bölüm otuz iki

1.9K 140 36
                                    

(...)

"Programımıza hoşgeldiniz! Aslında burada ilk kez Youtuber'ları ağırlıyoruz ve Youtuber'lığın zor olup olmadığını merak ediyoruz. Bu nasıl bir iş, ya da ülkemizde meslek olarak yapılabilir mi?"

 Yoongi bana baktı ve mırıldandı. "Konuşmak ister misin?" Başımı sallayıp konuşmaya başladı. "Merhaba, biz de burada olmaktan son derece mutluyuz ve heyecanlıyız da. Youtuber olmaksa şöyle, yani zor mu kolay mı derseniz konudan konuya değişiyor. Mesela ben vlog tarzında yani günlük yaşantımı, oynadığım oyunları, düşüncelerimi paylaşıyorum, işimi insanları eğlendirmek için yapıyorum. Videoları çekmek için değişik içerikler üretmem gerekiyor ve sonrasında videoyu düzenlemek gerekiyor. Bunların hepsini kısa süreye sıkıştırmak zorundayım, o yüzden günümün çoğunluğu bilgisayar başında geçiyor. Ancak Instagram'a gelen canlı yayın özelliği ile anlık olarak durumumu paylaşabiliyor ya da izleyicilerimle daha aktif iletişim halinde olabiliyorum. Bu özelliği şimdilik daha sık kullanıyorum ve daha verimli olduğunu düşünüyorum."

"Peki Youtube'ı iş olarak yapabilir mi, diğerleri?"

 Yoongi'ye döndüm o da vermek istediğim mesajı anlamış ve konuşmaya başlamıştı. "Meslek olarak Youtuber olmak ülkemizde meslek olarak yapılamaz bence. Yani YeonSu gibi YouTuber'lar için başka bir mesleği olmadan bunu yapmak iyi değil. Çünkü içerik bulamadığı an çöküşe geçebilir, kazandığı paranın devamı gelmeyecektir. Ya da bir ay yüksek, diğer ay düşük olacak şekilde dengesiz olarak para kazanır. Biliyorsunuz YouTube'da beğenme ve beğenmeme butonları bunları etkiliyor."

 İki kadın sunucu konuyu değiştirdiler. "Pekala ikiniz nasıl tanıştınız?"

"Ben bir gün bir aralar çok meşhur olan bir içeriği yapıp şarkı söylemiştim."

"Pekala bahsettiğiniz içerik bu mu?" Kenardaki büyük ekranda yorumlarla şarkı videosu belirdiğinde ağzım açık ekrana baktım. UTANDIM UTANDIM UTANDIM UTANDIM.

 Sesli kahkaha attım ve gülümsedim. "Sonrasında ne oldu? Seni de böldüm çok özür dilerim." 

"Yok hiç sorun değil. Sonrasında ikimizin ortak arkadaşı, yine bi,r Youtuber olan Jimin benimle düet yapmak istediğini söyledi. Ama ben yapımcımızın SUGA olacağını unutup gitmiştim. Yani o zamanlar SUGA hiç haz aldığım birisi değildi. Sadece müziklerini seviyordum..."

"Yani gerçekten önce nefret edip sonra mı sevdin?" Yanındakine dönüp konuşmaya devam etti. "Vay, ben bunu laftan ibaret sanıyordum."

"Aslında ben onu seviyordum ama o bilmiyordu." Yoongi öyle dediğinde onu yalanladım. "Onun videosuna yorum yazmıştım ve bana Instagram'dan mesaj atmıştı."

"Duruyorsa gösterebilir misin?" dediğinde elimi cebime attım. "Tabii." Yoongi 32 diş gülümserken kadın ona soru soruyordu. "Gerçekten onu seviyor muydun?"

"Videolarını izliyordum önceden. O zamanlar ilgimi çekmeye başlamıştı. Jimin gerçekten çok yardımcı oldu." 

 Telefondan o konuşmayı açıp kameraya gösterdim. "İşte burada." İşaret parmağımla attığı mesajı gösterdim. "Gerçekten çok kaba bir mesajdı, o gün ondan nefret etmeye başlamıştım." 

"Bakayım ne yazıyor?" Sunucuya ekranı çevirdim ve mesajı gösterdim. "Videoma yorum atmayı kes. Videomun senin yorumlarına ihtiyacı yok, mu? Gerçekten çok kaba bir mesaj... Ama iyi gizlemiş sevdiğini." dedi ve sesli kahkaha attı kadın. 

"Siz SUGA-sshi, YouTuber olarak ne yapıyorsunuz?" 

"Ben kendi müziğimi yapıyorum, rap yapıyorum ve bunu YouTube'da paylaşıyorum. Bazı aletlerin, müzik padlerinin nasıl kullanılacağını öğreten ya da ipuçları veren videolar paylaşıyorum. Bazen canlı yayınlar açıyorum ya da bazı ünlülerle birlikte düet yapıyoruz. Kendi hazır ritimlerimi bazı ünlülerin aldığı da oluyor. Yani parayı sadece YouTube'dan kazanmıyorum. Mesela kanalım kapansa bile işime devam edebilirim." dediğinde sunucular başlarını salladı.

"SUGA-sshi, hayranlarınız gerçekten fazla gözüküyor. Sizin buraya katılacağınız haberini Twitter üzerinden paylaştığımızda aniden bize size sormamız istenilen pek çok soru geldi." Kadın elini kulağındaki kulaklığa götürdü. "Ayrıca tam şu an programımız reyting rekoru kırdı. Sizin sayenize." 

 Hafiften eğilerek teşekkür ettik ve sunucu kadınlar soruları okumaya başladı.

"İlk sorumuz, yayınlayacağınız yeni videonun içeriği ne olacak? Bu soru ikinize de soruluyor." Yoongi'ye baktım. "Söylüyorum o zaman." dedi Yoongi. Başımı salladım. Paylaşacağımız bu videoyu henüz kimseye söylememiştik, Jimin'in dahi haberi yoktu.

"İkimiz birlikte yeni bir şarkı yazdık, onu yayımlayacağız."

"İkinci sorumuz, kaçırılma olaylarından sonra iyi misiniz? Geleceğe dair endişeniz var mı?" Sunucu öksürdü ve yanındaki sunucu konuşmaya devam etti. "İkinizin kaçırıldığı ve YeonSu'nun yaralandığı haberleri vardı. Doğruluğunu da konuşmak isteriz."

"Ben kaçırılmıştım, uzun bir süreydi. Farklı bir ülkeye kaçırılmıştım ve kontrol altında tutuluyordum. Bunu yapan Anti topluluğuydu. Yani böyle bir şey, çok ağırdı. Basit bir anitlik gibi değildi. Bir gün YeonSu ve TaeHyung, ikimizin arkadaşı evdelerken birileri ona mesaj atmış. Onlar da ben sanıp gitmişler. Sonra o ikisi kaçırıldı ama kaçmanın yolunu buldular. Yani aslında kandırıldılar. YeonSu'ya ağır bir ilaç enjekte edildi. İlaç da değil, zehir gibi bir şey. Bir süre komaya girdi gibi oldu, vücudu günden güne zarar görüyordu ama doktorlar sağolsun, iyileştirdiler. Bende neredeyse hiç hasar yoktu, TaeHyung'ta bir kaç sargıyla kurtuldu. Şimdi hepimiz iyiyiz. Geleceğe dair bir endişemiz yok."

"Sonuncu sorumuz da, YouTuber olmasan ne yapardın. Bu soru SUGA'ya sorulmuş."

"Kesinlikle müzik yapmaya devam ederdim."

"Bugün bizim programımıza konuk olduğunuz için çok teşekkür ederiz. Umarım daha ilerisinde görüşürüz."

"Biz teşekkür ederiz." dedik bir ağızdan. Sonra kameralar kapandı ve biz de arkaya geçtik. "Tüm hayatımı ortaya dökmüş gibi hissediyorum."

"Benden çok konuştun." dedi Yoongi. "Affola, heyecan yapıp kendimi kaptırdım sanırım." 

(...)

yeniden merhabalarrrrr

youtube'a da bölüm attım bugün, şanslısınız, kaldı geriye FAINTED.

uzun uzun yazmayacağım buraya, saat çok geç oldu

iyi bir tatil geçirin

sizleri sarangggggghae <3

-hyhyhye'niz


(fazla şirin)

Oops! Bu görüntü içerik kurallarımıza uymuyor. Yayımlamaya devam etmek için görüntüyü kaldırmayı ya da başka bir görüntü yüklemeyi deneyin.

(fazla şirin)

youtube || min yoongiHikayelerin yaşadığı yer. Şimdi keşfedin