29. Spomienky

4.8K 188 0
                                    

*Layla
,, čo sa stalo ?! " do dverí vtrhla Adelina celá zadychčaná.
,, ehm od rána tu niečo vyvára a šomre vzorce z matematiky, niečo je zle " odpovedala Kate.
Vyhodila som palacinku do vzduchu a položila ju naspäť na sporák. V mysli sa mi stále vynáral obraz Kylea ako sa ku mne skláňa. Potom moje spomienky skočili pri tom, ako sme sa prechádzali záhradami vo Versailles, ako ma pritiahol k sebe a pobozkal. Odrazu mi telefon zapípal. Bola to správa, od Kylea. MMS-ka. Čo mi preboha len on môže poslať ?!
S trasúcimi rukami, nevšímajúc si Adelinu ako na mňa hovorí som odblokovala telefón a klikla na správu. Naskytol sa mi príšerný pohľad. Tá štetka mi poslala fotku z jeho mobilu ako spolu ležia v posteli. Alebo to urobil on sám, v tej chvíli mi to bolo jedno, telefón mi vypadol z dlane a ucítila som zápach zpečenej palacinky. Všetky hlasy okolo mňa sa mi zdali vzdialené na míle ďaleko. Nevnímala som okolitý svet, len som tam tak stála a pozerala na zem na rozbitý displej telefónu.
Nestačí, že mi už tak dosť ublížil ?! Musel zájsť až tak ďaleko ?! Oči sa mi zaplnili slzami. Z tranzu ma vythlo buchnutie dverí, bola to Mia.
,, vzala mu telefón, nebol s ňou. Včera som spala doma a keď prišiel nastal buchot, prišiel celý dobitý a spitý na mol " prehovorila ako prvé, ,, aha ... "
Ukázala mi displej svojho telefónu, na ktorom bola tá istá fotka, ,, vidíš to ? Na fotke je jasne vidno, že je ráno a Kyle včera prišiel domov sám a takom stave, že sa ani nedokázal vyzliect a nieto ešte na niečo zmôcť. Ukradla mu telefón, musela preposlať fotku lebo mi odprisahal, že nikdy pred tým tú fotku nevidel a nieto ešte mal v telefóne. "
,, ako to, že ju máš aj ty ? " vytlačila som zo seba.
,, lebo ju najprv poslala mne, musela sa pomýliť, hneď nato som vbehla Kyleovi do izby a zmlátila ho. Prisahal mi, že s nikým včera neboj a vraj stretol aj teba. Hneď som utekala tu " vydýchla si a založila ruky v bok.
Zosunula som sa na podlahu a vložila tvár do dlaní. Naozaj sa to deje ? Mala som pocit ako keby to všetko bol nejaký zlý sen. Ucítila som na sebe teplné dlane, ktoré ma objímali.
,, v tomto som akosi mimo môžete ma prosím dostať do obrazu ? " ozvala sa nevinne Kate.
,, tej hajzel jej ublížil " povedala Adelina nahnevane.
,, nebudem ho obhajovať ale je to môj brat a videla som ho ako včera dorazil domov Jason vravel, že je to tak ododňa keď ste sa rozišli a ja sa už nemôžem pozerať na to, ako sa obaja trápite "
Utrela som si slzy a potiahla nosom.
,, ehm a tak trochu je tu dole " povedala akoby nič.
,, fajn aspoň mu môžem rozmlátiť hubu ! " zkrikla Adelina a pobrala sa k dverám.
,, počkaj ! Požičaj mi prosím kľúče od tvojho auta " poprosila som Adelinu.
,, načo ti budú ? " zastavila sa vo dverách.
,, prosím " naliehala som.
Podala mi kľúče od Volkswagen chrobáka. Chytila som telefón do rúk a odišla ako prvá. Schody som brala po dvoch ako som utekala k zadným dverám.

* Kyle
,, kurva ! " zaklial som, veď ma až zanieslo dozadu.
,, ty sukin syn ! Ešte sa tu opovážiš ukazovať ?! " vrieskala na mňa Adelina.
,, kde je ? Musím s ňou hovoriť "
,, hohooo tak to určite ! Pokiaľ to sama nebude chcieť ! " ťukla mi bolestivo ukazovákom do hrude.
Už som to nezvládol, musel som s pravdou von. Dva týždne bez nej ma skoro zabili.
,, prečo si asi myslíš že som to urobil ?! Kôli mne skoro zomrela ! Uniesli ju, dvakrát ! Keď sa niečo stalo mne mala si ju vidieť, ten pohľad mám stále pred očami, aká bola bledá a vystrašená. Každu jednu minútu čo bola so mnou sa približovala bližšie k smrti. Mal som sa pozerať ako kôli mne zomrie ?! Radšej umriem ako by sa malo niečo stať jej. Čo to nechápeš ? " vzdychol som si.
,, hej určite, vyšukal si z tej blondíny dušu pre Laylino dobro, určite ! "
A tým akoby do mňa vrazil blesk. Bol som hlupák, keď som si myslel, že mám ešte šancu. Pohľad, ktorým ma počastovala nezabudnem do konca života. Má pravdu, neodpustí mi, nemám právo to od nej žiadať.

* Layla
Zastavila som na opustenej ceste. Vôkol mňa bolo len pole nič viac. Všimla som si, že za mnou zaparkoval čierny Range Rover. Obávala som sa či to nie je Kyle ale z auta vystúpil Jason.
Dych sa mi zasekol v hrdle.
,, si v pohode ? Videl som ťa utekať ... " pristúpil ku mne.
,, nie som v pohode " pokrútila som hlavou.
,, je to idiot s tým s tebou súhlasím " smutne sa usmial a vtiahol ma do svojho objatia.
Možno to znie trocha divne ale uľavilo sa mi, keď ma k sebe tuho pritiahol.
,, pššt, to bude v pohode "
Potrebovala som objatie a on mi ho dal.
,, nemôžem mu odpustiť, ja to nedokážem " slzy mi už zrejme došli lebo som len vzlykala do jeho hrude.
,, ja viem " šepol mi do ucha a pohladil po vlasoch.
,, povedz mu nech ma už nikdy nekontaktuje, nechcem ho vidieť, nech ma nechá žiť môj život a nech mi v čo najbližšej dobe pošle rozvodové papiere " teraz som sa už vzpriamila a pozerala naňho zdola.
Jemne mi utrel slzy z očí a prikývol.

Zvedená Temnotou (Dokončené)Where stories live. Discover now