Capitolul 30

11.4K 454 100
                                    

"Ce onoare să vă avem printre noi." Primul care sparge gheața este Sam, cu un ranjet larg pe față. Se aflau încă câteva persoane pe care nu le cunoșteam acolo, în jurul mesei pe care stateau niste sticle cu mai mult sau mai puțin alcool în ele. Pe lângă cele două fete aflate de o parte si de alta a lui Lucas, era prezent un alt băiat  pe care nu îl cunoșteam, care era prins într-o conversație cu Justin. Spre surprinderea mea, Tobby se află pe un fotoliu în stânga lui Sam, cu un pahar în mână și o față amuzată. Saffron mă privi șocată când mă văzuse acolo. Fară să știu de ce, nu imi adresase nimic altceva decat o privire distantă și s-a întors către blonda din dreptul lui Lucas. Tina vorbea gălăgios la telefon, râzând în hohote, iar eu nu sunt deloc curioasă care este motivul. Mă uit după părul castaniu pana la umeri al Melissei, dar nu îl găsesc, spre uimirea mea.

"De ce stai acolo? Vino aici." Sam bate cu palma locul liber dintre el și băiatul pe care nu îl cunoșteam. Băiatul blond a oprit discutia dintre el si Justin, si se uita direct la mine. Desi imi vine sa ma bag in pamant, schitez un zambet timid si aleg ca e mai in regula sa ma asez decat sa stau incremenita in picioare, in mijlocul lor.

"Plănuiați să faceți ceva distractiv?" Allison întreaba, înșfăcând sticla pe jumatate goala de pe masă.

"Nu chiar." Justin ii raspunde, iar eu nu ma uit in directia lui, amintindu-mi de ultima noastra interactiune in care ii aruncasem dezgustata lista in fata. Nu regret, dar ma simt inconfortabil acum. Din cauza ca sunt inconjurata de ei, cand nu ar trebui sa fiu. Este gresit, si sunt mai mult decat sigura ca imi fac rau, dar nu inteleg de ce tot merg față-spate. Sau, mai bine zis, merg intr-un cerc continuu. Vreau sa ma indepartez de lumea lor, si ma apropii tot mai mult. 

"Cunosc fața aia, plănuiești ceva, nu?" Sam râde împreuna cu Allison, iar ea ridică din umeri, dând pe gât o înghititura de bautura din acea sticla.

"Avem planuri?" Tina inchide apelul și intra in discutie cu un zambet satsifacator pe fata. Se uita la mine urât cateva secunde, dupa care isi readuce privirea la Allison. O privire prietenoasa, dar falsa.

"Nu te entuziasma prea mult, nu plănuim să ne culcăm cu iubiții altor fete." Allison îi scuipă vorbele în față dupa care isi lasa capul pe spate mai luand o inghititura de alcool. Sunt nevoita sa imi pun mana la gura, asunzandu-mi râsul care ma pufneste. Sunt singura care se ascunde, restul râd degajati, in afara de Lucas, care nu este nevoit sa faca nimic pentru că nu râde. Expresia lui este sinistră și serioasă, iar după cateva secunde in care i-am analizat fața luminată de câteva reflectoare, se aplecase catre blonda de langă el și șoptise în ureche ceva. Stânjenită, îmi iau privirea, și simt un fel de nod în gât când o aud chicotind atunci când el terminase ce avea de spus.

"Credeam că o să ne faci o altă demonstratie de strip-tease, știi tu, ca pe vremuri." Tina îi face enervant cu ochiul și se uită pe masă cautând ceva.

"Nup, am terminat cu comportamentul de târfă. Ar trebui să încerci și tu." De data aceasta, Tina ii da o privire arzatoare, deschide gura sa spuna ceva, dar ochii ii cad pe o sticla aflată langa canapeaua pe care se afla Lucas si cele două fete.

"Dă-mi sticla aia." I se adresează malițios băiatului cu o expresie nervoasă de când am apărut eu în peisaj. Îsi aduce privirea aproape uimit la Tina, dupa care isi ridica o spranceana, exact cum am presupus. Nu scoate un cuvant, in schimb, isi asează picioarele nepoliticos pe masă, si ignora injuraturile lui Tina. In cele din urma, a facut singura rost de ea.

"Și eu vreau." Băiatul strain de langa mine ii spune, intinzand mana dupa sticla aflata in mainile Tinei. O apuca, si o aduce la gura, luand doua inghitituri zdravene, dupa felul in care s-au auzit. "E foarte bună." Spune analizand hartia lipita de sticla din mana lui, iar eu nu imi dadeam seama ca urmaream ce făcea. "Oh, vrei si tu?" Intinde sticla catre mine intrebandu-ma pe un ton prietenos.

Make me | 1Where stories live. Discover now