2.10 Arwen het stiefzusje

65 6 0
                                    

Alliancent meer Arwen!

LAATST BIJ SAY CHEESE:
Ergens wel jammer dat Arwen gay blijkt te zijn, hij heeft wel wat stoers. Plots betrekt Elise mij in het gesprek door een arm om me heen te slaan. 'Dit is Cataleya, Max' zusje.'

Ik schud afkeurend mijn hoofd. Elise doet dit wel vaker als ze medelijden met me heeft, vrienden van haar voorstellen. Net alsof ik geen vrienden heb. Ik heb heel veel vrienden! De mensen van de leerlingenraad. En, je weet wel, heel veel mensen.

Aflevering 10: Arwen het stiefzusje

Aflevering 10: Arwen het stiefzusje

Deze afbeelding leeft onze inhoudsrichtlijnen niet na. Verwijder de afbeelding of upload een andere om verder te gaan met publiceren.

'Nee.'

'Hoe bedoel je "nee"!' Ik sla de stapel papier op tafel en kijk Tim boos aan. Eikel dat hij is. Als hij niet zo'n charmeur was, had hij niet eens in de kans gekregen in de leerlingenraad te zitten. Wat zien mensen in hem? Op die strakke kaaklijn, twinkelende blauwe ogen en uitdagende glimlach na dan. Zijn uiterlijk weggelaten, wat zien mensen in hem? Ik ben een knap meisje, maar kom niet zo makkelijk met dingen weg. Al ben ik dan ook niet de knapste. Niet Zinzi.

'Ik ben het wel met Tim eens.' Annelot krabbelt dansende figuurtjes op de stencils die ik net heb uitgedeeld. Twee uur heb ik over de lay-out gedaan. Nu heeft die blijvenzitter een onnodig grote bek. Echt onnodig. Kijk. Blijven zitten? Shit happens. Alleen heeft Annelot ook nog eens een homo gedate. Net alsof je dat helemaal niet opmerkt. Kijk, Arwen is wel stoer enzo, maar iedereen ziet dat hij gay is. Ik vertrouw haar mening dus niet echt. Ik weet wel beter.

'Waarom zouden we geen thema doen voor het gala?' Ik merk dat mijn stem overslaat. Ik klink net zo wanhopig als het eerste biggetje dat zijn huis van stro tegen de grote boze wolf wil beschermen.

De leden van de leerlingenraad kijken elkaar aan. Dan naar mij. Ik slik. Als ze maar niks zeggen over mijn wenkbrauwen. Ik had gewoon thuis moeten blijven. Ik had gewoon thuis moeten blijven, make-up moeten doen en thuis moeten blijven. Deze dag is vreselijk. De printer doet het ook nog eens niet waardoor ik de flyers op school uit moest printen. Alleen heb ik het natuurlijk niet goed opgeslagen en kon ik alleen een eerdere versie vinden. Er zit nog een typefout in en het is felgeel in plaats van okergeel.

Natuurlijk mengt Georgie zich ook in het gesprek nadat ze me tien keer erop heeft gewezen dat het "eindfeest" is en niet "eindfest". Bitch. Ik vertelde haar zelf dat er een typefout is dat ze moest negeren en nu doet ze alsof ik dom ben.

Georgie vindt dat ze de populairste meid op school is en kijkt met opgeheven kin op iedereen neer. Dit keer kijkt ze me niet eens aan als ze een spiegeltje uit haar handtas haalt. 'Als je zo graag een feest wil geven,' zegt ze als ze haar spiegeltje open klapt, 'doe je dat toch lekker thuis.' Bitch. Bitch. Bitch.

'Niet dat iemand wil komen,' mompelt Tim erachteraan. Eikel. Eikel. Eikel.

'Denk eens na!' Ik probeer niet eens meer mijn stemvolume te bedwingen. 'Ik kan toch niet de hele bovenbouw in mijn huis proppen!' Ik wil niet dat het een simpel huisfeest wordt. Het moet groots zijn. Ik wil uitpakken en een koning en koningin uit kunnen roepen. Levi wordt sowieso koning, misschien ik zijn koningin. Ik en Levi. Ja.

Liegen duurt het langstWaar verhalen tot leven komen. Ontdek het nu