Κεφάλαιο 4: Πώς να επικοινωνήσετε με τους νεκρούς (μέρος 2)

411 83 47
                                    


«Εε», τους λέω, δεν είναι και η πιο ιδιοφυής εισαγωγή μου. «Γεια».

Ακολουθεί μια αμήχανη σιωπή, έως ότου μια από τις μορφές παίρνει τον λόγο. «Ω, Θεέ μου, Αντριάννα, τι ανακούφιση που 'σαι 'δω!»

«Εστέλλα; Εστέλλα Ρότζερς, εσύ είσαι;»

Η Εστέλλα έρχεται κοντά μας και η σιλουέτα της γίνεται πιο ευδιάκριτη: αρβυλάκια, κολλητά μαύρα δερμάτινα ρούχα, κρικάκι septum στην μύτη και καρέ μαλλιά στο χρώμα της τσιχλόφουσκας. Ακριβώς όπως την θυμόμουν.

«Ναι, ναι εγώ», απαντά. Μετά δείχνει προς την άλλη μορφή. «Κι αυτός εκεί είναι ο Τζέηκ». Ο Τζέηκ Λι αφήνει την σκιερή του γωνία, πλησιάζει στο λιγοστό φως των κεριών και με χαιρετά μ' ένα νεύμα.

«Νομίζαμε ότι δεν θα έρθεις», συνεχίζει να λέει η Εστέλλα, ακούγεται αγχωμένη. «Νομίζαμε ότι μας είχες θυμώσει για... ξέρεις».

Για την Μία. Νόμιζαν ότι τους κρατούσα κακία για την Μία. «Οι γονείς μου θα σας καταριούνται αιώνια για την αδερφή μου», εξηγώ, νιώθοντας μια ξαφνική θλίψη να με τυλίγει. «Εγώ όμως όχι. Ήμουν στο σπίτι εκείνο το βράδυ και ξέρω... ξέρω ότι αυτό που συνέβη στην Μία δεν θα μπορούσατε επ' ουδενί να της το προκαλέσετε εσείς».

«Κι έτσι, αγαπητοί συμμορίτες, μαζευτήκαμε εδώ απόψε για να εξηγήσουμε τα ανεξήγητα», συνοψίζει ο Τζέηκ με μια αλλόκοτη, επιθετική κοροϊδία. «Απόψε, κυρίες και κύριοι, θα αποπειραθούμε να εξιχνιάσουμε τον μυστηριώδη θάνατο της δεκαεξάχρονης Μία Βάλενταϊν με μια μέθοδο πέρα από την περπατημένη!»

«Μη του δίνεις σημασία», με συμβουλεύει η Εστέλλα. «Πίνει απ' το πρωί». Πιάνει το μπράτσο του Τζέηκ και τον κατευθύνει προς το κέντρο της τάξης, σε ένα σημείο όπου τα θρανία έχουν παραμεριστεί. Τον βάζει να κάτσει στο πάτωμα και έπειτα βολεύεται οκλαδόν δίπλα του.

«Έπινε; Μα... δεν καταλαβαίνω», μουρμουρίζω κοιτάζοντας μια την Εστέλλα και μια τον Κάι. «Θέλω να μάθω τι συνέβη στην Μία. Νόμιζα πως όλοι αυτό θέλαμε».

«Ίσως δεν το θέλετε στον ίδιο βαθμό», παρατηρεί μια νέα φωνή μες στο δωμάτιο. Κάτι σαλεύει ανάμεσα στις σκιές της αίθουσας και άλλη μια ανθρώπινη μορφή φανερώνεται. 

Είναι η Νιβ. Τι γυρεύει αυτή εδώ;

«Εσύ θα πούλαγες και στην μάνα σου για να μάθεις τι μαλακία παίχτηκε με την Μέι-»

Το ΚτήνοςWhere stories live. Discover now