10. rész - ... téllel együtt a hó...

3.9K 223 20
                                    

Az aznap esti hóesés másnap délelőttre valóságos viharrá változott. Koji és Mezo alig bírtak eljutni az istállókig, Izukunak pedig teljes mértékben le kellett mondania arról, hogy kijut a rendelőjébe, ugyanis alaposan megfázott.

Reggelinél mindenki ujjongva köszöntötte, viszont öt perccel azután, hogy leült az asztalhoz, akkorát tüsszentett, hogy a lendülettől belefejelt a zabkásájába.

- Deku! Mi a fa... - Katsuki elkapta Aizawa szúrós tekintetét, és látta, ahogy Tsuyu és Iida villámgyorsan Samidare és Satsuki füleire teszik a kezeiket. Nagyot sóhajtott. - Mi bajod van?

- Semmi, Kacchan, csak tüsszentettem egy nagyobbat - nevetgélt kínosan Izuku, és elkapta az Ochako által felé reptetett szalvétát, de az végül zsebkendőként végezte.

- Látod, ez az eredménye annak, hogy kivitted mezítláb tegnap! - szidta meg Momo Katsukit. - Nézz rá, mekkora náthát kapott!

- Hagyjál már élni! Az előbb bezzeg még hálálkodtál, hogy micsoda hőstett volt részemről, hogy rájöttem, hogy csak kint tud majd csak magához térni!

- Igen, ez mind szép és jó, Katsuki, de most a hátrányokkal is számolnunk kell. Szerencsére a sensei meg tudja gyógyítani valamennyire - intett Recovery Girl felé Denki.

- Gyere ide, Izuku - intett a fiúnak az idős hölgy. A zöld hajú átballagott az asztal másik felére, hogy Recovery Girl a sálát félretolva a homlokára nyomjon egy öregasszonyos puszit.

- Tessék, lehet, hogy még fázni fogsz egy kicsit, de a tüsszögést és az orrfolyást megszüntettük.

- Köszönöm, sensei! - hajolt meg Izuku.


Reggeli után mindenki rohant a dolgára, és jobb híján Izuku most kénytelen volt Recovery Girl rendelőjében tevékenykedni. 

Az idős nő üvegszámra gyártotta a különféle megfázásra és egyéb téli betegségekre a gyógyszereit.

- Minek kell ezekből ennyi? - kérdezte Izuku a kakukkfű morzsolása közben.

- Tudod, mióta Todoroki került a trónra, a háborúba öli az emberek adóját. Ezáltal kereskedelem jóval visszaesett, és gyógyszerből valamint orvosból is kevesebb lett - mesélte szomorkásan a nő. - Tavaly kezdtem ebbe bele, mivel két évvel ezelőtt egy híján harminc kisgyermeket vitt el a tüdőgyulladás, és akkor még csak Labrazról beszélünk. Csoda hogy nem tört még ki valamilyen járvány ebben az országban.

Izuku megrendülve hallgatta a nőt.

- Miért van hatalmon az az ember? - kérdezte dühösen.

Csak egyszer látta Todorokit, de az is majdnem az életébe került. A felesége egy megtört nő, a fia pedig egy komor, érzéketlenné vált jégszobornak tűnt.

- Mert kitűnő politikai érzékkel rendelkezik, a családja pedig mindig is a trón képviselője és másodlagos ura volt. Ezen kívül rettenetesen erős rendszert épített ki az udvaron belül, szinte azonnal lefokozva azokat a nemeseket, akik fenyegetést jelentettek számára. Hizashi például a királyi tanács tiszteletbeli tagja volt, és volt egy háza a palota mellett is, de ezt szinte rögtön elvették tőle, amint Todoroki a fejére tette a koronát.

Csendben dolgoztak tovább. Ha Todoroki nem lenne, akkor ez az ország boldogabb lenne. Izuku gondolatban felidézte a herceg és a királyné arcát, amikor látta őket. Biztos, hogy nem szabad akaratukból ülnek a trón birtokosa mellett.

Hirtelen kinyílt az ajtó, és a két kisebb Asui lépett be rajta.

- Sensei! - kiáltotta Samidare. - Akkor kaphatunk csillagánizst?

Egy új élet felé - Bakudeku [BEFEJEZETT]Where stories live. Discover now