Κεφάλαιο 1: Φαντάσματα του Παρελθόντος (μέρος 2)

834 111 135
                                    

Ναι, ξέρω πόσο στημένο και αφύσικο φαντάζει. Σαν επεισόδιο του Supernatural ή της Buffy, ωστόσο αυτή ήταν σε γενικές γραμμές η κατάθεση-ομολογία που κατέθεσαν ο Κάι Γκρίνγουντ, ο Τζέηκ Λι κι η Εστέλλα Ρότζερς στο δικαστήριο. Η δική μου δεν διέφερε και πολύ.

Κανείς δεν μπόρεσε να πιστέψει τους ισχυρισμούς μας. Όλοι έκαναν λόγο για έφηβους που έχασαν τον έλεγχο υπό την επήρεια ναρκωτικών ουσιών, για ανθρωποθυσία παιδιών που λάτρευαν τον Σατανά και για συγκάλυψη εγκλήματος. Τα ΜΜΕ είχαν αφηνιάσει για εβδομάδες ολόκληρες παρουσιάζοντας τα γεγονότα όσο πιο διογκωμένα και θηριώδη γινόταν. Όχι πως τα γεγονότα δεν ήταν διογκωμένα και θηριώδη από μόνα τους, δηλαδή...

Σύμφωνα με την νεκροψία, η Μία Βάλενταϊν πέθανε κατά την διάρκεια κάποιας πρωτοφανούς επιληπτικής κρίσης, η οποία ίσως και να μην είχε αποβεί μοιραία εάν δεν συνδυαζόταν με σαράντα ένα σπασμένα οστά. Ο οργανισμός της δεν άντεξε το σοκ κι έτσι πέθανε. Για πάντα. Η ιστορία όμως δεν σταματά εκεί, αντίθετα εκεί ακριβώς αρχίζει.

Παρά τα ελλιπή στοιχεία που συγκεντρώθηκαν κατά την δίκη, η κοινή γνώμη και κατ' επέκταση οι ένορκοι, τα είχαν βάλει με τους φίλους της Μία: ένα μάτσο τηνέιτζερ που είχαν μεθύσει, καπνίσει Κύριος-ξέρει-τι, και είχαν καταπατήσει ξένη ιδιοκτησία κατά την διάρκεια της νύχτας. Αδικήματα που ανεπίσημα, ίσως, οδήγησαν με ταχείς ρυθμούς σε ένα άλλο, αναντίρρητο και αμετάκλητο σφάλμα: Ανθρωποκτονία. Έτσι, ο Κάι, ο Τζέηκ και η Εστέλλα μεταφέρθηκαν με δικαστική απόφαση στο Σωφρονιστικό Ίδρυμα Ντέιβις Πλέις για να μπορέσουν κάποια μέρα να επανενταχθούν στην κοινωνία ως μετανιωμένοι και ευυπόληπτοι πολίτες. Ναι, καλά...

Όσο για μένα, η ετυμηγορία του δικαστηρίου ήταν ξεκάθαρη: Αθώα, προφανώς και δεν έφερα καμία ευθύνη για όσα συνέβησαν σε εκείνη την σοφίτα. Η ετυμηγορία των γονιών μου ωστόσο ήταν άκρως διαφορετική. Δεν γνωρίζω σε ποιον απευθύνθηκαν, τι είπαν, τι έκαναν και πόσα πλήρωσαν, αλλά κατόρθωσαν να μου εξασφαλίσουν κι εμένα μια θέση στο Ντέιβις Πλέις.

Οπότε να 'μαι κι εγώ... Στο πίσω κάθισμα της μαύρης γυαλιστερής BMW των Βάλενταϊν να κατευθύνομαι προς το νέο μου σπιτικό. Ή μάλλον, το νέο μου αναμορφωτήριο. Εξαίσια!

 Εξαίσια!

Ops! Esta imagem não segue nossas diretrizes de conteúdo. Para continuar a publicação, tente removê-la ou carregar outra.
Το ΚτήνοςOnde histórias criam vida. Descubra agora