Κεφάλαιο 4: Πώς να επικοινωνήσετε με τους νεκρούς (μέρος 3)

419 84 85
                                    


«Περίμενε. Πώς το κάνουμε;», ζητάω να μάθω.

«Πρώτα βάλτε απαλά τον δείκτη του δεξιού σας χεριού επάνω στο πιόνι για να κυκλώσουμε τον πίνακα», μας παρακινεί ο Κάι και όλοι τον μιμούμαστε, τοποθετώντας τους δείκτες μας στην κορυφή του αναποδογυρισμένου ποτηριού. «Κάνουμε έναν κύκλο για τον καθένα από μας».

Προσεκτικά, ασκώντας απειροελάχιστη πίεση κατευθύνουμε το γυάλινο πιόνι γύρω γύρω. Αυτό διαγράφει έναν κύκλο επάνω στο ταμπλό αφήνοντας έναν αμυδρό ήχο καθώς ξύνει το μακετόχαρτο. Το κατευθύνουμε σ' έναν δεύτερο κύκλο, έναν τρίτο κι έναν τέταρτο. Στον πέμπτο σταματάμε ταυτόχρονα.

 Στον πέμπτο σταματάμε ταυτόχρονα

Oops! This image does not follow our content guidelines. To continue publishing, please remove it or upload a different image.

«ΟΚ», λέει ο Κάι. «Και τώρα τα λόγια. Κάτσε να δεις πως πήγαιναν... Μαγικές δυνάμεις, άσπρ... λευκές και μαύρες, σ' εσάς φτάνουμε από, εεε, του χρονοχώ... όχι, του χωροχρό... άσε να το πω περιφραστικά, απ' του χώρου και του χρόνου τις χαραμάδες... όχι, όχι χαραμάδες. Τι μαλακίες λέω; Με του ξορκιού αυτού τις αράδες... Ναι, έτσι λέει, αράδες».

«Τι 'σαι 'συ, ρε παιδί μου!», αναφωνεί η Τζέηκ και χουφτώνει το σβέρκο του Κάι. «Το πες με τέτοια χάρη που θα έκανες και τον Ντάμπλντορ ακόμα να ξεράσει τη γενειάδα του!»

«Κάτσε ρε», τον κόβει ο Κάι και αποδιώχνει το χέρι του Τζέηκ από πάνω του. «Έχει κι άλλο».

«Ω, Θεούλη μου». Η Νιβ δείχνει τρομοκρατημένη. «Κι άλλο;»

«Κάι, συνέχισε», τον παρακινώ εγώ. Κατά βάθος όμως, συμμερίζομαι την γνώμη των υπόλοιπων. Ο Κάι είναι άθλιος στην επίκληση πνευμάτων, και παρότι προσπαθεί, αμφιβάλλω για το αν τα πνεύματα που υπάρχουν γύρω μας –εάν δεχτούμε ότι υπάρχουν- έχουν σταυρώσει λέξη απ' όσα είπε.

Ο Κάι Γκρίνγουντ καθαρίζει τον λαιμό του και προσπαθεί ξανά. Αυτή την φορά ακούγεται πολύ πιο συγκροτημένος, καθώς απαγγέλει το ξόρκι του. «Κι εσάς πνεύματα του άλλου κόσμου, απόψε εδώ καλούμε, την αλήθεια για να βρούμε».

Το ΚτήνοςWhere stories live. Discover now