XII.

967 79 60
                                    


"Kafandaki Hilmi'ye karşı oynadın, öyle mi?" dediğinde tuttuğu bileğiminde etkisiyle tekrar ona doğru döndüm.

"Evet." dedim sakince.

"Kimmiş bu kafanda ki Hilmi?"

"Sen değilsin, bu kadarını bilsen yeter."

Güldü ve tekrar söze girdi. " Kafanda bir Hilmi oluşturdun ve onun ben olmadığıma eminsin. Sadece tek bir şey merak ediyorum Murat." deyip duraksadı.

Yeşillerine devam et anlamında baktığımda cümlesine devam etti. "Bu kanıya nereden vardın?"

"Test ettim."

"Demek test ettin, nasıl bir testmiş bu?"

"Basit bir şeydi. Fakat sonuçları sağlam merak etme. "

Gözlerini kıstı ve eliyle çenesini oluşturdu. " Saçma sapan davranıyorsun Murat farkında mısın? Sözde testinle karakter analizimi yapmış ve kafanda kurduğun 'artık nasıl bir bensem' onunla aynı olmadığıma karar kılmışsın. En saçması da biz çocukluktan beri aynı ortam da büyüdük. Kafanda kurduğun kişinin ben olmadığımı daha yeni mi anladın.Veya kafanda ne kurdun ki gerçek ben, seni bu kadar hayal kırıklığına uğrattı."

"Anlatayım."

"Kafamda kurduğum Hilmi insanlarla eğlenmeyi seven birisi.Her an ağzı kulaklarındadır mesela. Birazda umursamaz kendileri.Fazlasıyla kavgacı.Güzel sever bir de küçükken mavi bir arabası vardı onun için evi yakmıştı." deyip gülümserken, duraklamıştım.

Hilmi'de " Bu zaten benim" dedi.

Kafamı burukça iki yana salladım. "Hayır, benim kafamda ki Hilmi insanların hayatlarıyla kendi zevkleri veya istekleri için oynamazdı."

Yüzü asıldı. Hüznü, hüznüme karıştı. Belki bir nebze pişmandı. Ama notunu tarafımca çoktan almıştı. Değiştiremezdim.

"Test bunun neresinde?" dedi farklı bir konuya girerek, sanırım bu konuyu konuşmak İstemiyordu.

"Babam biliyordu." dediğimde gözleri büyüdü. Sanırsam şaşırmıştı.

"Na-nasıl?"

"Biliyordu işte, ilk kez ben 11 yaşımdayken öğrendi."

"Saçmalama öğrendiğinde seni dövdü. Nasıl biliyordu? "

"O dayağı babamdan yemedim Hilmi. Sen evimize gelip babama gay olduğumu söylediğinde ben odamdaydım. Sesinizi duyup aşağı indim. Merdivenlerin başında sizi dinledim. Ama sen fazla dikkatsizdin. Etrafına her zaman ki gibi bir kez bile bakmadın. İşte o an kafamda ki Hilmi asla olmadığını anladım. O insanlara bu kadar kolay zarar vermezdi çünkü. Sonra sinirlendim. Çok fazla sinirlendim. Sokakta ki kendini bir halt sanan bir iki itle kapıştım. "

Baktı. Sadece gözlerimin içine derin bir buruklukla baktı.

"Neden bu kadar çok sinirlendin?"

"Çünkü 4 yılım bir gecede heba olmuştu."

"Anlamadım." dedi çatık kaşlarının ardından bakarak.

" Dedim ya biraz önce sana Hilmi Cem, sen etrafına çocukken de bakmazdın. Anlamıyorsun değil mi hala?"

"Sana aşıktım."

Afalladı.

"Aşıktın?"

Hüzünle, gülümsemeye çalıştım. "Korkmana gerek yok üç yıl önce bende ki sen bitti. Sana ilk 11 yaşımdayken bir şeyler hissetmeye başladım. O zamanlar çocuktum ve bu fazlasıyla garipti. Annemin  bir arkadaşı doktor, önce ona gittik.Tam emin olmasa da eşcinsel olabileceğimi söylemiş ve ben kendimi daha iyi tanıyayım diye bizi bir psikiyatre yönlendirmişti. Ailemle birlikte ilk o zaman öğrendim gay olduğumu. Sana saçma gelebilir ama her zaman yüzünde sirke satan ben, senin ismin geçtiğinde gülümsemişim, tabi doktorumda bunu farkedip anneme eşcinsel olduğuma biraz daha emin olduğunu söylemiş. Annem gözlerime mutlulukla bakarak benim oğlum aşık mı olmuş demişti. Ve sanırsam bir daha hiç o kadar utandığım bir an yaşamadım."

"Yani beni seviyordun?"

"Evet seni içimde nasıl oluştuğunu bilmediğim bir duyguyla seviyordum. Tam 4 yıl boyunca da bu böyle devam etti. Sonra baktım böyle olmayacak. Vazgeçtim seni sevmekten."

" Bu kadar basit mi gerçekten senin için vazgeçmek?" dediğinde sesinde ki hesap sorar tını beni bir miktar şaşırttı.

"4 yıl boyunca yüzüme dahi bakmayan birini sevdim ben Hilmi. Sen olsan ne yapardın? Bir keresinde arkadaşlarınla oyun oynuyordunuz.İki grup vardı hepsi erkek. Sizde de bir kişi eksikti. Ben girmek istediğimde gözlerini devirip İlayda'yı oyuna almıştın."

"Bunu yaptım mı gerçekten?"

"Diyorum ya Hilmi sen etrafına bakmazsın. 3 yıldır hayatımın hiç bir noktasında barındırmadım seni. Hatta bir sevgilim  bile oldu, onunla çok mutluydum fakat yurtdışına taşınmak zorunda kalınca  ayrıldık. O gün, o oyun için beni hayatına almak istediğinde ne hissettiğimi anlatamam Hilmi. İlk defa beni kutsal yaşamında sahte de olsa bir yere konumlandıracaktın. Sen, beni babamla tehdit ettiğin için benim senin yanında olduğumu sanırken, ben Hilmi Cem'le olmayı merak etmiştim. Onun hayatında olursam ne hissedeceğimi. O, gerçekten onu yaşattığım 4 yıl kadar kutsal mı? Ben bu düşünceler uğruna senin yanındaydım.Ben ilk defa senin oyun arkadaşın olacaktım Hilmi."

Hilmi Cem bana bakmıyordu. Yeşilleri dakikalar önce içtiğim su şişesindeydi.

"Kutsal değilmiş."

Yutkundu.

" Test buydu Hilmi Cem, kafamda ki senin gerçek olmadığını tehditlerinle anladım. Her tehdit daha da yıkıcıydı. Çünkü ilk aşkımdan bir şeyler çalıp götürdün her seferinde. Son darbeyi de gay olduğumu öğrendiği andan beri bana asla farklı bakmayan babama beni ifşalayarak yaptın. Babam seni biliyordu Hilmi. Bende ki seni biliyordu. Sen etrafına bakmadan evden çıkarken onun gözleri dolmuştu ve benim hüznüme ortak olmuştu."

Ve gözümden akan  bir damla hüzün kokulu yaş yanaklarıma doğru süzüldü.

Hilmi Cem dişlerini alt dudağına bastırıyor, her saniye biraz daha çenesi kasılıyordu. Ellerini yumruk yapmıştı ve yeşilleri bu sefer inatla mavilerime değiyordu.

"Bilmiyordum." sesi titredi.

"Bilmediğini, biliyorum Hilmi.Bilmek istemeyeceğini de bildiğim gibi."

"Sence ben? "dediğinde kirpiklerini kırpıştırdı. "Bence sen boşver Hilmi.Hep boşverdin. Şimdi de boşver. Vicdan filan da yapma. Bu senlik bir şey hiç olmadı.Dediğim gibi kafamda ki sen, bana oyun oynadı."

Burukça yine güldüm. "Tüm suç burasının ve burasının." derken işaret parmağımı önce şakağına sonra kalbimin üzerine değdirdim.

Derin bir nefes aldı. Ve sanırsam yetmediği için ikinciyi aldı. Tam ağzını açtığında ise tekrar söze girdim. "Deme bir şey Hilmi.Başım gerçekten fena ağrıyor. Sonra söyle ne söyleceksen. Söylecek bir şey kalmadı ama şimdi değil Hilmi. Lütfen şimdi değil."





Down olduk mu millet? Olduysanız bu kız sevinir. Olmadıysanız elimden gelen bu daha fazlasını beklemeyin.sjjsjsjsjssj Muhtemelen beklentilerinizi karşılayamam çünkü. Ne istediğimi biliyorsunuz. Bol yorum, bol görüş. Siz bölüm gelmiş diye sevinirken ben yorum gelmiş bakalım ne yazılmış deyip seviniyorum bilginize. 🧡🧡

Sevilmek için Sevmedim // Hilmur Where stories live. Discover now