5. Bölüm

6.8K 736 66
                                    

Taehyung okula giderken birden bastıran yağmurla yüzünü buruşturdu. Islanmak istemiyordu. Yakınlarda saklanabileceği bir yer ararken küçük bir çocuk boyundan büyük bir şemsiyeyle ona doğru koşmuştu. Ayağı takılıp yere düşünce Taehyung hızla yanına gitti. Önce çocuğu yerden kaldırmış ardından dizlerine ve kollarına bakmıştı. Çocuğun iyi olduğunu anladığında da her zaman yediği şekerlerden birini çantasından çıkarıp ona verdi.

Çocukla biraz konuşup göndereceği sırada minik olan geri dönmüş getirdiği şemsiyeyi ve zedelenmiş renkli kağıdı ona uzattı.

Taehyung çocuğa baktıktan sonra ona uzatılan kağıdı alıp cebine koydu. Çocuğun yanakların ve soyulan avuçlarını öptü.

"Yavaş yavaş git olur mu abicim?"

Çocuk sevimlice gülümsedikten sonra başını 'evet' anlamında salladı. Adımlarını sanki aksiyon filminde izleyici olan biteni anlasın diye aşırı ağır çekime maruz kalmış gibi atıyordu. Genç çocuk onun bu haline gülümsedi. Muhtemelen abisi olan çocuğun yanına gitmeden önce şemsiyenin kendisinde kaldığını fark etti.

Biraz önce isminin Jung Hyun olduğunu öğrendiği çocuğa seslendi. 

"Jung Hyun! Şemsiyen burada kaldı tatlım."

Çocuk henüz normal bir insanın iki adımda gideceği mesafeyi ağır çekimde gittiğinden ancak katedebilmişti. Geri dönüp şaşkınlıkla baktığında Taehyung ona yaklaşmış ve şemsiyeyi uzatmıştı. Çocuk şemsiyeyi minik elleri ile itip itiraz etti.

"Hayır hayır. O senin, abim sana vermemi istedi."

'Abin de kim?'diye sormaya kalkmadan geçen gün ona çiçek yaprakları veren çocuğu görmüştü. Çocuk ona el salladığında Taehyung da karşılık vermişti. Daha sonra yaptığı rezilliğin farkına varıp kendi alnına vurmuştu. Çocuk onun bu halini görüp gülümsedi. Yüzündeki maske gülümsemesini gizleyemiyordu. Çünkü bu çocuk gözleri ile gülüyordu.

"Ama ama bunu kabul edemem."

Küçük çocuk şemsiyeyi hafif sağa yatırdığı an hızlanan yağmur ile ıslanmışlardı. Taehyung gökyüzüne baktıktan sonra miniğe döndü.

"Pekala. Bunu sana nasıl geri vereceğim?"

"Abim zamanının geleceğini söyledi."

Küçük çocuk gülümseyip cevapladıktan sonra hızla abisinin yanına koştu. Bu sefer düşmeden ve fazla ıslanmadan gitmişti.

Taehyung çocuğun verdiği turuncu kağıdı cebinden çıkarıp baktı.

"Evrende birçok yıldız olabilir ama güneş sensin.

Sen bir tanesin.

Yanında olamadığım, seni görmediğim anlamına gelmiyor."

MystérieuxHikayelerin yaşadığı yer. Şimdi keşfedin