De vorige keer bij Say Cheese

35 4 0
                                    

[ je kan dit hoofdstuk skippen als je nog weet waar het overgaat. Meer dan een samenvatting is dit niet. Weet iemand trouwens een betere titel voor dit boek? Say Cheese past er eigenlijk niet echt bij...]

'Is dat een jongen?'

Dani krijgt de shock van haar leven als ze plots beseft dat ze met een jongen op het feest heeft gezoend. En niet zomaar een jongen.

'Wie is dat?' vraag ik Michaël als hij op de afbeelding klikt. Er staat een onbekende jongen op met niet een dubbele, maar een vierdubbele onderkin. Een klassiek lelijke selfie.

'Een betere vraag is, met wie ben jij?' Michaël zoemt in de rechterhoek van de foto. Het is een betere foto van mij die inderdaad met een jongen zoent. Als ik doorheb wie ik heb, schieten onze blikken naar elkaar. Het kan niet, is het eerste dat door mijn hoofd schiet. Ik kijk weer naar de foto en voel de warmte van pure paniek over mijn rug wrijven.

Levi.

Om zeker te zijn van haar zaak zoek ze hulp bij Jake de Groot die de foto heeft gemaakt en er zelf met een onderkinnenverzameling op staat. Als hij dan vaststelt dat ze inderdaad heeft gezoend met een jongen, blijft Dani's reflex om Zinzi een gebroken hart te besparen. (Of nouja, lekker ego zichzelf niet te exposen). Maar als Levi dan Zinzi ontmaagd moet ze het haar beste vriendin vertellen.

Zinzi probeert me te kalmeren door haar eigen stem te verlagen. Maar als ze met haar al te verwachte "Levi is geen eikel" komt, kan ik de waarheid niet meer voor me houden.

'Levi is vreemdgegaan!' Geschrokken hap ik naar adem en sla ik mijn hand voor mijn mond.

Alleen.
Klein detail.
Ze houdt haar eigen naam achterwege.

Als gevolg: een huilende Levi voor haar deur en een boze Zinzi die weet dat haar vriendin heeft gelogen. Om alles even chaotischer te maken, biecht Michaël op dat niet Levi, maar hij Dani heeft gezoend. Het enige kwartje dat dan nog niet is gevallen, is waarom Vos dan in hemelsnaam zou toegeven dat hij wel is vreemdgegaan.

Hij haalt arrogant zijn wenkbrauwen op naar Michaël en kijkt dan naar mij. 'Ik hoefde Zinzi niet meer. Ik en Dani hebben gezoend. Het is uit.'

Om antwoorden te zoeken, gaat Dani bij Levi langs. Na (nogal irritant te zijn, als je het mij vraagt) en een heftige klimactie, kan Dani dan toch de waarheid uit hem persen.

'Ik ga verhuizen naar Noorwegen en kom niet meer terug.'

En dat is waar we zijn gebleven. Nu gaan we ongeveer daar verder, maarrrr met een ander perspectief. Tot nu toe heb ik alleen maar over Levi gesproken met mensen die hem haten. Nu ga ik eens even een andere kant belichten, want Levi is bae <3. Wel hebben deze mensen een zeer eigen mening waar ikzelf en hoogstwaarschijnlijk meerdere mensen niet per se mee eens (hoeven te) zijn. Dus neem het alsjeblieft niet persoonlijk. Dit is meer een hersenspinsel van mezelf dan een serieus protest op de wereld.

Liegen duurt het langstWhere stories live. Discover now