~Κεφαλαιο 4~

6.7K 472 40
                                    


Μετά από ένα πολυ βαρετό 7ωρο βρίσκομαι πάνω στο λεωφορείο κατευθυνόμενη για το σπίτι μου.Σήμερα δεν εχω πολυ κουραστικό πρόγραμμα. Ευτυχώς για εμένα γιατί η μάνα μου θέλει να πάμε σε μια φίλη της το απόγευμα που γνωρίζονται απο παλιά. Η μαμά μου δουλεύει ως  υπάλληλος σε μια μεταφορική της πόλης μου. Ο μπαμπάς μου πέθανε οταν ήμουν πολύ μικρή και δεν τον πολυ θυμάμαι, το πρόσωπο του το ξέρω μονο απο τις φωτογραφίες που υπάρχουν στα άλμπουμ. Η μαμά μου ηταν πολυ συνετριμενη απο τον θάνατο του, για πολλα χρόνια εμένε όλη μερα σπίτι, μόνο στην δουλειά της πήγαινε και οταν γύρναγε κλεινόταν στο δωμάτιο της και έκλαιγε. Εγώ βέβαια δεν τα θυμάμαι αυτά διότι ήμουν πολύ μικρή τότε, αλλά μου τα έχει πει η γιαγιά μου που με πρόσεχε αφού η μαμα μου ηταν χάλια.

Μολις έφτασα στην στάση αποχαιρέτησα τα κορίτσια και πηγα στο σπίτι μου. Μολις έφτασα μπήκα μέσα και πήγα στην κουζίνα όπου κάτι υπέροχο άφηνε μια πολυ ωραία μυρωδιά στην ατμόσφαιρα, η μαμά μου εχει φυγει εδω και δυο ώρες για την δουλειά της και θα γυρίσει κατα τις 7 το απόγευμα.Άνοιξα τον φούρνο και μολις είδα οτι η μαμα είχε φτιάξει το αγαπημένο μου φαγητό άρχισα να χοροπηδάω σαν τρελή.Πήρα ενα τεράστιο πιάτο και το γέμισα με ένα επίσης τεράστιο κομμάτι παστίτσιο.Ναι το αγαπημένο μου φαγητό ειναι το παστίτσιο.Εμενα και του μισού πλυθησμού του κόσμου.

Μόλις το έφαγα πήγα στο δωμάτιο μου για να διαβάσω  για αύριο.Ευτυχώς για μένα είχα μόνο μαθηματικά και αρχαία και τελείωσα πολυ γρήγορα και αφού επιτρέπεται να κανείς γυμναστική 2 ωρες μετα το φαγητό και εγω ειχα αλλη μια ώρα αποφάσισα να χαζεψω λιγο στα social Media.

Η ώρα πέρασε πολυ γρηγορα και ξεκίνησα να ετοιμαζομαι για το γυμναστήριο. Φορεσα το αγαπημένο μου κολαν και μια αμανικη μπλούζα, την ζακετα μου και πηρα τον σακο μου στον οποιο είχα ενα σετ ρουχα για περίπτωση ανάγκης, το παγούρι μου και μια πετσέτα για τον ιδρώτα και κατεβηκα κατω, φορεσα τα αθλητικά και έφυγα για το γυμναστήριο.

[...]

Τρείς ώρες μετά επρεπε να γυρίσω σπίτι να ετοιμαστω γιατί θα πηγαιναμε με την μαμα στην φιλη της.Βγαινω απο το γυμναστηριο βαζω τα ακουστικά μου και αρχιζω να πηγαίνω περπατωντας προς το σπιτι το οποίο ειναι κανα μισαωρο απόσταση.Μολις φτανω και μπαίνω μέσα ακούω την φωνη της μαμας μου.

(Μα.)-Κλειώ μου εσυ εισαι?

-Οχι είμαι ενας ληστής και ηρθα να σας ληστεψω γεια σας ωραια μου κυρια τι κάνετε?Αα παρεμπιπτόντως δωστε μου ολα σας τα λεφτά.

(Μα.)-Αντε βρε που κάνεις και πλακα.
Λεει και γελάει.

(Μα.)-Εχω ανοίξει τον θερμοσίφωνα για να κάνεις μπάνιο. Αντε πήγαινε γρήγορα γιατί μας περιμένει η Πηνελόπη στις οκτώ.

-Ναι μαμα μου σε δεκαπέντε λεπτακια θα ειμαι έτοιμη.

Ανεβαίνω πανω στο δωμάτιο μου αφήνω τον σακο μου περνω ενα ωραιο απλό φόρεμα το μόνο απλο που υπαρχει στην ντουλάπα μου , τα εσώρουχα μου και παω στο μπάνιο.Μετά απο δεκα λεπτά βγαινω εξω, σκουπίζω τα νερά απο πανω μου και φοραω τα ρούχα που ειχα επιλέξει να φορέσω. Πιανω τα μαλλια μου δυο γαλλικες πλεξούδες γιατι δεν προλαβαινω να τα στεγνωσω τωρα και κατεβαινω στο σαλόνι οπου βρίσκω την μαμα μου ετοιμη να με περιμένει κοιτώντας τηλεόραση.

-Ετοιμη μαμααα.

(Μα.)-Ωω τι ομορφη κόρη που εχω εγωω.

Λεει και ταυτόχρονα κλείνει την τηλεοραση και κατευθύνεται προς την εξώπορτα. Εγω φοραω τα superstar μου και μαζι βγαίνουμε απο το σπίτι και παμε στο αυτοκίνητο για να ξεκινήσουμε την διαδρομή μας για το σπιτι της κυριας Πηνελόπης.Περίπου 10 λεπτά αργότερα βρισκόμαστε σε μια πολυ όμορφη γειτονιά με πολυ όμορφα σπίτια. Η μαμα μου παρκαρει εξω απο ενα γκαραζ ενος σπιτιού και ετσι καταλαβαίνω οτι έχουμε φτάσει στο σπίτι της κυρίας Πηνελόπης. Κατεβαινουμε και πηγαίνουμε στην πορτα ,χτυπάμε το κουδούνι και τότε μια γνωστή φωνη ακούγεται απο το εσωτερικό του σπιτιού. Οχι θεε μου πες μου οτι δεν ειναι το σπίτι του εδω και οτι η κυρια Πηνελόπη δεν ειναι η μαμα του .Και τότε ανοίγει η πόρτα και βλέπω εκείνον με ενα τεραστιο χαμογελο στα χειλη.

°Helping the player° Where stories live. Discover now