13* Det jeg ikke har

528 22 0
                                    

13 december 2017. Onsdag.

"Okay, hør efter allesammen!" Siger jeg udover den 1 klasse jeg har lige nu. Vi har dansk og jeg kan ikke få de her unger til at tie stille "Hør, den der er bedst til at tie stille, for lov til at være den i hangman, hvad siger i til den?" Spørge jeg. Folk erklærer sig hurtigt enige.

Jeg får pakket mine ting sammen og er på ved ud af klassen, da en af lærerne kommer hen til mig "Alma, en af vores lærer i 2 klasse er syg, kunne du tage den i næste time?" Spørger hun. Jeg kigger på skemaet og nikker "Selvfølgelig" siger jeg. Hun takker mig og smutter så.

Jeg finder Naja i kantinen. Johan sidder der også, men det gør Martinus også? Nå, ligemeget. Jeg kommer hen og smider mine mapper på bordet "jeg er udmattet" siger jeg træt. Naja griner "Nå, men du har da heldigvis pause i næste time" siger hun og smiler. Jeg sukker "Desværre, en af lærerne i 2 klasse er syg, så den skal jeg tage" siger jeg og ligger hovedet på bordet.
Jeg kan høre de andre grine, jeg løfter hovedet og sender dem et irriteret blik. Der bare får dem til at grine endu mere.

Jeg trykker håndtaget ned til 2.a og træder ind. Børnene kaster med papirskugler og råber op. Undtagen tre piger der står med deres telefoner og laver fagter. Jeg sukker. Jeg banker mine bøger ned i bordet og folk holder øjeblikkeligt op med det de har gang og kigger op på mig. Jeg klapper i hænderne "Hokus, Pokus Alma er i fokus" siger jeg og griner.
Folk finder deres pladser og begynder hurtigt. En pige kommer op til mig. Hun har brunt hår og nogle øjne der virker Bekendte. Hun kommer op og stiller sig ved siden af mig "Hej med dig" siger jeg med et smil "hej" mumler hun "Hvad hedder du?" Spørger jeg "Emma" mumler hun "Skal du have hjælp?" Spørger jeg og smiler. Et lille smil bryder frem på hendes mund "Ja" siger hun.

"Okay, nu skal i spise" siger jeg og folk pakker langsomt deres ting sammen.

Jeg er nu det folk kalder gårvagt. jeg er nu igang med at få alle folk ud af deres klasser. Jeg er nu nået til 3 klasserne da jeg hører nogle. Jeg træder ind i klassen og ser tre drenge stå omkring noget "Giv mig dem" siger en skrap stemme. Jeg kigger derhen og ser en skikkelse sidde ned på gulvet.
"HEY!" Siger jeg og går derover. Jeg river drengene væk, og ser Emma siddende på gulvet "Helt ærligt, i er ældre, hvad fanden bilder i jer ind" siger jeg og kigger på de tre tredjeklasses drenge. De kigger ned i jorden.
Jeg får givet dem en omgang skældud og sagt at jeg skriver hjem til deres forældre. Jeg fik hjulpet Emma op og jeg fik en ordentlig krammer.

*******

*Bank bank*
Idag skal jeg skrive videre ved Martinus.
En lille pige åbner døren "Emma!" Siger jeg glad. Det var derfor hendes øjne virkede bekendte. Det er Marcus og Martinus' lillesøster.
Jeg får en krammer og Emma trækker mig med op til Martinus' værelse.
Han kigger op da vi træder ind.

Vi har nu arbejdet i to timer. Og han var lidt flov over det med ændringen. Vi sidder lige nu og ser på et papir. Han er god nok. Han skal bare ikke være jaer den han var før.

Han kigger på mig "må jeg spørge om noget?" Siger han. Jeg nikker.
"Er det rigtigt at du.....ikke sådan...rigtig....kan lide julen?" Siger han nervøst. Jeg bliver fuldstændig mundlam. Er det Johan der har sladret? Men jeg har jo ikke sagt det til ham. Jeg tror Martinus bemærker at spørgsmålet ikke rigtigt var det jeg havde øhm forventet "Undskyld, jeg vidste ikke.." siger han, men jeg afbryder "det er okay" siger jeg
Han kigger lidt og tøver "bare sig det" siger jeg da jeg kan se han vil spørge
"Okay.....Hvorfor...Kan du ikke.....lide julen?" Spørger han og kigger på mig. Jeg sukker og kigger ud af vinduet

"Julen minder mig om det jeg ikke har"

Har i haft Luciaoptog på jeres skole?❤️
Vi har ihvertfald. Det var rigtig sjovt at se. Nej jeg gik ikke selv.

I wish You a merry Christmas❤️🎄🎅🏻

Let it SnowOnde histórias criam vida. Descubra agora