2.11 L.U.L. en Afrikaanse plantages

55 5 0
                                    

Aflevering 11: L.U.L. en Afrikaanse plantages

Het is raar, ongemakkelijk zelfs, om hier als trio te zitten

Deze afbeelding leeft onze inhoudsrichtlijnen niet na. Verwijder de afbeelding of upload een andere om verder te gaan met publiceren.

Het is raar, ongemakkelijk zelfs, om hier als trio te zitten. Dani, Levi en ik. Het vreemdste nog zijn de beschaamde blikken van Dani versus de sceptische van Levi. Het was ervoor altijd andersom geweest. Vóór alle dramashit. Sowieso is het ook een beetje raar, omdat het bizar vroeg in de ochtend is. Tien uur. Het is weekend! Dani had me gebeld, ze wilde duidelijkheid. Kort daarna zijn we naar Levi gefietst. Hij zit nog in "pyjama", oftewel, hij heeft geen shirt aan. Niet dat ik klaag. Dani let er niet echt op en wisselt haar blikken af van Levi naar mij en weer naar Levi. De dingen die ze mist met haar lesbisch-heid.

Na het korte gesprek van gym heb ik haar alle ins en outs van Levi's Ultieme Leugen uitgelegd. Afgekort L.U.L. Het is wel catchy. Ze gelooft het niet helemaal, al moet ik zeggen dat ik ook hier en daar wat stukken heb aangedikt. Dus misschien komen Dani's vraagtekens ook door mij. Nouja, het is meer dat ze al vraagtekens had en ik er een uitroepteken achter zet.

'Dus je gaat naar Afrika om in een plantage te gaan werken?'

Kijk daar had ze dus bijvoorbeeld doorheen moeten luisteren. Levi's blik schiet dan ook vragend naar mij. Zijn krakende bed echoot ervan na.

Dani kijkt verward naar mij en gaat verzitten in de rode zitzak waardoor ze dichter tegen mij aankomt. Levi dacht aardig te doen tegen zijn gasten en heeft één zitzak in zijn kamer neergelegd waar we kunnen zitten. Ik kan in principe naast hem zitten, maar dan leken we net twee ouders die tiener Dani erop gingen wijzen dat alcohol slechte invloed op je heeft en je veilig seks moet hebben.

'Wat heeft Nicole gezegd?' Levi praat tegen Dani, maar kijkt mij hoofdschuddend aan. Ik haal grijnzend mijn schouders op en schuil een beetje weg tegen Dani aan.

'Je bent geadopteerd door een Afrikaanse familie en hebt een stiefbroertje die Aziatisch is. Je nieuwe familie spaart verschillende etniciteiten en-.'

Levi zet zuchtend zijn blote voeten op de grond waardoor hij zijn tekenboek met zijn hak verder onder het bed schuift. Ik weet niet waarom hij het daar überhaupt verstopt heeft. Hij kan supermooi tekenen, waarom verstoppen?

'Stop!' Hij heft zijn arm. 'Stop maar gewoon, ik wil niet eens weten wat voor shit Coco in haar hoofd heeft zitten.'

'Weet je zeker?' plaag ik hem. 'Het is mooie shit. Regenboogkleuren.'

'Dus je wilt ook niet dat ik lieg tegen Zinzi?' Dani trekt met een verwarde blik haar zwarte sokken omhoog.

'Nee dat wel.'

Het is even stil tot Dani zachtjes "eikel" mompelt. Het triggert Levi zo erg dat hij opstaat en naar Dani toeloopt. Vrij nutteloos als je het mij vraagt, behalve als hij daarmee even een korte modeshow van zijn sixpack wil showen, dan is hij goed bezig. Wanneer heeft hij tijd gemaakt te sporten? Normaal vraagt hij me mee naar de sportschool. Echt de perfecte plek om te flirten. Bezwete, gespierde jongen hier, sexy, hijgende gozer daar, het is een soort paradijs.

'Bitch!' Hij wijst oordelend naar Dani alsof ze niet alleen "eikel" heeft gemompeld, maar een heel monoloog van beledigingen heeft afgevuurd. 'Je hebt echt niks te zeggen!'

'Ho! Hold your horses!' Ik sta op van de zitzak en sta zo in zijn gezichtsveld dat hij niet meer naar Dani kan kijken. Met zachte aanrakingen over zijn handen probeer ik hem te kalmeren. Stiekem ook gewoon om zijn hand aan te raken, maar als ik dat zeg wordt het weer raar. Hij heeft droge handen die knul, nodig eens naar een manicure. Levi fronst als ik tegen zijn grof afgeknipte nagels tik. Ik zet vlug een stap achteruit.

'Nou sorry hoor!' Dani staat op net als ik ga zitten, waardoor ik plots in de rode zitzak instort. 'Ik maakte een fout! Een grote! Maar als jij niet zo'n vieze player was...'

'Dus het is mijn schuld?' snuift Levi verassend bitchy Dani's richting op.

'Ja!' snauwt ze met over elkaar geslagen armen.

Ik wil weer tussenbeide gaan staan, maar krijg net kramp in mijn been. Met mijn been in een ongezonde hoek onder de mat en mijn arm als een dramaqueen over mijn voorhoofd staar ik naar hoe ze blijven kibbelen. Dan maar machteloos staren naar de bitch fight.

'Jij had gelijk naar mij toe moeten komen! Dan was er niet eens een probleem.' Levi klemt frustrerend zijn kaken op elkaar. Zijn adem versnelt.

Dani rolt met haar ogen. 'Alsof je de waarheid had verteld als je was vreemd gegaan!'

'Ik ga niet vreemd!'

Dani rolt nog eens ongelovig met haar ogen. Haar ogen verdwijnen bijna in haar oogkassen zo dramatisch doet ze het. 'Vertel dat Cataleya maar.'

'Zinzi is anders.' Hij balt zijn vuisten. 'Ik ga niet vreemd bij Zinzi.'

'En hoezo dat ineens dan?' Ze ploft terug op de zitzak en ik grijp naar mijn krampbeen. Au.

'Maar...'

Het is zo zacht dat Dani eerst een luide 'Wat!' gilt voor Levi het duidelijk zegt.

'Ik houd van Zinzi. Al sinds die keer dat ze met me mijn hond uitliet in groep 5.' Hij zucht en draait zich van ons weg. 'Ik houd van haar. Daarom moet het nu uitgaan.'

'Ja gozer, wat is deze?' Ze sleept geërgerd met haar benen over het grijze tapijt en laat donkere strepen achter. 'Ben ik nou zo dom dat ik die link niet snap?'

Ik laat een voldane zucht ontsnappen als de kramp met een licht koude gloed uit mijn been vloeit. Met een energieke sprong kom ik overeind waardoor Dani half van de zitzak rolt.

'Wat Levi wil zeggen...' Ik doe vlug een hand voor zijn mond voor hij het weer voor zichzelf verpest in zijn driftbuien. Er klinkt wat tegenstribbelend gemompel achter mijn hand vandaan.

'...is dat hij het niet opnieuw wil uitmaken als hij weggaat. Wat heeft het voor zin om het twee keer uit te maken?'

Dani knikt zogenaamd begrijpend, maar ik kan zien dat ze niet overtuigd is. Desondanks staat ze verslagen op. 'Wat een stress dit allemaal!' roept ze zuchtend uit. 'Ik wil bier! We gaan gewoon uit!'

'Uit?' Levi kijkt ons verward aan. 'Het is middag. We horen op school te zitten, maar Dani wilde per se spijbelen.'

Ik kijk van Dani naar Levi en terug naar Dani. Denken die twee nou echt zo makkelijk het onderwerp te kunnen vermijden? Blinde kip Levi, toch. Hij gelooft volgens mij oprecht dat Dani met zijn plan mee gaat.

'Hé, ik wilde wel spijbelen, maar ik ben niet de enige! Nicole en ik hebben weer gym vandaag, Alvarez vermoordt ons.' Ze laat haar vinger langs haar keel glijden.

Levi glimlacht om haar drama, maar schudt toch zijn hoofd. 'We gaan niet uit.'

'Dan gaan we hier zuipen! Ik heb al die tijd niet kunnen drinken, omdat ik bang was dat ik weer wakker zou worden met jouw lippen op de mijne.' Ze trekt een vies gezicht. 'Nu is er niks dat mij kan stoppen.'

'Ik ben het met alcoholist eens,' voeg ik er dan aan toe. 'Al heb ik er stiekem niks tegen om een zwoele tongendans met je te doen.' Ik steek mijn tong naar Levi uit. Later kom ik wel op een plan om Dani over te halen.

'Ik zit vast met een slet en een alcoholist.' Levi zucht afkeurend, maar knikt ons wel zijn kamer uit. Aan zijn gezicht te zien, zal hij ons zo naar de drankkast begeleiden.

'Geen zorgen Coco,' lacht hij dan als Dani enthousiast de trap af rent, 'ik zal je hoogstens een kusje op je wang geven.' Om het te bewijzen landt hij vluchtig zijn lippen op mijn rechterwang voor hij Dani achterna snelt.

'Coco, a little loco,' zingt hij uit het lied van die klojo Brandon Tyson.

Ik blijf even staan om mijn felrode wangen te laten intrekken.

Liegen duurt het langstWaar verhalen tot leven komen. Ontdek het nu