23. rész - Megoldás

2.5K 156 17
                                    

- Első napirendi pont - ütötte össze a kezeit Toshinori, és a tanács többi tagjára, valamint Eijirora, Katsukira és Izukura nézett. - Meg kell szerveznünk a védelmünket, még mielőtt Todoroki seregei magukra találnak. Mivel most már az utánpótlással és a haladással nem lesz gondjuk, a tavaszi időjárást kihasználva szerveződni kezdtek. Eijiro?

- Tizenkét kisebb csapatot láttam az erdő felé haladni. A Todorokik címerét viselik. Valószínűleg kiszámolva van a dolog, mivel egymástól független célok felé mennek. A jelenlegi tempót figyelembe véve alig egy hetünk van hátra.

- Tizenkettő... - morfondírozott Nezu. - A tizenkét határ menti falu, Thirart kivéve. Egyértelmű, hogy a védelmünk szétszórására játszanak.

- Én is ezt gondolom, mivel ezeken a csapatokon kívül egy sokkal nagyobb egység is mozgolódni kezdett, de azok jelenleg tábort vertek elég messze a határtól. Úgy tűnik, még nem akarnak semmilyen lépést tenni - mesélte Eijiro, és az asztalon szétterülő hatalmas térképen egy lankásabb vidék szélére mutatott. - Nagyjából itt vannak. Legalább tizenötezer ember.

- TIZENÖTEZER?! - kiáltott fel Nemuri, és felpattant a székéről.

- Eijiro, komolyan-

A fiú a szavába vágott.

- Engem erre képeztek gyerekkorom óta. Tíz perc alatt felmértem a helyzetet, és a szemem nem hazudik. Gyalogosok, íjászok, lovasok és mágusok is. A kisebb csapatok egyenként nagyjából ezer főt számlálnak.

- Tehát Todoroki egyetlen tél alatt összehívta az ország egész haderejét - mondta megrökönyödve Gran Torino.

- Yokota engedélyt kért tőlem egy ideiglenes hadsereg felállítására, amit a héten meg is adtam neki. Ha jól emlékszem, Katsuki már találkozott vele.

- És cseppet sem volt örömteli - morogta a fiú. - De azt beismerem, hogy tényleg szükségünk lesz rendszerezett védvonalra, ha legalább huszonötezer ember ellen kell védekeznünk. És nem hagyhatjuk ki a Gonosztevők Szövetségét sem. Egy ilyen elit alakulat sokszor veszélyesebb, mint ezer ember.

- Ken és Shinji, ti tudjátok a dolgotokat - intett a két ezeréves felé Toshinori. - Fizikai határokat emeltek falak formájában, Ken, neked árkokat is kell alkotnod, amiket a vízmágusaink fel tudnak majd tölteni a folyókból. Most az egyszer van haszna is az áradásnak.

- Ectoplasm és én magunkra vállaljuk a határ evakuálását. Nem kockáztathatjuk meg, hogy ha betörnek az erdőbe, elfek, tündérek és emberek sérüljenek, vagy ne adják az istenek, haljanak meg. A sebességemmel és az ő osztódásával gyorsabbak leszünk - javasolta Gran Torino.

- Köszönöm, így tényleg könnyebb lesz. A tizenkét falut fogják nagy valószínűséggel támadni, szóval mindegyikhez kéne küldeni legalább egy ütőkártyát. Shota, Yamada...

- A tanítványaink közül többen is hajlandóak segíteni - a férfi haja most egy laza fonatban omlott a hátára, ujjait az álla alatt összefonva nézett körbe. - Fumikage, Mina, Denki, Mezo, Momo és Hanta a harcban igen jók. Tenya képes az információkat rendkívül gyorsan szállítani, Yuga pedig vészjelzéseket tud küldeni az itteni őreinknek a lézerével, ha netán valamelyik falu elesne. Toru kémkedni tud, be tudna osonni az ellenség sorai közé. Jiro képes behatárolni az ellenség helyzetét, Ochako pedig némi segítséggel képes a fák fölé emelkedni, és onnan belátni a terepet.

- Én és a lányom szívesen leszünk szintén informátorok - szólalt fel Rei. - A fiam, Shoto pedig ezer örömmel részt vesz a harcokban. A mágiája rettentő erős, és a férjem képzései miatt teljesen az irányítása alatt tartja.

Egy új élet felé - Bakudeku [BEFEJEZETT]Where stories live. Discover now