DUYURU

1.1K 197 145
                                    

Merhaba arkadaşlar.

Son haftalarda 22K olduk. Bunun mutluluğuyla gerçekten herkese çok teşekkür etmek istedim. Okuyan gözlerinize sağlık iyi ki varsınız diyorum.

Bu duyuruyu yapmamdaki amacım gerek hikâye içinde ki yorumlardan gerekse özelden birçok soruların gelmesi. Bazı ortak soruları seçerek burada açıklamak gereği duydum. Bölüm sananlardan özür diliyorum ama çok yakında yeni bölüm geliyor diye de ekliyorum.

-Derin birden nasıl hatırladı?

Doktorun ve Yaman'ın konuşmasına dönersek, dedenin içeri girmeden önceki paragrafa, doktor orada; bir isim görsel bir şey, ufak bir kıvılcım yeterli gelecektir. Uykudan uyanmış hissiyle hiçbir şey olmamış gibi hatırlamadığı hayatına geçiş yapacaktır demişti.

Çok sevdiği Tuna'nın tanıdık ses tonu ve Gülümse abla diye seslenişi doktorun bahsettiği o ufak kıvılcım gerçekleşmiş ve hatırlamasına neden olmuştu.

Sonrasında baş dönmesi yaşamış, Tuna onu tutarak annesinin olduğu odaya kadar getirmişti. Oda da baygın birkaç saat yatmış, hatta gelen hemşire bile hasta yakını zannederek serumu takmıştı. Uygar'a Gülümse'nin hastanede olduğunu haber verende yine Tuna olmuştu.

-Gülümse Yaman'ı hatırlıyor mu?

Çocukluk anılarını hatırlayarak uyanan Gülümse Uygar'ı karşısında görünce hatırladığı Yaman'ı o an acıyla unutmayı seçmişti. Çünkü Yaman'ın hayatında yerinin olamayacağını, az önce hatırladığı yangına bile sebep olan eli silahlı Uygar'ı ve iğrenç bulduğu hayatını film şeridi gibi tekrar yaşarken, o anlar karar vermişti zaten.

-Yaman Gülümse'yi nasıl buldu.

Yaman Derin'in hastaneden çıkışını görmek için hastane kameralarını incelerken, Uygar'ın gönderdiği iki adamda kendilerinin işinin daha önemli olduğunu söylemiş aldıkları olumsuz yanıt karşısında da silah göstermişlerdi.

Aralarında oluşacak daha büyük gerginliğe zafer el atarak, sizin patronunuz kim onunla konuşacağım diyerek adamlardan bilgi almış henüz hastaneden çıkmadan Uygar'ı bulmuştu. Uygar'la konuşmuş kayıp bir kız var çok önemli sizinkine sonrada bakılabilir demişti. Uygar tamam demiş hatta yardımcı olabileceğini söyleyerek telefon numarasını bile vermişti.

Sonra Yaman ve Zafer kameraları incelerken Zafer gördüğü görüntüyü başa sararak tekrar baktı. Az önce konuştuğu adamdı bu. Görüntüde Derin bu adamla gidiyordu ve adamın adını telefon numarasını bile almıştı hemen Yaman'a anlattı. Ufak bir araştırma sonucu hemen o kulübe gelmişler içeri girmeden Gülümse'nin afişleriyle karşılaşmışlardı.

Derin'in bu gece burada olamayacağını düşünseler de kapıdaki korumalardan yine de bilgi almışlardı. Geri dönmüş durum değerlendirmesi için baş başa vermişlerdi.

Yaman ve Zafer'e göre Derin onları unutmuş olabilirdi mümkündü doktor böyle bir olasılık var demişti. Adı Uygar olan, Derin'in elini tutan lanet adam da kocası olabilirdi bu da mümkün müydü?

Amaların acabaların havada uçuştuğu tahminler yorumlar bitmiş, birbirlerine salladıkları kafalarıyla kesinlikle diyerek fikir birliğine varmışlardı. Onlara göre,

Birincisi; hastaneden giderken Derin'in etrafı neden korumalarla çevrilmişti.

İkincisi; lanet adamın elini tutuyor olması, kocası olduğunu göstermezdi.

Üçüncüsü; Derin onları hatırlamıyor olsa da yardıma ihtiyacı olabilirdi. Yaman'ın kendini tekrar hatırlatma konusunda şüphesi yoktu zaten.

Dördüncüsü; Hatırlayıp hatırlamadığını Derin'in vereceği tepkiden anlaşılacak o zamana kadar onu tanıdıklarını belli etmeden ortam incelenecekti.

Beşincisi; O halde bu adamların etraflarında korumalar falan varsa sıkıntıda var demekti. Onların korumalarından, bunların korumaları iki kat fazla olmalıydı.

Umuyorum ki bu sorularınıza cevap verebilmişimdir. Herkese çok teşekkür ederim.

\

DERİNWhere stories live. Discover now