Kdo ti to udělal?

1.9K 165 46
                                    

Nakonec si Lex pro Barunku přijel a já teď čekám ve vyslíchací místnosti. Teď vyslíchají Justina vedle a já tady musím čekat. Přejedu si rukou po tváři a syknu, když se má ruka setká s rozbolavělou pokožkou. „Už jsem tady" oznámí svůj příchod policista Barnes.

„Kolem jaké hodiny se to stalo?" zeptá se a posadí se na proti mě na židli Mezi náma je opět ten stůl. „Já nevím asi kolem šesté." odpovím mu „No. Justin nám řekl, že jste ho napadla vy a ukázal nám i rozbitej nos." řekne „bránila jsem se" špitnu a Barnes přikývne. „Proč jste za ním šla, když jste měla od soudu zakázano se stýkat se svou dcerou?"

„Říkala jsem vám. Chtěla jsem se s ní rozloučit. A ještě jsem chtěla přemluvit Justina aby nějak zařídil abych se s dcerou mohla aspoň trochu bavit"řeknu mu a on si to znova píše do svého bloku.

„Říkala jste, že ste se hádali. Řekněte mi jak hádka probíhala"pobídne mi a já přikývnu.

„Hádali jsme se o tom. Vyčítala jsem mu staré věci, které mi dělal a tak. Prostě jsem byla naštvaná, rozhozená. Prostě mě uhodil a já spadla. A už to začalo" špitnu „vyhrožoval mi, že svou dceru už nikdy neuvidím." dodám a z oka mi steče slza. Musím to udělat tak aby mi věřil. Utřu si slzu a podívám se na něho.

„Musíte mi od něho pomoct. Ať už vám řekl cokoliv pravda je to co jsem řekla já. Nikdy mi nedá pokoj. Odejdu od něho on mě stejně najde. Potřebuju vaší pomoc" říkám a z očí mi tečou slzy. Ptá se na další otazky, na které normálně odpovím. „Tak teď už můžete jít." ze slovy vstane ze židličky a já si také stoupnu. „Zítra vám dáme vědět. " řekne „děkuju" poděkuju a on se na mě usměje. „Mrzí mě co vám udělal. Ale za to bohužel bude maximalně rok ve vězení. Záleží jak rozhodne soud. Který bude asi tak pozítří" řekne mi a já jen přikývnu. „Zítra se vám ozveme" „dobře"se slovem výjdeme z mistnosti. Rozloučím se s Barnesem a jdu z chodby pryč. Potkam tam Justina jak sedí na plastové židličce a vedle něho sedí policajt.Justin má spoutane ruce. Podívá se na mě. Když mě uvidí zalapá po dechu. Na malou chvíli zastavím. ‚Kdo ti to udělal?' naznačí rtama. ‚Ty' taky naznačím a odchazím pryč ze stanice.

DALŠÍ DEN
Hraju si s Barunkou a užívám si její přítomnost. „Bebi" šahne mi na obličej „no maminka ma bebi" řeknu jí a ona mě pohladí. Věnuju jí úsměv, když v tom mi začne zvonit mobil.

„Dobrý den tady policista Barnes. Můžete se prosím dostavit na policejní stanici?" zeptá se „dobrý den. Jistě do půl hodiny jsem tam" ze slovy rozhovor zavěaím. Poprosím Lexe aby mě tam zavezel a Emily aby mi pohlídala Barunku. Dojdu na policejní stanici a zaklepu na dveře od kanceláře Barnese. Když se ozve ‚Dále' tak otevřu dveře a vstoupím do vnitř. Na stole má spoustu složek a spoustu popsaných papírů. Má tam prostě bordel.

„Dobrý den" pozdravím a zavřu dveře. Taky mě pozdraví a pobídne mi abych se posadila. „Naskytl se nám malý problém" řekne a já pěčlivě poslouchám. „Utekl" vydechne a já na něho vykulím oči. „Jak-jak, že utekl?" vypísknu.

„Ehm nevíme jak se to stalo." podrbe se na hlavě. Nervózně si začnu kousat nehty „nebojte. Naši chlapi ho hledají. Nejdou ho" řekne „budeme dělat všechno co je v našich silách" dodá „no."promnu si obličej. „Nemějte strach. Brzo ho najdeme" pousměje se a já jen přikývnu. „Nevíte kde by mohl tak být?" zeptá se mě a já zatřepu hlavou. Ještě chvilku se mě ptá na potřebné věci. Jestli má matku a takové. O jeho minulosti a tak. Nakonec se spolu rozloučíme a já vycházím z jeho kanceláře. Jdu chodbou, kde nikdo není, když v tom mě někdo narazí na zeď a zakryje mi pusu. Justin. Zaleze semnou na záchod, který zamkne. Je to v prdeli. Jeho rukou mám pořád zacpanou pusu. „Nekřič" šeptne a pomalu ruku dává pryč z mé pusy.

„Kdo ti to udělal?" zeptá se a prstem přejede po mých modřinách. Měla bych křičet? Co bych měla dělat? „Ty přece" odpovím mu. Co když si náš rozhovor nahrává. Nebudu riskovat. A budu lhát „Ale hovno. Oba víme, že to tak není. Kdo tě kurva tak zmlátil?" neodpovídám. „Máš být ve vězení pokud vím."zavrčím a chytnu za kliku, ale to jsem přiražena na zeď. Znova. Zaúpím bolestí, protože modřinu mám i na zádech. „Začnu křičet" zašeptám „jen mi řekni kdo ti to udělal?" zavrčí mi do ucha

„Pusť mě." šeptnu „proč jsi to udělala? Proč si mě napráskala, za něco co jsem neudělal?" zeptá se „nenechám aby mi někdo bral mou dceru" vyprsknu po něm. Začnu křičet. „Drž hubu" zasyčí, ale nakonec zdrhne pryč. Hned zamnou přiběhne policajt Barnes

„Byl tady." zašeptám „jste v pohodě?" podívá se na mě a já jen přikývnu. Ten se hned taky rozeběhne pryč. Nejspíš chytit Justina

Cigarettes? No, thanks.Kde žijí příběhy. Začni objevovat