Κεφάλαιο 5: Μοίρα χειρότερη απ' τον θάνατο (μέρος 4)

439 83 91
                                    


  

Ο Μπιλ με ξαφνιάζει. Ακούει πως ο Τζέηκ Λι και η Εστέλλα Ρότζερς, οι συνεργάτες μας στην σεάνς, είναι νεκροί και αντιδρά με τον πιο απρόσμενο, τον πιο παράλογο και ακατανόητο τρόπο. Ξέσπα απότομα σε έναν σπασμό δυνατού γέλιου, ρίχνοντας το κεφάλι του με τα μακριά, ανάκατα μαλλιά προς τα πίσω και αφήνοντας τον ήχο ταρακουνήσει τον πυρήνα του.

Γιατί στην ευχή γελάει; αναρωτιέμαι ενοχλημένη. Πάει; Αυτό ήταν; Σαλτάρισε κι αυτός; Πού είναι το αστείο; Έχει τρελαθεί τελείως; Ω, να πάρει, ναι, αυτό είναι! Του 'στριψε!

«Τι... τι παίχτηκε, ρε μάγκα;», ο Κάι αναδεύεται νευρικά, αδυνατώντας να ερμηνεύσει την στροφή 180 μοιρών στην συμπεριφορά του Μαρς. Κατόπιν, όταν δεν παίρνει απόκριση, στρέφεται σε εμένα. «Γιατί ξεκαρδίστηκε αυτός;», με ρωτάει.

«Μάλλον ακολουθεί τα βήματα της τρέλο-Μπένετ», αποκρίνομαι χολωμένα.

«Δηλαδή;»

Φέρνω τα δάχτυλά μου επάνω στον δεξί μου κρόταφο, δίπλα απ' το μυαλό μου, και λέω: «Το χάνει».

Μη έχοντας άλλη επιλογή, περιμένουμε μέχρι να του περάσει η κρίση μανιακού γέλιου, κι όταν αυτό συμβαίνει, κι οι βροντεροί καγχασμοί κοπάζουν, ο Μπιλ μιλά πάλι. «Δεν χάνω τίποτα», μας διαβεβαιώνει. «Απλά μου είναι αδύνατο να πιστέψω ότι τα έχετε κάνει τόσο μα τόσο χάλια κατά λάθος, πραγματικά κουλουβάχατα. Σοβαρά τώρα, μήπως θέλετε και τα παθαίνετε; Γιατί όλες αυτές οι μπαρούφες που μου ανακοινώνετε είναι τεραστίων διαστάσεων και συμβαίνουν η μια μετά την άλλη, απανωτά. Μην με κοιτάζεις έτσι, Βάλενταϊν, με αυτό το παραπονεμένο, γλυκό μουτράκι σου, η αλήθεια είναι. Η αλήθεια που εσείς προκαλέσατε και τώρα την έχετε πατήσει άσχημα, τόσο άσχημα που δεν μπορώ ούτε να τα πάρω μαζί σας πια».

Ο Κάι σκεπάζει το πρόσωπό του με τις παλάμες του και το τρίβει. «Μπιλ, φτάνουν οι πέστροφες», μουρμουρίζει.

«Οι ποιες;», ο Μπιλ δεν είναι σίγουρος εάν άκουσε καλά.

«Τις περιστροφές εννοεί», κάνω αυτομάτως την μετάφραση. «Φτάνουν οι περιστροφές».

«Ναι, αυτές», συμφωνεί ο Κάι. «Φτάνουν. Απλά πες το. Πόσο τοις εκατό νεκροί είμαστε;»

Ο Μαρς υιοθετεί μια σφιγμένη έκφραση, σαν να δυσκολεύεται να εκτιμήσει την κατάσταση. Το σκέφτεται. «Με μια γρήγορη εκτίμηση και δίχως να θέλω να φανώ απαισιόδοξος, σας κόβω κάπου στο 144% νεκρούς».

Το ΚτήνοςWhere stories live. Discover now