21. (Anı.)

6K 217 1
                                    


   Gözlerimi araladım huzurla. Yüzümdeki gülümseme ile fatih'e döndüm. "Birtanem! Haydi uyan!" Diye cıvıldadım. Kaşlarını çattı huysuzca. "Bugün senin için önemli bir gündü hani!" Diyerek kolunu sarstım. Tek gözünü araladı. Gülümsedim. Gülümsememe karşılık verdi. Ardından tekrar kapattı gözünü. Kaşlarımı çattım yüzüm düşerken. "Ya!" Dediğim anda kendimi fatih'in altında buldum. Keyifle sırıttı.

"Küçük fındık yaramazlık mı yapmak istiyor?" Dedi uyku mahmuru bir sesle. Yüzündeki ifade.. gözlerim hafifçe açıldığı anda gıdıklamaya başladı beni. Kahkahalar atarken elinden kurtulmaya çalıştım. Artık gözlerimden yaşlar geliyordu. "Dur fatih!" Diye çığlık attım gülerken. Üzerime yığıldı aniden. Düzenli nefes alış-verişini duyduğum anda afalladım. Hemen uyumuş muydu? "Fatih?" Omzunu dürttüm. "Hıı?" "Fatih?" "Hııı?" "Ya fatih!" Başını salladı.

"Uyansana ya!" "Ne var başımın belası ne!" Sinirlendim. "Başının belasıyım yani?" Diyerek üzerimden yana attım fatih'i. Ayağa kalktım. Yana düştüğü zaman tek koluyla gözünü kapattı.

"Demek çirkin pis karın seni rahatsız ediyormuş he?" Kolunu gözlerinden çekti. Bana baktı şaşkınlıkla. "Ben öyle birşey söylemedim!" Kaşlarımı çattım. "Yani söyleyecektin! Lafı ağzından aldım yani öyle mi! Hıh! Ben gidiyorum." Dedim sağ ayağımı yere vurarak. Şaşkınca bana bakarken arkamı dönüp adım attım. Yatakta hızlıca hareketlenme oldu. Kolumun tutulmasıyla durdum. Fatih beni kendine çevirdi. Yüzüne baktım.

Bir anda gülümsedim. Parmak uçlarımda kalkıp dudağına küçük bir öpücük kondurdum. "Günaydın canım! Banyo o tarafta." Dediğim anda afalladı. "Ne?" Dedi şaşkınca. 'Tam uyanamamış' diye düşündüm. "Banyo diyorum.." elimle banyoyu işaret ettim. "O tarafta." Kaşlarını kaldırdı. Kaşlarımı çattım. "Tamam tamam gidiyorum.. sana da günaydın.." Dedi. Beni belimden kavrayıp dudaklarıma öpücük kondurdu. Ayrıldığımızda banyoya doğru ilerledi.

Kapıyı kapatmasıyla sevinçten yatağa atladım. İçimdeki mutluluk patlamasıyla yastığa sarılıp çığlık atarak yatakta çırpındım. "Ecrin?" Hızla başımı oraya çevirdim. Başını kapının arasından uzattı. "Herşey yolunda mı?" Başımı salladım telaşla. "Evet. Neden sordun ki?" "Yok birşey. De.. neden elinde yastık var?" Elime baktım. "Şey ben... ben.. yatağı topluyordum!" Tek kaşını kaldırdı. "Yatarak mı?" "Düştüm." Diyerek sırıttım. "Pekala.." dedi ve başını içeriye geri soktu. Kapıyı kapattı.

Derin bir nefes aldım rahatlıkla. 'Daha sonra sevinirim.' Diyerek yatağı topladım. Yatağa oturdum. Biraz daha bekledikten sonra banyonun kapısı açıldı. Beni görünce gülümsedi. Bende gülümsedim. Dolaba yöneldi. "Güzelim seninle konuşmam gereken bir konu var." Dedi kıyafetlerini seçerken.  Kalbimin hızıyla yutkundum. "Tabiki. Konuşalım." Dedim. Kıyafetlerini yatağa, yanıma koydu. Önümde diz çöktü. "Sen ve.." boğazını temizledi.

Destek vermek amaçlı koluna dokundum. Gülümsedi. "Sen ve ben... yani biz..." Kafasını eğdi. "Evet biz?" "Daha önce hiçbir kadına teklif etmedim. Bir dakika..." Derin bir nefes aldı. Tekrar demir gibi sert gözlerini bana çevirdi. "Yarın yapılacak olan ice-flower isimli baloya benimle gelir misin?" Gözlerim ardına kadar açıldı. Elimi şaşkınlıktan ağzıma kapatmıştım. Kaşlarını kaldırmış merakla bana bakıyordu.

Çok şaşırmıştım. Ben daha önce hiç kimseden böyle bir teklif almamıştım. Bana beklentiyle bakıyordu. "Ecrin? Benimle baloya gelir misin?" Diye yineledi sorusunu. Kendime geldim aniden. "Evet?!" Diye çığlık atarak boynuna atladım. Elleri belimi buldu. Aynı anda "ilk.." diye fısıldadık. Aklıma gelen şeyle yavaşça geri çekildim. "Ne oldu?" Gözlerimi kaçırdım. Çenemi iki parmağı ile tutup kendine çevirdi. Gözlerine baktım. "Benim baloya uygun bir elbisem yok.." diye mırıldandım. Tekrar gözlerimi kaçırdım. Çok utanmıştım. Çenemdeki elini tutup benden uzaklaşmasını sağladım. Elini bırakmadım.

BUZDAN KALP (Mafyanın Doğuşu) (Tamamlandı.)Where stories live. Discover now