Furcsa telefon

17.9K 615 1
                                    

1.Fejezet


Nyár van és szörnyen meleg. Los Angeles utcái tömve vannak emberekkel, főleg turistákkal. Ilyenkor az utak nehezen járhatóak. Bár itt mikor nem? Mindig mindenki csak rohan munkába, iskolába vagy a dolgára és olyankor fennakadások keletkeznek. Akkor én is siettem valahova. A megbeszélt találkozóra  a barátnőimhez. Short és egy lenge fehér ing volt rajtam a meleg miatt, plusz természetesen egy napszemüveg, hogy megóvjam magam a káros sugaraktól, amik a szememet érhetik. Táska húzta a hátam, amibe a strandolós holmim tettem. Úgy döntöttünk, hogy ilyen melegbe nem lehet kibírni a lakásokban és inkább lemegyünk a strandra.
   Az emberek tömegeit kerülgettem a célomig, mígnem megérkeztem egy tömbházhoz. Az ajtóhoz mentem és a kaputelefonon megkerestem a barátnőm családnevét; Scott. Megtalálva hosszan megnyomtam cserébe az ütemezett búgással jelzi, hogy "kicsöng". Hallottam ahogy felveszik a túl oldalon.
-Igen?-szólalt meg barátnőm.
-Mintha nem is várnál.
-Emy!-visítja.-Engedlek.-és az ajtó kitárul. Beléptem rajta és felsiettem a lépcsőkön. Bár van lift, de csak a második emeletig kell mennem.
   Felérve és a folyosón jobbra fordulva az ajtóhoz léptem.... Bekopogtam, majd bentről hangos nevetés hallatszott. "Biztosan itt vannak már a többiek." Gondoltam magamba. Barátnőm trappolva és kissé kipirulva nyitott nekem utat.
-Szia szépség.-borult karjaimba.
-Szia Amy.-viszonsztam hatalmas mosollyal arcomon.
-Gyere be. A többiek már itt vannak.-invitált be én pedig beléptem a tágas lakásba. Megláttam, hogy a lányok a nappaliban foglaltak helyet, míg rám vártak.
-Sziasztok.-köszöntem hangosan.
-Hali.-jött sorba az üdvözlés.-Akkor indulhatunk?-cserébe a kiabálás volt a válasz.
-Persze!

Amy autójába ültünk be, hogy lejussunk a partra. A zene hangosan szólt és mi énekltünk, mint a gyerekek. Kristine, Amy mellett ült az anyósülésen. Én középen hátul, közrefogva a másik két lánnyal; Scarlettal és Saraval. A nap még csak most kezdett delelni. A forróság lassan elviselhetetlenné vált. Sürgősen kellett egy felfrissülés.
   Megérkezve a partra először leparkoltunk, majd kerestünk egy árnyékos helyet, több kevesebb sikerrel. Cuccainkat felkaptuk és a megfelelő hely keresésére indulunk. Egy pálma alatt találunk pár szabad nyugágyat. Azonnal birtokba vettük őket és a lepakolást követően a lányok ledobták ruhájukat, hogy csak apró fürdőruha legyen rajtuk. Én kissé szégyellősen láttam ennek neki. Sose szerettem ha az emberek egy falatnyi ruhadarabban láttak. Végül én is ledobtam az ingem és ráfeküdtem az ágyra, amire természetesen a törülközőm tettem előtte.
   Egy koktélt szürcsölgetve feküdtem továbbra is napozóágyon. A lányok valami pasikra találtak akikkel a tengerben szórakoznak. Elvégre szinglik. A hangszórókból, amiket a part egy szakaszán helyeztek el, régi és mai slágerek szóltak. A legtöbbet dúdolgattam és közben a nevető társaságokat figyeltem. Vannak itt fiatalok, idősek, családok, gyerekek és kutyák is. Ma van az év legmelegebb napja, aki tehette a strandokra menekült a hőség elől. Labdáznak, fürödnek vagy éppen esznek. A gyerekek várat építenek, fogócskáznak.
   Bambulásom és gondolataimból a telefonom csörgése húzott vissza. Kapkodva nyúltam a mobilomhoz. A napszemüveget fejem tetejére toltam, hogy láthassam a kijelzőt. Anya. Látom meg a bejövő hívás "tulajdonosát". Elhúzva a kis zöld ikont beleszólok.
-Szia anya!-köszönök mosolyogva. Mindig jó kapcsolatom volt a szüleimmel. Sosem volt komolyabb gond velem és mindig én voltam a jó kislány.
-Szeretném ha holnap hazajönnél. Régi ismerősekkel vacsorázunk majd együtt. Apáddal szeretnének ha ott lennél.-darálta le egy szuszra. Semmi köszönés csak bele a közepébe. Nem volt ezelőtt sosem ilyen.
-Öhm...rendben? Hányra legyek otthon?-kérdeztem értetlenül és szinte azonnal kattogni kezdtem. Mi lehet a baj?
-Fél hatra kérlek.
-Okés, szia anya.
-Szia kicsim.-köszönt el és azonnal bontotta a vonalat. "Ez fura volt." Mondtam, de nem törődtem vele sokat inkább élveztem a pillanatot.
   Elfogyasztottam a megvett koktélt és erőt vettem magamon, levettem a még rajtam lévő shortot és a vízbe merészkedtem. Kellemesen hűtötte a testem. A lányok meglátva, kiabálni kezdtek nekem és rohanni felém. Hirtelen csapódtak nekem és ezzel mind a vízbe estünk. Senki nem sérült meg, cserébe hangos nevetéssel és vizesen jöttünk a felszínre. A fiúk közben odajöttek és sorba bemutatkoztak.
   Késő délutánig lent voltunk a parton. Este a kimerültségtől estem be az ágyba egy alapos zuhany után. Hosszú nap volt még a semmit tevésnek is. Holnap csak vasárnap lesz és vacsora a szüleimmel. Bevallom semmi kedvem hozzá. Valami volt anyám hangjába amit nem tudtam hova tenni. Kíváncsi vagyok erre a "régi" ismerősökre is. E gondolatok között merültem álomba ahol semmi gond nem akadt.

Házasság kényszerbőlWhere stories live. Discover now