1. Čiara medzi životom a smrťou je tenká

13.1K 340 5
                                    

*Layla
Cítila som sa blbo, na žalúdku ma pálilo a myslela som, že každou chvíľou hodím tyčku. Bolo mi neskutočne zle. To mám zato, že neviem kedy mám dosť. A pokiaľ ide o jedenie počas pitia, v tom som nepoučiteľná. Nikdy nič nezjem a potom jojkám, že mi je zle. Zhlboka som sa nadýchla a snažila sa do seba natlačiť aspoň kúsok pizze. Nejaké okoloidúce dievča mi strčilo ďalší pohárik do ruky. Ihneď som ho položila na stôl a radšej sa napila minerálky. Veď, nevypila som toho až toľko, aby mi bolo tak zle. Očami som prešla po parkete až som našla oslávenkyňu. Usmiala som sa a ukázala, že sa radšej pôjdem prejsť. S Rebbekou sme boli najlepšie kamarátky už dlhé roky.
,, kam ideš ? " spýtala sa ma, keď som už vychádzala z baru. Tá hudba bola až príliš hlasno a nerobila mi dobre. Zo začiatku po troch pohárikoch Jamesona som sa uvoľnila a tancovala s nimi, dokonca som to bola ja čo ju ťahala na parket no ako to išlo ďalej bolo mi čím ďalej tým horšie.
,, musím sa ísť prejsť " povedala som blondýnke predomnou snažiac sa prekričať hluk.
,, ale vrátiš sa, musíš, sľúb mi to ! " ukázala na mňa prstom.
,, neboj sa Beka vrátim, len sa trošku prejdem, necítim sa dobre "
Prikývla, otočila sa a už jej nebolo.
Keď som vyšla von ovalil ma teplý, júnový vzduch. Konečne som sa mohla poriadne nadýchnuť.
Zašla som trocha ďalej až ku jazeru, ktoré bolo asi 300 metrov ok klubu. Nemala som na nič náladu, najradšej by som sa zobrala a šla domov. Odrazu som uvidela niečo, čo zrejme nikto vidieť nemal. Jeden muž neďaleko odomňa držal zbraň pri hlave druhého muža.
Bum ! Nasledoval výstrel. Myklo mnou. Bezvládne telo muža skončilo na zemi. Zhíkla som asi trošku hlasnejšie ako som mala. Srdce som mala až niekde v krku a zavalil ma pocit strachu. Ten muž čo strieľal na mňa upriamil pohľad, v tej chvíli som sa rozbehla ako o život naspäť do baru, medzi ľudí. Nedokázala som sa nadýchnuť. Sadla som si na stoličku a chcela som sa napiť no ruka sa mi triasla tak, že som pohár nedokázala uchopiť. Bola som v šoku, snažila som sa spracovať čo som práve videla.
,, t-to nemôže byť pravda " šepla som a podložila si hlavu rukami.
On toho muža zabil a ja som to videla na vlastné oči! Preboha ! Čo ak bude chcieť zabiť aj mňa ?! Určite bude ! V tej chvíli som nevedela čo mám robiť. Ihneď som zchmatla kabelku a zavolala si taxík.

*Jason
,, doriti " zaklial som, ,, k*rva ! "
Bol som totálne vytočený. Toto sa mi nikdy v živote nestalo ! Nikdy ! Svoju prácu si robím dobre, dokonca excelentne a ešte nikdy sa mi nestalo, aby ma pritom niekto videl. Žiadny svedkovia, žiadne starosti. Bolo moje motto. Keď sa to dozvie otec zabije ma. Musím tú malú hlupaňu nájsť a vyriešiť to s ňou. Vytiahol som telefón a vytočil známe číslo. Jasona som vždy ťahal zo sračiek, ktoré si narobil, je čas, aby mi to splatil.
,, mam problém " povedal som do telefónu a vošiel dnu do klubu, kde som ju videl vchádzať.

Zvedená Temnotou (Dokončené)Where stories live. Discover now