesi için her şeyi yapabilme potansiyelini kendim de görüyordum. Denizin kıyıya vuran dalga sesinden daha huzurluydu...

Elimi kaldırıp ,kalbinin üzerine koydum. İşaret parmağımla orada küçük bir kalp çizdiğimde , kalbinin atışı hızlanmıştı sanki. Korkulu gözlerle kafamı kaldırıp Kuzey ' in gözlerinin içine baktım.Gözlerinde garip bir şey vardı. Hafifçe yukarı kıvrılan dudaklarıyla ;

- Kalbimin ritmini bozuyorsun

* * *

Sınavlar son sürat yaklaşırken ben kendimi yıkık bir bina gibi hissediyordum. Kuzey ' in abisine gittiğimiz günün üzerinden tam 5 gün geçmişti. Kuzey o günden sonra çok fazla ortalıkta görünmemişti. Bana sanki hiç tanışmıyormuşuz gibi davranıyordu. Böyle yapması gerçekten çok canımı acıtıyordu. Sıramda oturmuş camdan okul bahçesini izlerken , kulağıma dolan bir ses istemsizce gülmeme neden olmuştu. Yine bir Anıl klasiğiyle karşı karşı kalmıştık.

- Notlarımdan tut önce beni sınavlarda sürükle ,

30  alayım boşver bu senin için bir zevk ,

Sınav notlarım rengarenk babamın gazabı hiç bir şey ,

Korkma hocam sal kendini dediğim anda kazık sorular sor bana sor sor bana

Vur bana vur vur bana

Korkma hocam sal kendini dediğim anda kazık sorular sor bana sor sor bana

Anıl ' ı sınıfa giren kimya hocası " itina ile hazırladım sorularınızı merak etme sen Anılcım " diyerek susturmuştu.  Tabi Anıl altta kalır mı hiç?

VİMALAWhere stories live. Discover now