3* Christmas-Day in the school

741 30 0
                                    

3 december 2017. søndag.

Sneen daler langsomt ned udenfor og planter sig i mit hår når jeg går.
Jeg er på vej til skole. som altid, men idag er det den tredje hvilket betyder juledag på skolen. Gæt lige hvor meget jeg glæder mig, overhovedet ikke.

Vores matematik lærer den skrappe Hr Simonsen der normalt skulle have været her hele dagen sammen med os er 'desværre' blevet syg. Så nu skal vi en af mine yndlings Hr Kjeldsen, han er seriøst så sjov. Og så giver han lov til så meget. Dagen starter stille ud med pebernødder og julemusik, jeg sidder og klippeklistre sammen med Naja. Vi griner og snakker. Pludselig kommer Johan over han spørger vi vil sidde ved ham, Bastian, Sander og Daniela. Jeg kan se Naja bliver fuldstændig stum og får røde kinder. Så jeg nikker og siger "selvfølgelig" Naja sender mig et lille smil da Johan er gået og mimer tak med munden, jeg smiler bare igen. Og vi får flyttet alle vores 'ekstremt' flotte ting over til bordet hvor Johan og de andre sidder.

Vi har siddet og snakket i godt en time da døren går op og to drenge går ind "Drenge, har i seddel?" Spørger Hr Kjeldsen. Drengene nikker, Hr Kjeldsen smiler.
"Hvad? når andre kommer forsendt for de en skideballe, jeg er forvirret" siger jeg ærlig talt meget forvirret, Johan og de andre begynder at grine og da de simpelthen er så sjove griner jeg med. Da Johan endelig får tørret grinetårerne væk forklarer han mig det "Det er Marcus og Martinus, de er sangere. Og da de kom hjem fra koncert igår, fik de lov til at komme senere. Andre gange er de her slet ikke, men når de er, så er de søde elle det vil sige når de ikke er fuckboys" siger Johan med en skuffet mine "Men var det ikke Martinus du havde m-" siger jeg, men Johan afbryder mig med et panisk udtryk i øjenene "Jo det var Martinus jeg havde fortalt om og at han bor på vores gade sammen med Marcus" siger han og smiler falsk, de andre nikker og kigger tilbage på deres juleting, jeg sender ham bare Du-har-bare-af-at-forklare-senere blikket. Han sukker og nikker så.

Der er nu gået tre timer og det går meget godt. Jeg lytter ikke til sangene, da de alle handler om det skønne ved julen, men julen er ikke bare skøn det er ikke ren gave og småkage lege. Den virkelige jul slår hårdt, den giver dig en overraskende mavepuster og skuffer og sårer dig. Der er bare ingen der vil indse det og bliver ved og ved og ved.
Men jeg ved bedre julen er et stort mareridt. Især når dem du troede var din elskede familie viser sig at være et mareridt.

*******

Lige nu er jeg på vej ned til kantinen, jeg går langs gangen. Da det bare siger klask og der er en eller anden der slår mig i røven, jeg vender mig om og ser Martinus eller Marcus, jeg gætter på Martinus. Jeg sender ham dræberblikket "Hold nallerne for dig selv, klamme stodder!" Hvæser jeg, han griner bare et flabet smil "Rolig nu, easy tiger" jeg vender øjne af ham, drejer om og begynder at gå "Forresten god røv!" Råber han efter mig, men jeg lader som om jeg ignorerer selvom drengene griner og selvom jeg kan mærke tårerne presse. Jeg får kæmpet tårerne tilbage og finder noget mad.

Jeg har gjordt alt for at undgå Marcus og Martinus hele dagen, men nu kommer det sidste vi skal her idag.
Gruppearbejde.

En sok bliver sendt rundt og nede i den er forskellige juleemner eller opgaver til julefesten den 20 december. Sokken kommer over til mig "Alma du er sammen med..." læren finder et papir frem, og jeg sidder inderligt og hopper at jeg havner på hold med endten Bastian, Sander eller Daniela. Selvfølgelig vil jeg også gerne være sammen med Naja og Johan, men jeg syntes virkelig de skal være sammen.
Efter 2 minutter hvor hun har ledt finder hun endelig det hun ledte efter "Du er sammen med Martinus" siger hun, jeg sukker og trækker et stykke papir med teksten
"Op pyntning"

Men i det mindste kom Naja og Johan sammen det er da altid noget.

"Christmas day in The schoooooooool" er det eneste Daniela og Bastian går rundt og synger det er dødhamrende irriterende, især fordi de har hinanden i gruppearbejde, og hør lige her en ekstra bonus, vi skal pynte op i 7 timer. 7 fucking timer alene med Martinus Grimersen.

*RIIIIIIIIIIING*

Endelig.
Jeg smutter hurtigt hjem, og sætter mig til at undersøge noget omkring Jul i Norge da vi har fået en stil for til den tiende. Lisette kommer op til mig og sætter sig på kanten, hun er nok kommet op fordi jeg har stampet i gulvet af irritation.
Hun får hjulpet mig med min meget lortede opgave, som jeg lige skulle forstå først.
"vent Lisette" siger jeg da hun næsten er ude af døren "Ja søde?" Siger hun "Vil du godt kontakte Gerd-Anne og sige jeg gerne vil hjælpe hendes dreng?" Siger jeg smilende. Lisette's smil vokser fra normal til giga.

Johan overnatter hos en eller anden ven. Jeg tror han har gjort det for at slippe for at forklare mig det med Martinus.

Vi får spist aftensmad og endu en dag venter imorgen,
Chico kommer løbende og ligger sig under min arm, jeg nuser den stille bag ørerne og langsomt falder den i søvn. Ligesom mig.

Glædelig 3 december!🎅🏻🇩🇰💯🎄

Er syg!✔️

I wish You a merry Christmas!

Let it SnowWhere stories live. Discover now