Něco mi uniklo?

1.9K 134 22
                                    

Justin mě provede jeho nechutně velkým domem. „Za chvílu přijede dětský nábytek" řekne mi, když si sedám na postel. Barunka pořád spí na posteli. Vstanu z postele a vytáhnu si mobil. „Co jdeš dělat?" zeptá se mě.

„Zavolat Lexovi" odpovím mu. „To nemusíš. Za chvílu za ním jedeme" řekne „proč?" zeptám se ho „dlouho jsem ho neviděl ani Emily. A když jsem zpět tak chci jít za nima" řekne a pousměje se. „A proč musím s tebou?" „jestli nechceš tak nemusíš, ale Barunka pojede semnou" řekne „Vždyť jsi ještě včera nevěděl, že jsi otec. A teď jsi ji pořád budeš brát sebou? Je to pořád ještě moje dcera." řeknu mu „tak pojď semnou" usměje se.

„Půjdu" špitnu a opatrně si lehnu k Barunce. Justin si klekne k posteli a díváme se z očí do očí.

„Celej rok a půl ses o mě nezajímal.. Proč najednou teď?" zeptám se ho šeptem

„Uvědomil jsem si, že mi chybíš. Ale to, že jsi na konec nepotratila mi teď hraje jen do karet" vítězně se usměje „jsi hajzl." špitnu a pohladím Barunku po vláskách. „Si zvykneš" mrkne na mě. Kde je ten starostlivý Justin?! Kam se poděl? Asi někde do prdele.

„Až se Barča vyspí tak pojedem k Lexovi" řekne a vstane ze země. „Kdyby něco jsem v obyváku" mrkne na mě a odchází. Připadam si jako kdyby mě tady věznil.. No i když v podstatě vězní. Vytáhnu si mobil a napíšu Lexovi.

Já: Pomož mi.
Lex: Co se stalo? Kde jsi?
Já: u Justina.
Lex: co tam děláš?
Já: Vydírá mě. Lexi. Musíš mi nějak pomoct. Za chvíli za váma pojedeme. Všechno ti tam řeknu. Ale změnil se. Je naprostej psychopat.

Pošlu poslední zprávu a Barunka se začíná probouzet. Otevře očička a já se na ní usměju. „Kuk" řeknu a ona se začne hihňat. Je to dost veselé dítě. „Ten kluk. To je tvůj táta. Ale mi ho nemáme rádi. Nene." říkám jí a ona na mě kouká s prstíkem v puse „není to náš kamarád" zakroutím hlavou.

„Už je vzhůru?" ozve se ode dveří Justinův hlas. „Jo" špitnu. „Hele. Možná, že jsem byl trochu hnusnej. Ale takovej teď prostě jsem. Nechci nijak aby ses trápila. Ale prostě jak už jsem řekl chci tě" řekne „ale já nejsem věc nebo hračka." zašeptám „já vím." vydechne. „Pojedeš teda semnou za Lexem?" zeptá se už trochu mileji.

„Jo" myknu rameny a přejdu k taškám, kde máme věci. Vytáhnu oblečení pro Barunku a obleču ji. „Tak můžem" myknu rameny a Justin přikývne. Nasedneme do auta a jedeme. Když zastavíme před skladem tak hned z auta vylezu a v rukách držím Barunku. Dojdeme do skladu. Justin už dávno vyšel schody na což já jsem vyšla teprve asi 5 schodů. „Mám vzít Báru?" „ne. Nešahej na ni. Zvládnu to" zavrčím a nakonec se nahoru dostaneme. Vejdeme do vnitř.

„Lexi" křikne Justin a ze dveří od jeho pokoje vykoukne jeho hlava. Hned k nám dojde. S Justinem se přátelsky obejmou. „Čau bro. Tak jak se maš?" zeptá se Justin Lexe „jo jde to. Jak ty?" Lex těká očima mezi mnou a Justinem „tak znáš to normálka" pokrčí rameny. „Dáte si kafe?" zeptá se nás Lex. Justin přikývne „já si dám čaj" šeptnu a Lex přikývne. Lex jde do kuchyně a my si jdem sednout do obyváku. S Barunkou si sednu mezi hračky a nechám ji si hrát. Pořád jenom přemýšlím jak to budu moct Lexovi říct.

„Jdu Lexovi pomoct to sem donést" špitnu a Justin pokrčí rameny. Nerada nechávám Barunku s ním osamotě, ale teď to jinak nejde. Vstanu ze země a jdu za Lexem do kuchyně. Lex se opírá o linku a čeká než se mu uvaří voda. Všimne si mé přítomnosti a postaví se normálně.

„Co se děje?" zašepta aby to Justin neslyšel. „Zjistil, že Barunka je jeho. Chce mě a to, že Barunka je jeho to má jako bonus. Vydírá mě, že jestli s ním nezůstanu tak mi Barunku vezme." řeknu po tichu a z očí mi už tečou slzy. Ta představa, že by mi někdo vzal Barunku je hrozná.

„Ale to nemůže, ne? Vždyť ty jsi její matka" zašeptá Lex „on jeho otec. Má spousty peněz."

„Kurva" špitne Lex a já se na novo rozbrečím. Lex mě bezváhání obejme. „On se chová tak strašidelně" špitnu „musíš mi od něho pomoct" dodám „nevím jak " povzdychne si Lex. Rychlovarná konvice už dala znamení, že voda je uvařená a tak Lex se ode mě odtáhne a začne vodu nalévat so hrníčků, kde už dal asi kafe a dojednoho čaj.

„Pokusím se ti najít toho nejlepšího právnika" řekne Lex „já nechci být u něj" vzlyknu „udělal ti něco? Jako jestli tě praštil nebo tak?" zeptá se a já přikývnu „škrtil mě a dal mi facku" dodám. „Panebože" špitne Lex a zase mě obejme „musíš to asi nějak vydržet." řekne Lex a dá mi pusu do vlasů. „Jo" odtáhnu se a setřu slzy. Vezmu jeden hrníček s čajem a jdu do obyváku. Uvidím Justina, který si hraje s Barunkou.

„Nech ji" syknu, když pokládám hrníček s čajem na stolek a Lex jde hned zamnou. „Proč? Však je to i má dcera" mykne rameny a dál si hraje s Bárou. „Kterou si málem zabil" vyjeknu. Ano tohle mu budu vyčítat napořád. Justin protočí očima, zvedne se ze země a sedá si na gauč. Já si sednu vedle něho. No, ale na úplný kraj od něho.

„Emily není doma?" zeptá se Justin „za chvilku dojde z práce" odpoví mu Lex. Ti dva se nakonec začnou bavit tak jako dřív a já si zase hraju s Barunkou u hraček. Asi po půl hodině do obyváku vejde Emily. Šokovaně se podívá na Justina a pak na mě.

„Ahoj Emily" pozdraví Justin, který vstane z gauče a hned ji obejme „ahoj" pozdraví ho i ona a obětí mu obětuje. „Co tady děláš?" zeptá se ho a sedá si do křesla. „Tak na pokec" pokrčí rameny „a ty Tiffany?" zeptá se mě „ta je tady semnou" usměje se namyšleně Justin.

„Něco mi uniklo?" pozvedne Emily obočí a já sklopím pohled na Barunku. „Ode dneška spolu bydlíme" pronese Justin „vy jste se k sobě zase vrátili?" zeptá se nechápávě Emily „ne" vyjeknu „ne. Jen mě tenhle psychopat vydírá" zakřičím a Barunka začne potahovat až se uplně rozbrečí. Vstanu ze země a jdu s Barunkou na chodbu, kde ji začnu utěšovat. No Justin mě následuje.

„Co to mělo být?" zavrčí „pravda?" řeknu v otázce a přitom kolébám s Barunkou. „Tak já jsem psychopat?" nadzvedne pobaveně obočí. „Jo" přikývnu a Justin se začne nechutně smát. „Hele. " řekne, když se uklidní „nebuď pořád tak drzá" zavrčí mi do ucha a odejde zpět za nima do obyváku.

Cigarettes? No, thanks.Kde žijí příběhy. Začni objevovat