32. Čakanie na rozsudok

4.8K 196 4
                                    

* Kyle
Idem prasknúť od nervov, nemôžem už takto ďakej, proste sa to nedá. Vytiahol som telefón  a snažil sa jej dovolať. Nedvíhala to. V krátkosti som napísal SMS-ku.
"Prosím ťa ozvi sa mi, že si v poriadku. Prosím musím vedieť, že sa ti nič nestalo" stisol som tlačítko odoslať.
Noha mi hopsala hore-dole od nervov a v ruke som zvieral telefón v nádeji, že odpíše.

*Layla
Cinknutie letefónu ma prebudilo zo spánku. So zavrenými očami som nahmatala telefón. Nespala som celú noc, vkuse som sa celá triasla a moja myseľ bola rozbehnutá na plné obrátky. To jediné meno vpísané na mojom displeji som potrebovala vidieť, aby sa tá všetka bolesť vrátila.
Kyle. Zhlboka som sa nadýchla a prečítala si správu. Čo mám robiť ? Neskutočný pocit viny mi nahováral, aby som mu odpísala. Prečo si to ja vyčítam keď to bol on čo ma naozaj podviedol ?!
"Som v poriadku: odpísala som jednoducho.
Odpoveď mi prišla hneď.
"Kde si ? "
Ani by ma nenapadlo napísať mu kde som, hneď za tou správou prišla ďalšia.
"Aspoň mi povedz s kým si"
Ach tak to nie. Nemôžem mu predsa povedať, že som tu s Jasonom. Nemo som zízala na telefón a nevedela čo mám robiť.

*Jason
Nespal som celú noc, len kôli tomu čo sa stalo. Telefón mi vyzváňal už od siedmej rána.
Tri hovory boli od Kylea a zvyšné dve od Mie. S nechuťou som zdvyhol prichádzajúci hovor.
,, Kde si ? " ozval sa Kyleov až prekvapivo pokojny hlas alebo skôr strápený.
,, v Taliansku, prosím ťa len nešalej dobre ? " povedal som opatrne.
,, stalo sa niečo ? "
,, Layla je tu so mnou "
Ach jaj nastalo hrobové ticho nasledované zúrivým výdychom.
Nebol dobrý nápad mu to hovoriť ale radšej nech je naštvaný teraz a vychladne dokedy sa vrátime ako by mal začať vystrájať až potom. Tak ho tá zlosť aspoň trocha prejde.
,, prečo je s tebou ?! " zavrčal.
,, videl som ju ako uteká zadným vchodom, Kyle pochop bola zlomená, potrebovala trochu vypnúť ... "
,, vypnút ?! S tebou ?! " zvrieskol.
,, je pravda možno niesom ten pravý s kým mala ísť ale ja sám som potreboval vypadnúť kôli ... ach proste som bol na ceste sem len som potreboval hovoriť s Miou a ona bola pri Layle. Uvidel som ju ako vybehla zadnym chvodom. Šiel som za ňou, zdala sa mi byť nejaká čudná, keď zastavila bola bezradná, potrebovala to " snažil som sa ho upokojiť alebo skôr seba. Po včerajšku mám trochu svedomie. Je to môj brat a ja som bozkával jeho ženu. Bože, som to ja ale hlupák. Layla mala pravdu, bol to len chvíľkový skrat, malá slabosť, ktorá sa už nebude opakovať.
,, len sa mi o ňu postaraj, prosím " povedal so strápeným vzdychom.
,, neboj sa "
Pretrel som si dlaňou tvár. Hneď ako som hovor ukončil započul som tiché zaklopanie.
,, ďalej " povedal som a dnu vstúpila Layla.

*Layla
,, písal mi Kyle " povedala som roztrasene.
,, práve som s ním dotelefonoval "
Keď to povedal srdce mi vynechalo, zahmlelo sa mi pred očami a žalúdok sa mi prevrátil hore nohami. Naplo ma, vedela som, že sa vracaniu nevyhnem. Rozbehla som sa do jeho kúpelne. Stihla som to len tak, tak. Všetko čo som včera zjedla zo mňa vyšlo von. Umyla som sa ústa a spláchla záchod.
,, si v poriadku ? " spýtal sa ma Jason, ktorý vošiel do dverí.
,, čo si mu povedal ? " boli moje prvé slová. Pozerala som sa pred seba do zrkadla a podopierala sa o mramorovú dosku umývadla.
,, povedal som mu, že si so mnou "
,, čo on na to ? "
,, dostal výbuch nervov ale potom sa upokojil, vraj mám na teba dávať pozor "
,, a čo včerajšok ? " potiahla som nosom.
Jason ostal ticho. Takže to mu nepovedal. Ako mám s tým ostať žiť ? Cítim sa ako najväčšia štetka na svete. Prečo som to len preboha robila ?!
,, neviem či je dobrý napad mu to hovoriť, nebolo to nič len chvíľkovi výpadok "
,, ja viem ale ja... ja cítim sa preto zle "
,, nemusíš sa cítiť zle, veď sa ani nič nestalo " snažil sa ma upokojiť.
Aj tak si moje svedomie dalo za úlohu zožrať ma zaživa. Cítila som ako sa dusím. Nemôžem tu viac ostať.
,, prosím, ja viem, že to bude odomňa hnusné ale mohli by sme sa vrátiť domov už dnes ? " otočila som sa k nemu tvárou.
,, jasné ale nechce sa mi šoférovať čo ty na to aby sme šli lietadlom ? "
,, nechcem aby si mal kôli mne zbytočné výdavky, pošoférujem sama "
,, tak to určite, je to osem hodín, nedovolím ti to, mám na teba dávať pozor "
Zakusila som sa do pery.
,, tak dobre, idem si po telefón a bundu "
,, okej stretneme sa v hale "
"Kate, dnes sa vraciam domov. Mohla by si po mňa prísť na letisko ? Kľúče od môjho auta sú na mojom stole v izbe"
Odoslala som jej SMS-ku.
V tom momente ako k nám vpálila Mia a všetko mi to vysvetlila som potrevovala ihneď zdrhnúť a kľúče od môjho Mini Coupera boli až na zatvorenými dverami mojej izby. Preto som si vypýtala kľúče od Adelininho auta.
Za tri hodiny som sa už viezla v mojom aute domov, teda Kate som viezla domov. Poprosila som ju, aby sa na nič nepýtala aj keď mala určite milion otázok prikývla. Sama som ísť naspäť ešte nechcela. Ria to za mňa vzala aj ďalšíe dva dni ale tentokrát bola odmena už káva. Pekne som jej poďakovala a sľúbila jej tonu kávg Kate som vysadila pred internátom, vzala si nejaké veci a opäť nasadla do auta. Pekne na koniec mesta, na výjazd na diaľnicu. Srdce mi divo bilo a tep sa mi každým nádychom zrýchľoval čoraz viac. Potrebovala som byť aspoň na chvíľu sama so svojími myšlienkami.
Vždy som vravela, že ak ma môj muž podvedie, urobím mu poriadnu scénu a už nikdy mu to neodpustím. No teraz je moje vnútro rozpoltené. To čo sa stalo medzi mnou a Jasonom neznamenalo nič no možno sa to malo stať, aby mi to pripomenulo čo cítim ku Kyleovi.
Keď som už bola v polovičke cesty zastavila som na bendzínke. Bola už tma mohlo byť tak desať hodín.
Vzala som telefón do rúk a vytočila číslo. Mala som kopu času si to všetko premyslieť. Ruka držiaca telefón sa mi triasla ako ešte nikdy, všetky vnútornosti mi zvieralo.
Prešli dva pípnutia kým sa ozval jehk hlas.
,, neznášam ťa " dostala som zo seba.
,, ja viem " šepol.
,, neznášam ťa, pretože sa neviem sústrediť na nič iné, pretože moja myseľ aj srdce na teba odmieta prestať myslieť. Pretože neznášam všetky tie preplakané moci, kôli tebe, pretože neznášam tvoj priblblý úsmev, pod ktorým sa mi hneď podlamujú kolená, stačí, že sa na mňa len raz pozrieš a oni ma proste zradia. Pretože neznášam na sebe aká som na tebe závislá, ako nejaký závislák, ktorému vzali drogu. A pretože neznášam to, že ťa nedokážem neznášať hoc by som akokoľvek chcela " posledné vety som už hovorila s plačom.
,, zlato ... " nasledoval hlboký nádych a prerývaný výdych, odprisahala by som, že plače spolu so mnou, ,, milujem ťa najviac na svete. Si moje všetko. Neviem či mi budeš vedieť odpustiť čo som ti urobil a možno je odomňa sebecké to od teba žiadať ale žiadam to, prosím ťa o ešte jednu šancu. Som obrovský hlupák ak som si myslel, že bezomňa budeš vo väčšom bezpečí. Bol som dvojnásobný debil ak som si myslel, že bez teba dokážem byť a bol som trojnásobný idiot keď som to celé urobil len zo zožierajúceho pocitu strachu, že sa ti stane to čo mojej mame. Nezniesol by som to, najprv by som roztrhal na kusy, toho kto by ti to urobil a potom sám seba. Nedokážem to, potrebujem mať pri sebe môj jediný kúsok svetla, ktorý ma vytiahol z temnôt, keď som si myslel, že cesta naspäť už nie je ale ty si to dokázala. " povedal a ja som vzlykla. Ruku som si priložila na ústa a snažila sa stíšiť plač.
,, prosím neplač, nie kôli mne " šepol ale ja som vedela tak dobre ako on, že plačeme obaja.
No bola tu ešte jedna vec, ktora ma trápila.
,, musím ti ešte niečo povedať "
,, nech je to hocičo je mi to jedno "
,, len prosím nebuď naštvaný na Jasona, prosím sľúb mi to "
Počula som ako si naštvane vzdychol.
,, prosím ťa Kyle sľúb mi to, nechcem byť zdrojim vaších rozporov "
,, dobre "
,, prisahám, že to bolo len chvíľkove prisahám, že to nič neznamenalo, obaja sme boli strápený a opustený ... " povedala som mu čo sa stalo a bála sa jeho reakcie no ak som ja ochotná zniesť, že ma podviedol aj keď vezmem do úvahy jeho dôvod bol opodstatnený ale všetko sa dá vyriešiť, mohli sme to vyriešiť spoločne. Nastalo ticho a ja som bola napätá akoby som čakala na rozsudok.

Zvedená Temnotou (Dokončené)Where stories live. Discover now