Capitolul 25

11.5K 487 125
                                    



"Dumnezeule, Mia, or sa plece fara tine!" Mama striga si claxoneaza din masina, asteptandu-ma pe mine pana imi verific daca totul e in regula, si am pus tot ce aveam nevoie. Chiar nu imi doresc sa las nimic acasa. Mi-am facut o lista mare cu lucruri pe care trebuie sa mi le pun, si toate au importanta pentru mine, asa ca nu pot avea ghinionul de a-mi lasa ceva acasa. Am nevoie ca totul sa imi iasa perfect.

Inchid cel de-al doilea troler, terminand de verificat bagajele. Tatal meu grabit imi ia cele doua trolere mari si cel mic, iesind pe usa. Il urmez, si privesc cum le baga in portbagaj, dupa care tranteste usa acestuia. Mama imi face ca o nebuna cu mana sa intru in masina, iar eu incep sa chicotesc si intru in masina.

Asa cum ma asteptam, tata imi spune toate atentionarile sale incepand cu "sa fii cuminte pe acolo". Imi dau ochii peste cap si ii fac cu mana, dupa care mama iese de strada noastra, laund-o pe drumul liceului meu unde ne asteapta un autobuz cu destinatia West Seattle, Alki Beach.

Sunt emotionata si entuziasmata, dar in acelasi timp speriata. Sper sa ma simt bine si nimeni sa nu imi strice aceasta excursie. Nu am mai fost in vreo excursie, si mai ales una ca si aceasta. Pare ca am fost mai stresata zilele trecute pentru excursia asta decat sunt acum.

Vineri Allison ma chemase la petrecere, dar i-am spus direct ca nu voi pune piciorul acolo. Aparent, nici ea nu avusese chef sa ii vada fata Tinei, sau sa mai aiba surprize acolo, asa ca a ajuns sa doarma la mine. A doua zi, ieri, am fost impreuna sa ne cumparam toate prostiile din lume, plus alte lucruri necesare. Si azi, ei bine azi e ziua cea mare.

"Ai grija de tine!" Nu se putea ca mama mea sa nu faca acelasi lucru ca si tata, asa ca incerc sa nu ma enervez  si ies din masina. Merg spre portbagaj, si ajutata de mama mea, iau bagajele de acolo. "O sa imi lipsesti. Fereste-te de probleme, sa asculti de profesori si aminteste-ti sa fii responsabila."

"Da, mama, am inteles de prima oara de cand tata mi-a spus."Imi dau ochii peste cap, iar ea ma  trage intr-o imbratisare stransa. Se comporta de parca as pleca pe front in Afganistan, pe bune acum.

"Bine."Imi ciupeste obrajii. "Plec." Imi da un ultim zambet si urca in masina. Imi mai face o data cu mana din masia si pleaca. Simt ca disper.

Ma chinui sa imi iau bagajele, dar le tot scap. Incerc sa trag trolerele dupa mine, dar bagajul cel mic, de mana, nu il pot apuca, si incep sa scap tot cate unul.

"Domnisoara Alcott, ai nevoie de ajutor?!"Profesoara Donovan apare la 10 metrii in fata mea, strigand cu vocea ei extrem de groasa si masculina. Nu o prea plac pe profesoara asta, si m-a facut sa urasc chimia din cauza ei.

"Putin." Ma stramb atunci cand scap un troler pe jos, scotand un sunet galagios si enervant.

"Leith!" Isi ridica vocea si mai tare, fiind si mai groasa decat mai inainte, ceea ce il face pe Justin sa tresara, iar pe elevii mai apropiati de locul unde se afla ea sa isi puna mainile pe urechi instinctiv. "Ajut-o pe Alcott cu bagajele!"Isi mentine acelasi glas insuportabil pentru timpanele tuturor. De ce a trebuit sa o puna si pe ea? Profesorul Collin nu era de ajuns?

"Ai uitat cuvintele magice." Justin ii raspunde nepolitocos, strambandu-se si mai tare catre fata slinoasa a profesoarei.

"Misca-ti fundul si ajut-o!"Arata de parca mai are putin si ii pusca vena de pe frunte la cat de mult se straduieste sa strige cat mai tare. Justin isi da ochii peste cap, si in timp ce se indreapta spre mine il aud murmurand 'Femeie psihopată. Mai are puțin și face spume la gură. Lua-o-ar naiba.' si aproape ca pufnesc in ras din cauza fetei sale nervoase.

"Nu e amuzant." Justin se incrunta, si imi apuca brutal trolerul de pe jos si geanta de mana. Imi clatin capul amuzata, si mergem spre autobuzul langa care se aflau toti acei elevi. "Nu trece pe langa ea, probabil o sa te manance." Justin isi ridica glasul, intentionand ca profesoara Donovan sa il auda. Gura mea formeaza un 'o' perfect, panicandu-ma pentru ceea ce tocmai a spus. Ma uit la fata profesoarei, iar aceasta sta cateva secunde neutra, dupa care incepe o criza de ras pana cand o da in lacrimi.

Make me | 1Where stories live. Discover now