9. rész - Itt a tél...

3.2K 225 27
                                    

Eijiro szemszöge:

- AZT MONDTÁK HOGY NEM LESZ BAJA!

Aizawának komoly szemfájdalmat okozott megtartani a rendelő épségét, mivel Bakugo folyamatosan tajtékzott azóta, hogy Midoriya állapota stabillá vált.

Miután a fiú összeesett, Recovery Girl elsősegélyt nyújtott neki, majd Uraraka segítségével az öregasszony rendelőjébe vitték. Már nem vérzett, nem volt lázálomban, de mást se nagyon csinált.

- Igen, Shota bűbája nem is okozott neki semmilyen károsodást. Ez a varázsereje volt, ami ha jól számoltunk, kicsivel több, mint tizenhét éve volt elzárva benne - magyarázta a fel-alá járkáló Yamada. - Egy ekkora energia folyamatosan gyűlik fel az idő haladtával. Ezért veszélyesek a mágiaelzáró bűbájok az erősebb mágusoknál.

- Ha reálisan nézzük a dolgot, csoda, hogy nem halt bele ebbe a "kitörésbe" - morogta idegesen Aizawa. - Ha az ereje szabad lett volna, akkor egyszerűen le tudta volna vezetni az átlagos napi tevékenységével. Amikor fizikai megterhelés éri, egy mágus szervezete többszörös adagban veszi fel a környezetéből a mágiát, amivel a saját állóképességét segíti elő. Természetesen ennek van határa. Nem fogsz villámgyorsan futni azért, mert felveszel a környezetedből valamennyi plusz mágiát, kivéve, ha erre specializálódtál.

- Viszont az érzelmi traumák teljesen mások - folytatta a magyarázatot Recovery Girl. - Ekkor nem az izmok, hanem a szív és az agy kér segítséget, ami sokkal nagyobb mágikus energiát igényel. Ez az energia általában könnyen túlteng, amit a szervezet "önvédelmi kitörésként" használ fel. Ez lehet bármilyen, varázserőtől függ. Hizashi például a hangszálai nélkül generálna akkora hangot, hogy a közelben lévők dobhártyája abban a minutumban beszakadna.

- Na és? - kérdezte Bakugo, aki nem volt hajlandó Midoriya ágya mellől tágítani, és folyamatosan a fiú kezét szorongatta. - Mi köze ennek Deku mágiájához?

- Azt meséltétek, hogy a nevelőszülei folyamatosan verték őt - mondta Yamada, és abbahagyta a járkálást, hogy teljesen Bakugo válaszára figyelhessen.

- Igen - bólintott a szőke.

- Nos, mivel ezek eléggé nagy érzelmi traumának számítanak, érthető, hogy miért viselkedett így a mágiája. Túl sok gyűlt fel a szervezetében, s egyszerre szabadult ki az egész - mutatott rá a férfi. - Mivel az anyja bűbája folyamatosan gyengült, és életveszélybe került a palotában Todoroki által, sikeresen volt egy kitörése, aminek köszönhető az, hogy most nem szakadt szó szerint darabjaira. Ha akkor nem adja ki azt, amit ki tudott adni a bűbáj gyengeségét kijátszva, valószínűleg meghalt volna, amint Shota feloldja az elzárást, vagy tíz vagy tizenöt év múlva magától meg nem szűnik.

- Tehát ha bármi hibádzik ezen események közt, akkor Midoriya meghalt volna? - kérdezte elszörnyedve Eijiro.

- Pontosan - bólintott Yamada. - Nem kenyerem a trágár beszéd, de azt kell mondjam, kurva nagy szerencséje volt Izukunak, hogy így történtek a dolgok.

Bakugo aggódva kérdezte:

- És más nem veszélyezteti már? Nincs más probléma?

- Mikor megvizsgáltam, ezen kívül nem találtam semmit. Más egészségügyi kockázat nem fenyegeti - mondta Recovery Girl, de Eijiro észrevette, hogy egy sokatmondó pillantást vált a két férfival.

- Akkor jó - Bakugo megkönnyebbülten sóhajtott egyet. - Hallod Deku? Már nem lesz semmi bajod, ha ez rajtam múlik. Kibaszottul fel kéne ébredned...

- Hogy van Izu-chan? - kérdezte aggódva Satsuki, aki Samidare ingébe kapaszkodott kis kezével.

- Fel fog ébredni, ugye? - nézett várakozóan Eijirora Hanta.

Egy új élet felé - Bakudeku [BEFEJEZETT]Where stories live. Discover now