Capitolul 5

11.9K 544 108
                                    

"Am venit la petrecere?" Ii raspund, mai mult ca o intrebare.

"Cine te-a invitat?" Spune, dandu-si nervoasa parul cret in spate.

"Lucas.."Raspund, brusc rusinata. Isi mareste ochii apoi inspira acut.

"In cazul asta, hai cu mine." Spune si ma trage dupa ea.

Ma duce spre o usa care pare sa te duca in spatele casei. Acolo sunt mult mai multi oameni, la piscin, bălăcindu-se. Bauturi si pahare aruncate pe jos, unele chiar in apa. Apa in care stau rasfirati mai multe persoane si se joaca cu o minge sau discuta. Unii stau doar pe margine, cu picioarele in apa. Un cerc mărisor se joaca cu acea minge, ceea ce pare distractiv.

Trecem de piscina aceea si mergem chiar in spatele casei. Imi ridic privirea din pamant, Tina inca tragandu-ma dupa ea. Ma tensionez cand vad cine sta pe scaunele care inconjurau masa rotunda. Toti cei 5 și cele doua prietene minunate ale mele. Ce cauta ele cu ăstia?

Inaintez, alaturi de Tina.

"Am gasit-o ratacind pe aici." Tina le spune si se tranteste pe scaun. Melissa si Saffron se uita la mine total uimite.

"Mia?" Saffron exclama.

"Cum ai ajuns aici?" Melissa se grabeste sa spună, dar eu doar ridic din umeri.

Il aud pe Lucas pufnind de pe scaun. Ma uit la el incruntata, iar el imi intoarce gestul. Poate am intrecut masura mai devreme. Nu imi sta in fire sa tratez asa oamenii. Chiar daca el ar merita, ma face tocilara, bagacioasa, ratata, pudica ai dumnezeu mai tine minte cum m-a mai numit. Dar totusi, doar pentru ca el este asa, nu inseamna ca trebuie sa intru in jocul lui. Nu ma caracterizeaza. Eu nu sunt ca si el. El e doar un nesuferit cu replici grosolane si rautacioase, tot ce vrea sa faca e sa ma umileasca. Constant.

Imi intorc privirea de la el.

"Oh, ia te uita, Maia." Justin 'se bucura' in mod ironic.

"Mia." Il corectez, fortandu-ma sa ii zambesc prietenos.

"Ce s-a intamplat cu tocilara din tine?" Sam imi spune, admirandu-mi intreg corpul cu o buza intre dinti. Ma uit dezgustata la el și fac un pas în spate, de parcă m-aș simți încolțită.

Allison imi zambeste prietenos, din cate pot observa.

"Te dai pe tocilare?" Justin face misto de Sam si il loveste in umar.

"Daca tocilarele arata asa, bineinteles." Continua, prinzându-mi mâna cât să mă tragă în poala lui.

"Lasa-ma!" Strig si incerc sa ma ridic. Prietenele mele inspira acut si se uita ingrijorate. Ma uit la fiecare, cerand ajutor ca sa scap de acolo. Prietenele mele isi feresc privirea de mine. Tina ranjeste. Allison pare sa fie pe cale sa zica ceva dar se opreste. Justin rade. Si ultimul, Lucas. Daca nici macar prietenele mele nu ma ajuta, de ce ma astept sa o fa-..

"Las-o, Sam." Lucas spune si se ridica in picioare. Ma usurez cand il privesc, iar Sam isi slabeste stramtoarea incat eu sa pot pleca.

"Ce te apuca, Lucas? O vrei tu sau care ti-e problema?" Sam striga spre el indignat ca i-a stricat cheful.

"Bineinteles ca nu! E doar..inutilă." Lucas spune asezandu-se jos.

"Ce naiba e in neregula cu voi?!" Strig catre tot grupul, privind dezamagita spre cele doua prietene ale mele, când Saffron da sa se ridice. "Nici sa nu indraznesti, Saff!" Strig catre ea iar ea se opreste.

Imi misc picioarele ca sa ma plec din acel loc. E prima si ultima petrecere la care calc! Stiam eu ca e o idee proasta sa vin aici!

Intru in casa in incercarea de a gasi o baie. Urc la etaj intreband mai multa lume unde e baia, dar nimeni nu pare sa ma bage in seama. Intru in prima camera de pe un hol de la etajul unu. O deschid si pare a fii un dormitor curat, si perfect aranjat. Fiecare lucru pus la locul lui. Pare a fii un dormitor de femeie, pentru ca aproape totul e rosu. Inclusiv..orga? Ce cauta orga asta aici? Las usa crepetita si ma indrept hotarata spre orga. Este prafuita, si clar neatinsa de mult timp.

Make me | 1Where stories live. Discover now