12. rész -...azután meg a vihar.

3.4K 207 43
                                    

A feszültség tapintható volt. Aizawa, Yuga, Izuku, Yamada és Katsuki együtt lépték át a vár kapuját. Végighaladtak a trónterem felé vezető folyosókon, s nem kerülte el a figyelmüket a gyanúsan sok katona, akik gúnyos tekintettel mérték végig őket. Recovery Girl nem jött velük, ő már az elfek erdeiben volt azokkal, akiknek nem tudták volna hasznát venni az akcióban.

Eijiro még a délelőtt folyamán elvitt mindenkit és kiürítették a kúriát. Minden olyan dolgot magukkal vittek, amit nem akartak, hogy a királyi udvar kezére kerüljön.

Mikor beléptek a trónterembe, csak Todorokit találták ott. Ez volt az első jel. Rei vagy Shoto csak akkor tartózkodott volna a teremben, ha valami probléma adódott volna.

Izuku nagyot nyelt, mikor Todoroki dühösen felmordult Yamada és Katsuki látványára. Az ő jelenlétükre nem számított. A sensei hátravetette lófarokba kötött hosszú haját, előlépett, s meghajolt.

- Felség, a barátom és két tanítványom jelentette nekem, hogy látni kívánja őket az idősebb gyógyítónkkal együtt. Ezennel sajnálattal közlöm, de Shuzenji Chiyo nem tudott eljönni egy hirtelen fellépő betegség miatt.

Todorokinak mintha a kék szeme is lángolt volna.

- És te meg a másik fiú minek jöttetek el? - kérdezte dörgő hangon.

- Mivel a Yamada ház embereit szólította magához, én is eljöttem, mint a birtok legmagasabb rangú képviselője - egyenesedett ki Yamada. - Csak nem zavaró az, hogy a tanítványaimat támogatva magam is eljöttem?

Todoroki hangtalanul kifújta a levegőjét, a nyakán kidagadtak az erek. Mérhetetlenül felbőszítette az, hogy a dolgok nem az elképzelései szerint haladnak. Mikor Izuku körbenézett, több katonát látott a falaknál, akik az árnyékba húzódva várták a parancsot.

- És ő mit keres itt? - mutatott Todoroki Katsukira. - Tudtommal ő sem szerepel a meghívottjaim között.

- Ahova Deku megy, oda én is megyek - jelentette ki lazán Katsuki, és a kezét Izuku vállára tette. - Nem választhatnak szét minket.

- Térjünk is a tárgyra - terelte vissza a témát Yamada. - Miért hívatott minket?

Aizawa, aki Yuga mellett állt, elővette a zsebéből Recovery Girl kenőcsét, amit Izuku tovább tökéletesített, s a szemhéjára kente. A krém azonnal felszívódott, s a férfi innentől kezdve képes volt akár percekig pislogás nélkül fókuszálni, mivel a gyógyszer folyamatos nedvességgel látta el a szemét.

- Midoriya Izukut, Aoyama Yugát és Aizawa Shotát hívattam. Neked és a másik kölyöknek távoznotok kell, mivel bizalmas beszélgetést szeretnék velük lefojtatni.

Izuku, aki Katsukival leghátul állt, pont kilátott a trónterem egyik ablakán a szomszédos vártoronyra, és várta a jelet. Az hamarosan meg is érkezett. Fuyumi, mivel anyjához hasonlóan képes volt elképesztő gyorsasággal változtatni a tartózkodási helyét, és a falak sem álltak az útjába, magára vállalta az akció megkezdését.

Amint a piros kendő megjelent a szemben lévő ablakban, Katsuki erősen köhögött pontosan négyet, mire Aizawa előrelépett, s átvette a szót. Yamada mögé lépett, s Todoroki szeme elől takarva leadta az ultramagas hangon való utasítást és helyzetjelentést Eijironak. Már csak várniuk kellett arra, hogy a király lépjen valamit. Az ő dolguk innentől már csak a feltartóztatás lesz, és az, hogy figyeljék a többiek által leadott jeleket.


Eijiro szemszöge:

- Mehetünk - szólt a csapatnak, amint Yamada hangja felcsendült a fülében. - Akkor felviszem a várfalra Kojit és Denkit. Ezután beviszem Torut és Minorut, és a herceggel együtt ártalmatlanítom az irattárban dolgozókat. Minoru, te ezután...

Egy új élet felé - Bakudeku [BEFEJEZETT]Where stories live. Discover now