Bilgiler II

138 6 48
                                    

Yeni yayınlanan bölümle birlikte kurguya dâhil olacak birkaç karakterden dolayı artık vakti geldi diyerek Bilgiler kısmına devam edeceğim. Şimdi, kurguda geçen listeler olayı ve Saf Güçlere değinmek için iki ayrı bilgi bölümü yapacağım için burası sadece listelerden oluşacak. Bir ara da şu büyü konularına değinmeliyim, yani sanırım onu da Saf Güçler kısmına koyacağım.

Gelelim listeler konusuna...

Evren dediğimiz geniş yerin boyutlara ayrıldığını, bu boyutların da kaç tane olduğu konusuna hiç değinmediğimi biliyorum. Sekiz bini geçik olduğunu, hatta kurguda geçecek bazı kitaplarda bu sayının on bine ulaştığını söylemeliyim. İşte listeler büyü gücü yüksek olan kişileri sıralamak, onların adlarını duyurmak için kullanılan bir yöntem. En başta boyutların kendi içlerindeki listeleri bulunuyor, bu listeler için başvuru yapılıyor ve gücün sayısal değeri ölçülüp başvuran kişiye listede yer veriliyor. Eğer listede yükselmek istiyorsanız ya üstünüzdeki kişilere meydan okuyorsunuz, ya da büyü gücünüzü arttırıp gelişme göstererek yükseliyorsunuz. Bunlar bir kenara... Evren Listesi, Saygınlar Listesi gibi özel listeler var.

Evren Listesi yakın, uzak fark etmeden her türlü gücün değerlendirildiği bir liste. Peri, canavar, ırk, Gizemli Irk, Suikastçı, Irk Katliamcısı fark etmeksizin herkesin katılabildiği bir liste ve listenin başında Rory Mercury adında bir Gizemli Irk bulunuyor. Onun Altın Gizemli Irk olduğunu zaten söylemiştim, sanırım bir gün bunları da açıklayacağım ama şimdilik es geçtiğim bir durum.

Saygınlar Listesi, Evren Listesi'nden farklı olarak kim olduğunuzu önemser ve ona o kadar kolay giremezsiniz. Gücünüzün normal düzeylerden yüksek olması elbette şarttır ama Saygınlar Listesi'ne girebilmek için saygı duyulan birisi olmanız daha önemlidir. Örneğin durdurulamayan, sürekli boyutları yok eden birisini engeller, boyutların yok edilmesine engel olur ya da o boyutlarda yaşayanları kurtarırsanız bu listeye girebilirsiniz. Saygı duyulmayan, Irk Katliamcıları gibi korumak yerine yok eden kişilerin asla giremeyeceği bir listedir.

Bir de Saygınlar Listesi'nin üstünde, başka bir liste daha vardır. İşte kurgu ilerledikçe bahsedilecek bir düğüm daha... Seçkinler Listesi... Bu listeye nasıl girildiği tamamen muamma, o yüzden bilgiler bölümündeyiz diye kısaca açıklayayım. Listeye girmenin kuralları bilinmese de atılmak mümkün. Kötü bir şey yaparsanız liste dışı edilirsiniz. Girmek kadar orada kalmanın da zor olduğu bir liste olduğundan genelde Saygınlar Listesi'ne kıyasla daha üstün görülür ama iki listede de güçlü kişiler yer almaktadır.

Evet, şimdi listelerin sıralamalarına geçelim. Evren Listesi konusuna eğer o listedekiler kurguda geçerse değineceğim, bu yüzden şimdilik Rory Mercury ile yetinmeye çalışalım.

Saygınlar Listesi

1. Shiro Mendes.
2. Laron Santos.
3. Eris Santos.
4. Üşengeç.
5. Karla.
6. Zardel Koril.
7. Urin.
8. Sora Darken.
9. Mirla Cross.
10. Lunaris Timple.
12. Abebil.
13. Bebebil.
14. Cebebil.
16. Debebil.
17. Ebebil.
29. Haro James.
32. Zero.
33. Herelia.

Son ikisi spoiler sayılır, haberiniz olsun. Zero ve Herelia 12. Bölüm ve diğerlerinde olur mu bilmiyorum bile. Sırada Seçkinler var...

Seçkinler Listesi

1. Queenzel - Naxus Nosus.
2. Esmeralda.
3. Cobra.

Diğerleri fazla SPOILER olduğundan geçiyorum. Gerçi Esmeralda da spoiler sayılır ama... Neyse...

Sırada bu bilgiler bölümünün asıl zor kısmına geçiyoruz. Rahibelere! Cadı'nın yanında yer alan kişilere!

SeçilmişlerWhere stories live. Discover now