23. Čierno čierna tma

5.1K 187 3
                                    


*Layla
Ruky aj nohy som mala zviazané so stoličkou na ktorej som sedela. Nemohla som sa ani pohnúť. Oči má pálili od plaču a na líci som cítila modrinu. Netuším čo odomňa chcú no myslím, že to má niečo spoločné s tými mafiánskymi vecami a rivalitou. Srdce som mala až niekde v krku tak som sa bála. Pred tým so mnou bol aspoň Kyle ale teraz som tu sama. Skúsila som už po stí krát preskenovať situáciu. Vedľa mňa z každej strany stáli dvaja potetovaní, holohlaví obri so samopaľmi v rukách. Predomnou boli otvorené dvere od veľkého skladu v ktorom sme sa nachádzali. Viac nič, nebolo tu nič iné. Pohla som sa na stoličke a jeden z chlapov na mňa fľochol pohľadom až ma zamrazilo.
Odrazu som začula rozhodné kroky. Najprv som myslela, že je to Kyle ale potom som zočila chlapa asi vo veku Kyleovho otca ako sa s uštipačným úsmevom blíži k nám.
,, je tu " povedal celkom pokojne.
Trhla som sebou na stoličke a tým som nechtiac upútala jeho pozornosť. Pomaly sa ky mne sklonil. Dusene som vykríkla so látky, ktorú som mala medzi zubami. Chutila odporne ani nechcem vedieť kde pred tým bola.
,, pokojne malička " prihovoril sa mi úlisne.
Nemohla som si pomôcť veľmi sa mi podobal na Kyleovho otca, až priveľmi.
Jeho ruky smerovali k mojej hlave. Mykla som sebou no on pokračoval. Čo ma udivilo bolo, že mi rozviazal látku, ktorá sa mi zarezávala do úst. Žalúdok som mala stiahnutý rovnako ako hrdlo no to by som nebola ja keby som sa neozvala.
,, pustite ma ! " zkrikla som a trhala sebou v snahe povoliť lano ktorým ma priviazali k stoličke.
,, všetko po poriadku " zasmial sa.
,, kto ste ?! "
,, spomenul ti niekedy Malcolm, že má ešte jedného brata ? "
Na tom ako vyslovil meno Kyleovho otca sa mi niečo nezdalo. V jeho hlase bolo počuť pohŕdanie no zároveň napätie, naozaj to chcel vedieť.
,, nie " povedala som jednoducho a pozrela mu priamo do očí.
,, samozrejme, že nie. Až priveľmi mu pripomýnam to čo stratil vlastnou hlúposťou "
,, nechápem o čom to hovoríte " pokrutila som hlavou a znova sa zvrtla na stoličke.
,, vravel ti niekedy Kyle ako zomrela jeho matka ? "
Samé otázky a odpovede v nedohľadne. Načo sa ma toto všetko vypytuje ?!
,, uniesli ju a keď utekala schytila guľku za nejakú inú ženu "
,, áno uniesli. A pre koho ?! Pre Malcolma. Pretože rozpútal vojnu medzi dvomi najsilnejšími rodinami v Európe. Vravel som mu, že robí hlúposť ale nepočúval ma, veď načo. A potom Janne uniesli. Tváril sa zdrvene ale bolo mu to jedno, nikdy ju neľúbil, šlo len o rozhodnutie jeho otca a zákon oženiť sa. Keď prišiel výstražný telefonát začal sa únoscom vyhrážať. Nie veľmi dobrý nápad nemyslíš ? " necekla som ani slovko až príliš som bola zaskočená slovami, ktoré mu vychádzali z úst, ,, Malcolm totižto zabil syna najväčšiemu bossovi. Hlupák vždy bol zaslepený svojím egom, ktoré vždy vyťahoval na piedestál. Chceli výmenu. Oko za oko zub za zub. Jeho manželka bude žiť ak on sám prijme guľku medzi oči. Ako inak ignoroval to, mal v pláne čakať čo bude ďalej. Prosil som ho nech tam hoc pošle mňa ale zatrhol to, len tak pretože mohol. Nemohol som sa dívať ako posiela úbohú Janne na jasnú smrť... "
,, môžeš už držať hubu. Nedokážem viac počúvať tie sračky čo ti z nej vychádzajú " predomnou sa objavil Kyle v celej svojej kráse. Päste zaťaté, sánka spojená v kŕči a svaly napäté, pripravené do boja. Skoro som sa rozplakala keď som ho tam uvidela. V žalúdku ma pálilo a myslela som, že každú chvíľu hodím tyčku rovnu tu, pred seba.
,, otec mi o tebe hovoril. Pred niekoľkými rokmi. Si Marcell že ?" Nadvihol obočim, ,, nedokázal si zniesť, že starý otec prenechal rodinný biznys otcovi. Zašibávalo ti z toho, dokoca si raz mamu napadol. Márnotratný syn čo ... "
,, miloval som ju ! A on mi ju vzal ! Vždy dostal všetko. Otcovú lásku, dedictvo aj ženu, ktorú som
miloval "
,, ale ona teba nie " povedal zaťato.
,, prejdime k veci. On vzal čo bolo najdrahšie mne a teraz ja vezmem čo je najdrahšie jemu " povedal a vytiahol na Kylea zbraň.
,, nie ! " zkríkla som a tým zas obrátila pozornosť na seba.
,, čuš " povedal.
Kyle na mňa pozrela a nepatrne sa usmial.
,, snáď si si nemysl, že sem naozaj prídem sám " zasmial sa Kyle.
,, nie nemyslel "
Medzi nami sa objavili ďalší obri no za Kyleom niektoré mi dobré známe tváre.
,, pusti ho Malcolm " povedal Marcell pokojne zvierajúc zbraň pred sebou.
,, ale čo koho tu nestretnem " zasmial sa Malcolm a pritlačil zbraň Kyleovi k spánku.
Potom sa to všetko udialo tak rýchlo. Niečie ruky ma rozviazali a posledné čo si pamätám bolo, že som skočila pred Kylea a schytila zaňho guľku, ktorá sa mi zavŕtala do pravého ramena. Bola to neskutočná bolesť no to bolo posledné čo si pamätám hneď na to nastala čierno čierna tma.

Zvedená Temnotou (Dokončené)Where stories live. Discover now