Bilgiler I

275 9 26
                                    

Ufak bir bilgi duyurusu yapmaya karar verdim çünkü ileride kafanız karışabilir. Bol karakter bulunduğundan ve seri hakkında bilgi vermem gerektiğinden bu serilere başladım ama gördüğünüz gibi, o kadar çok ırk var ki biraz gerginim. Kurgunun karışıklığı insanı çıldırtacak derecede...

Şimdi, burada işlenecek korunlardan biri boyut konusu. Aslında boyutlar arası geçişlerin sağlandığı bir gezegenle ilgili de denebilir. Burası Sihirli Dünya. Bizim bilgeler de Sihirli Dünya, Sihirli Dünya olmadan önce Seçilmişler'i yaratmak için bir büyü kullanıyor. İşte bu büyüyü kullanan bilgeler 1. Boyut, yani Sihirli Dünya ve bizim asıl kurgumuzdaki karakterlerin yaşadığı Dünya'nın içinde yer aldığı boyut. Burada pek çok boyut var ve her boyutun kendisine ait bir düzeni var. Bu bilgiyi veriyorum ki, ileride aklınız karışmasın. Bizim bilgeler, yani Seçilmişler'i yaratan bilgeler de on tane.

Çok karışık anlatmışım, biraz düzelteceğim. Evren bir bütündür, boyutlar da içinde bulunan galaksiler gibidir ama her boyutu büyük bir Evren gibi düşünebilirsiniz. Yani kendi içlerinde bir galaksiden daha büyükler, geniş uzaylara ve birçok gezegene sahipler. Boyutlar, paralel boyutlar gibi değildir. Aynı kişilerin farklı yaşamlarını ele almazlar, her boyut kendisine ait yaşamları bulundurur. Her boyutta yaşam farklıdır, yaşam standartları da öyle. Paralel boyutlar Evren üzerinde tabudur, yasaktır çünkü çoğu kişi zaten hayatından memnun yaşar ya da memnun kalamayacak kadar kısa bir hayat sürer. Yani paralel boyutlara ihtiyaç duymazlar. Boyutları da galaksiler gibi düşünebilirsiniz ama dediğim gibi, her boyut birden fazla galaksi büyüklüğünde. Birbirlerinden uzaklıklarını Dünya'ya göre değil de, bir ışınlanma büyüsünün onları ne kadar hızlı ulaştırabildiğiyle ölçerler. Kayıtlara göre on binden fazla boyut vardır. Ayrıca toplamda kaç boyut olduğunun net sayısının alınamamasının en büyük sebeplerinden birisi bilgelerin ilk 3999 boyut için söz hakkına sahip olması, yani diğer boyutlar hakkında çok az şey biliniyor. Diğer boyutların yönetim sistemlerini ileriki bölümlerde açıklarım belki ama şimdilik böyle kalsın.

1. Boyut, kurgunun asıl odak noktası ama onlar ne en güçlü boyut, ne de en tehlikeli boyut. En Güçlü Boyutlar listesinde dördüncü, En Tehlikeli Boyutlar listesinde de dördüncü sırada yer alıyor. Genelde listelerle anılan bir boyut, yani Seçkinler Listesi ya da Saygınlar Listesi gibi ama bu listelerde güçlü olup adı geçmeyen kişiler de bulunuyor.

Şimdi gelelim Seçilmişler'i yaratan bilgelere... Onlar on kişiler ve kısaca sıralarsak:

Azura Kefsa

Fisar Depa
Escor Sahre
Serena Eraplayn
Mileya Aselda
Eregios Samtan
Mela Hispe
Garzen Tizap
Jeal Nosus
Hera Miyum

Gel gelelim, bunlar kim?

Azura Kefsa - Bilge, Kefsa ailesinin gelecek nesil bilgelerinin varisi, kendisi peri büyüleri konusunda usta, Periler Diyarı diye de anılan gezegende eğitim almış biri. Lider Bilge Paso ve Lider Bilge Asistanı olan kadından açıkça nedret eder. Çoğu şeyi alaya alır ama dikkate de alır. Bilgelerin arasında sevimli bir cadı olarak da anılmaktadır fakat cadı büyülerine dair ilgisi de, bilgisi de sıfırdır. Nesillerdir bilge olan bir aileden gelmesine rağmen kardeşlerinden daha zeki olmasıyla övünmez, ona göre bir bilge olmak sorumluluk almaktan başka bir şey değildir. Sorumsuz bir yapıya sahiptir.

Fisar Depa - Depa ailesinin ikinci bilgesidir, ağabeyine rağmen bilge olabilmek için okuluna gitmiş ve bilgelik unvanını kazanmıştır. Lider Bilge Paso'ya göre yeteneği hiç yoktur fakat Fisar kendisini yakın dövüş konusunda sıkı eğitmiştir. Kendisi en çok takındığı karamsar tavırlarla bilinir ancak umut söz konusuysa, umutsuzluğa ihtiyaç olduğu düşüncesindedir. Vekam özel yeteneği Ters Etki konusunda oldukça ciddidir. Fisar, yakın dövüşün yanı sıra toprak tarzı büyüsünü geliştirmek amacıyla Doğa Koruyucuları'na başvurmuş ve onlardan birisi olmaya hak kazanmıştır. Büyü gücü konusunda diğer bilgelerle yarışabilir bir bilgisi vardır.

SeçilmişlerHikayelerin yaşadığı yer. Şimdi keşfedin